1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haziran 2011.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mazıdağı Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ).
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Eylem.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI. ÖDES’İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal özürlülük konusunda.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
 *İlçemizin nüfusu 20 bin 772 kişi olup, 9 bin kişi yeşil karttan faydalanmaktadır.Mahallemiz 1300 nüfusa sahiptir. Mahallemizde ortalama bir ailenin.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
SODES Koordinasyon Birimi Uygulama Usul ve Esasları
Uygulama Usul ve Esasları
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
Pazarlama Giriş 1 1.
MARDİN VALİLİĞİ Proje Koordinasyon Birimi MARDİN.
SODES Koordinasyon Birimi Uygulama Usul ve Esasları
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TUNCELİ VALİLİĞİ SODES Proje Koordinasyon Ofisi Tel: Fax:
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü İstihdam Daire Başkanlığı
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
35 SODES Sosyal Destek Programı Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç.
2011 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI 5 Mayıs
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Konu: Kırsal kalkınmada çalışma alanları ve envanter çıkarımı
Pazarlama Giriş 1 1.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ Bağlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü.
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Bilgilendirme Toplantısı
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haziran 2011

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 2 SODES  Sosyal Destek Programı (SODES),  istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında  göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların  değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 3 Değerlendirme Süreci - 1 SODES BİS aracılığıyla proje teklifleri hazırlandı Valilikler projeleri ön değerlendirmeye tabi tutarak proje tekliflerini DPT’ye iletti Projeler bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilecek

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 4 Değerlendirme Süreci - 2 Projeler proje koordinasyon birimi tarafından;  SODES kapsamına girip girmediği,  Projenin ilin ihtiyaçlarına karşılık verip vermediği,  İldeki proje tekliflerindeki mükerrerliklerin azaltılması,  Sürdürülebilirlik,  Projenin amacı,  Projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi,  STK’ların yetkinliği, kuruluşunun bir yıl önce olması, benzer proje tecrübelerinde başarılı olup olmadıkları,  Projede belirlenen faaliyetlerin gerekçede belirtilen sorunların çözümüne katkı sağlayabilme derecesi, bakımlarından değerlendirildi.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 5 Değerlendirme Süreci - 3 Projeler SODES-BİS aracılığıyla;  Maliyet etkinliği,  Sürdürülebilirliği,  Temel faaliyetleri,  Hedef kitlesi,  Proje tecrübesi,  Ortak durumu, bakımlarından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında uygulanan başarılı projeler dikkate alınarak puanlandı.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 6 Değerlendirme Süreci - 4 Projeler Dış Uzmanlar tarafından iller arasında önceliklendirmenin yapılması ve daha nitelikle projelerin desteklenmesi amacıyla; Projenin SODES’in Amaçlarına Uygun Olması Projenin İç Tutarlılığı Projeninin Hedef Gruplar Üzerindeki Etkisi bakımından değerlendirilecektir.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 7 Projenin SODES’in Amaçlarına Uygun Olması Projenin, SODES Usul ve Esaslarında belirtilen amaçlara uygunluğu, yani ilgili bölgelerden başlayarak ülkemizin beşeri sermayesinin gelişmesine ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına katkısı sorgulanacaktır. Bu çerçevede; Marjinal katkısı yüksek olacak projeler özellikle çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik ÖSS / SBS kursları Etüt Projeleri Kadınlara yönelik bilgi bilinç artırıcı projeler (ana çocuk sağlığı) Sosyal aktivasyon projeleri (spor eğitimleri ve turnuvalar, kültürel faaliyetler) Gençlere, işsizlere yönelik Meslek edindirme faaliyetleri yapacakları katkılar bakımından sorgulanarak yüksek puan verilerek değerlendirilecektir.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 8 Projenin İç Tutarlılığı Projeler, proje teklifinin özeti, hedef grupları, faaliyetleri, takvimi, performans göstergeleri ve bütçesi arasındaki uyumluluk bakımından değerlendirilecektir. Bu kapsamda; Proje özetinde yoksul çocuklarla ilgili hususlara vurgu yapıldığı halde faaliyetlerde belirtilen sorunların çözümüne yönelik bir eylem yer almıyorsa, Hedef gruplarda belirtilen grupla faaliyetler örtüşmüyorsa, Faaliyetler belirtilen zaman aralığında gerçekleştirilebilir değilse, Projenin bütçesi rasyonel olarak hazırlanmamışsa, faaliyetlerle bütçe uyumlu değilse, Proje iç tutarlılığı bakımından düşük puanla değerlendirilecektir.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 9 Projenin Hedef Gruplar Üzerindeki Etkisi Projelerin hedef gruplar üzerindeki uzun vadeli olumlu etkileri sorgulanacaktır. Projeler; Proje faaliyetlerinin kalıcı etkileri, Projenin hedef gruplar için gerçek fırsatlar oluşturup oluşturmadığı, Proje kapsamında sadece bir faaliyetle kalmayıp, piknik, gezi gibi faaliyetlerle proje yararlanıcılarının sosyal olarak aktifleştirilmesine destek olunup olunulmadığı bakımından değerlendirilecektir. Bu kapsamda; İstihdam garantili meslek kursları ve hedef grupların aktifleşmesini sağlayacak artı faaliyetler içeren projelere yüksek puan verilecektir.

