Kurumsal Java Nedir? Bora Güngören Portakal Teknoloji Yeditepe Üniversitesi 08.04.2006.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
Advertisements

SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
VERİ TABANI 1 DERS 1.
Fabrika PC/Server Print Control Module (PCM) Off-the-Shelf PC tabanlı donanım. Gerçek zamanlı işletim sistemi ve yüksek hızda kontrol ağı. Print Technology.
Sistem Analizi ve Planlama
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Haluk Safi Genel Müdür KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel.
A. Betül Oktay Elif Edoğan Zeliha Çetin
 Ofis dışından erişim  Kurulum gerekmez  Internet Explorer, Mozilla FireFox, Google Chrome, Safari üzerinden çalışma  Sade ve basit arayüz Web Avantajları.
SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
ÖMÜR BİLGİLİ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
AĞ PROTOKOLÜ.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
(FIREWALLS) GÜVENLİK DUVARI GİRİŞ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Kan Bağış Web Uygulaması
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
ŞİRKET TANITIM DOSYASI
SQL SERVER Giriş A. Betül Oktay Ayşe Betül Oktay 2006.
AKILLI KART SAĞLIK SİSTEMİ
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Kurumsal Dünyada Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Programcılığı
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
Bölüm 10 Takımlar.
BİLGİSAYAR DONANIMI Hazırlayan: Emre ŞENTÜRK ( )
MOBİL ARAÇLARDA ETMEN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI
ÇOK KATMANLI MİMARİLER. Katman: Ortak işi yapan kodların bir yerde toplanması Örneğin hemen hemen her projemizde veri tabanı kullanırız, bunun için veritabanı.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
BUSINESS MADE SIMPLE Türkiye ArGe Üssü Olabilir mi? C. Müjdat Altay Genel Müdür, Nortel Netaş.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
BİLGİSAYAR MİMARİLERİ 1.Hafta: Bilgisayar Mimarisine Giriş
Bilişim Ortağınız.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
TÜBİTAK 25 Ekim 2013 AKILLI SAYAÇLAR KORUMA PROFİLİ TÜBİTAK BİLGEM Ortak Kriterler Test Merkezi (OKTEM) Neslihan GÜLER 1.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
Elektrikli Süpürgeler Özellikler.  Kafa karıştırıcı özelliklerle anlamak büyük bir çeşitlilik, yeni bir elektrikli süpürge seçerek en zor yönlerinden.
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
Tekir (Ön Muhasebe Yazılımı) Merve Yalçın Ahmet Deniz Korkmaz Tekir Nedir? Kullanılan.
Güvenli İnternet Bankacılığı İçin Sanallaştırma ve Güvenilir Bilişim Uygulaması Bora GÜNGÖREN Portakal Teknoloji Akademik Bilişim2007.
Kariyer Yolu Java’da Nasıl Bir Yol İzlenmeli? Kullanılan Kaynaklar: ikaegitim/oneriler/
Nesne Tabanlı Yazılım Geliştirme Bora Güngören Portakal Teknoloji EMO Ankara Şubesi
Java ve Linux Bora Güngören Portakal Teknoloji Akademik Bilişim
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Satış Grubu Yöneticisi
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Active Directory.
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
ELEMENT BİLGİSAYAR İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ.
Dijital kütüphane işlevleri
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Kan Bankalarını Merkezileştirme Çalışmaları
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
J-guar Uyarlama Aracı Arif BATTAL Uyarlama Araçları Danışmanı.
102 - Çoklu Algoritma Desteğine Dayalı E-İmza Uygulaması (E-Signat)
Sunum transkripti:

Kurumsal Java Nedir? Bora Güngören Portakal Teknoloji Yeditepe Üniversitesi

2 Sunum Planı Kurumsal Yazılımı Oluşturan Bileşenler J2EE Hafif J2EE ve JEE 5 Soru Cevap

3 Kurumsal Yazılımı Oluşturan Bileşenler Kurumsal yazılımı oluşturan bileşenleri anlamak için, bu bileşenlere ihtiyaç olmasını anlamak gerekir. Yani önce kurumsal yazılımın gereksinimlerini anlamak gerekir. –Dağıtık çalışmaya olanak veren (daha doğrusu farklı mimarilerde çalışabilen) –Ölçeklenebilir –Yüksek performansı –Güvenli –Dış sistemlere kolayca bağlanabilen –Güncellemesi kolay

4 J2EE J2EE bu yapıyı sağlamak için geleneksel 4 katmanlı mimariyi temel alan bir fikir ile doğar. –Sunum (Prensentation) –Denetim (Control) –İş Mantığı (Business Logic) –Kalıcılık (Persistency) Bu mimariyi güçlendirmek için –Her bir katmanda dağıtıklık ve çeşitlilik sağlayabiliriz –Katmanlar arası bağımsızlık sağlayabiliriz. –Katmanların birleşmesi yada kendi içinde parçalara aytılması için esneklik sağlayabiliriz.

5 J2EE J2EE teknolojileri bu mantığın üzerine inşa edilmiştir. Her bir teknoloji ya önemli bir bileşen için gereklidir yada bileşenlerin birleşmesi için tutkal görevi görecektir. –Veri erişimi (XML, JDBC, EJB, JDO, JNDI, vs) –Bileşenler arası iletişim (Soketler, RMI, CORBA, vs) –Kullanıcı arabirimleri (JSP/Servlet, Swing, Web-Start) –Uygulama entegrasyonu (JNDI, JMS, JMX, vs) –Güvenlik (JCA, JCE) Ancak bu sistemlerin performanslı çalışması için çok hassas en iyilemeler yapılmazsa dağıtık ama yavaş sistemlerle karşılaşırız. –Uygulama sunucuları (application server) burada devreye girer. –Uygulama sunucusunu beşinci bir katman olarak sayan kaynaklar da bulunmaktadır.

6 Hafif J2EE ve JEE 5 Uygulama sunucuları kurulmuş ve çalışan sistemler için çok iyi araçlar olmakla birlikte bazı nedenlerle sevilmez. –Lisans maliyeti –Donanım gereksinimi –Geliştirme sürecini yavaşlatması Özellikle geliştirme sürecinin yavaşlaması ve bu sürece eklenen lisans maliyetleri, yazılımların fiyatlarını yükseltir. –Hafif J2EE dediğimiz yaklaşım işte bu maliyete ve zorluklara karşı kendiliğinden ortaya çıkan bir hareketin sonucudur. –Spring, Hibernate, vb araçlar bu hareketin ürünleridir. –JEE 5 bu hareketin ürünlerini geleneksel J2EE alt yapısı ile entegre eder.

7 Soru - Cevap