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 10 Tercih Edilen Projeler - 1 Öncelik verilmesinde fayda görülen projeler: Hedef kitlesi ildeki toplumsal bütünleşmeye en fazla katkı sağlayacak kesimlerden oluşan projeler (ör. kenar mahallelerde yaşayan eğitim, kültür, sanat ve spor imkanlarına erişimde zorluk çeken çocuklar ve gençler) Maliyet etkinliğinin en fazla olduğu projeler Benzer proje tecrübesine sahip, proje uygulama yetkinliği olan kuruluşlar tarafından sunulan projeler (ör: geçmiş SODES tecrübesi olumlu olan projeler) Nitelikli ortaklıklara sahip projeler (özellikle projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak nitelikte ortakları olan projeler)

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 11 Tercih Edilen Projeler – 2 Öncelik verilmesinde fayda görülen projeler: İçerisinde birbirini bütünleyen birden çok faaliyet içeren projeler (ör: içinde kültürel faaliyetler, ödüllendirmeler, aile ziyaretleri vs. olan etüt projeleri) Müteakip yıl kendi kendini döndürebilecek tarzdaki projeler (ör: pazarlama imkanı sağlanan atölyeler) Beşeri sermayeyi güçlendiren, uzun vadede de etkiler ortaya koyabilen projeler İstihdam projelerinde, proje sonrasında kendi işini kurmak isteyen kursiyerler için Kosgeb, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları ve İl Özel İdareleri Gibi girişimcilik ve mikro kredi desteği veren kuruluşlarla ortaklık kuranlar ile istihdam garantili olanlar.

Tercih Edilmeyen Projeler – 1 SODES Kapsamında Değerlendirilmeyecek Olan Projeler Dolaylı Etkileri SODES Amaçlarıyla Örtüşen Projeler Turizm Amaçlı Restorasyon Projeleri İlin Tanıtımı Amaçlı Kitap, Film, Broşürler Sadece Sosyal Yardımlardan Oluşan Projeler Proje faaliyetleri arasında yararlanıcıları ödüllendirmek üzere hediyeler verilebilir Kamu Kurumlarının Rutin Faaliyetleri Dezavantajlı Gruplara Hitap Etmeyen Projeler Pazar yeri, balık hali, yöresel ürünler satış alanı yapılması gibi projeler DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 12

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 13 Tercih Edilmeyen Projeler – 2 SODES Kapsamında Öncelikli Görülmeyen Projeler Sadece gezi, şenlik ve konser gibi projeler Mesleki eğitim merkezi, sinema, kültür merkezi, gençlik merkezi, tiyatro, konferans salonu gibi tesislerin oluşturulmasına yönelik projelerde, projenin tamamlayıcı bir parçası olarak, ilgili alanlarda kurs veya etkinlik düzenlenmeyen projeler Tarım projeleri (Mesleki eğitim olabilir, sadece fıstık, ceviz ağacı fidesi dağıtımı olmaz) Sağlık Projeleri Sadece park yapımı ya da rekreasyon alanı projeleri (Bu tarz projeler ancak odağında spor imkanlarını artırmayı hedefliyorsa olabilir)

DPT – Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü 14 TEŞEKKÜRLER... TEŞEKKÜRLER...