UZAKTAN E Ğİ T İ M – 2 “Internet’e Dayalı UE” “E-Ö Ğ RENME”  E-Ö ğ renme  Temel Kavramlar  Tanımı  E-ö ğ renme Ortamları  Ö ğ renme Yönetim Sistemi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AÇIK KAYNAK KOD F.Merve SARIKAYA. Açık kaynak kod, ürünün kayna ğ ına rahatça erişebilme imkanı sunan bir uygulama geliştirme yöntemidir.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Engelliler İçin Teknoloji Destekli Eğitim Ali Ekrem ÖZKUL 17 Mayıs 2010 Ankara ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMLERİNİN YAPILANDIRILMASI VE İŞLEYİŞİ TOPLANTISI.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
Eğitim Teknolojisi ve Kullanımı Yrd. Doç. Dr. Gonca KIZILKAYA CUMAOĞLU Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü T. C. İstanbul.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi.
UZAKTAN EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
BBY469 Öğretim Yönetim Sistemleri Turgay Baş 1.
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
WEB TABANLI ÖĞRENME.
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI(GÖRME ENGELLİLER İÇİN)
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
Uzaktan eğitim; - eğitim sisteminden doğan yüksek maliyeti düşürme, geleneksel eğitim modelinden daha yüksek verimin alındığı sanal sınıf ortamında.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Kişisel-Sosyal Rehberlik
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Entegre Müfredat Modeli
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Dilek YURTSEVEN Ezgi Arzu GÜNEŞ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
UZAKTAN EĞİTİM.

Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
KAVRAM HARİTALARI.
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Doç. Dr. Fevzi HANSU
Nazan Duran Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ “e-Campus” Sistemi Bir Sanal Kampüs Çalışması
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Osman ÖZKARACA Gazi Üniversitesi, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümü
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
EĞİTSEL OYUNLAR.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
UZAKTAN EĞİTİM.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersinde Online Sınav Uygulaması
ÖĞRENME STİLLERİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Bilgi Yönetimi Uygulamaları II
Bilgi Okuryazarlığı Öğr. Gör. Seda AKIN GÜRDAL
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
İnsan Kaynakları Yönetiminin
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

UZAKTAN E Ğİ T İ M – 2 “Internet’e Dayalı UE” “E-Ö Ğ RENME”  E-Ö ğ renme  Temel Kavramlar  Tanımı  E-ö ğ renme Ortamları  Ö ğ renme Yönetim Sistemi / Ö ğ renme İ çerik Yönetim Sistemi  Tanımı  Temel Özellikleri  Örnek ÖYS Uygulamaları  Etkin E-ö ğ renme için gerekli olan nedir?  E-ö ğ renme ve UE’de Ö ğ retmenin Rolü  WWW Teknolojileri’nin Ö ğ retmenlik Mesle ğ indeki Yeri Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

2 Temel Kavramlar  Uzaktan e ğ itim  Uzaktan ö ğ renme  E-ö ğ renme  M-ö ğ renme  Web tabanlı uzaktan e ğ itim  Yaşam boyu ö ğ renme  Senkron ö ğ renme  Çevrimiçi ö ğ renme  Senkron (eş zamanlı) uzaktan e ğ itim  Asenkron (farklı zamanlı) uzaktan e ğ itim  Karma / Harmanlanmış (Blended) E ğ itim  e-ö ğ renme ortamı (online ö ğ renme ortamı)  ÖYS: Ö ğ renme Yönetim Sistemi (LMS: Learning Management System)  İ çerik  E ğ itmen Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

3 e-ö ğ renme Tanımı  UE’in web teknolojilerine dayalı türüdür.  İ nternet başta olmak üzere farklı iletişim teknolojileri ve farklı iletişim kanalları (kablolu ve kablosuz iletişim kanalları) aracılı ğ ıyla sunulan ö ğ renme ortamları. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

4 E-ö ğ renmenin gerçekleştirilmesi için;  Belli bir ö ğ renme amacına sahip en az bir veya daha fazla e-ö ğ renme ö ğ rencisi,  Bir ö ğ renme alanının ö ğ renme hedeflerini ve ö ğ retim yöntemlerini içeren, etkileşimli veya çoklu ortam yapısında bir ö ğ retim içeri ğ i,  Ö ğ renme içeri ğ ini ve ö ğ renciyi bir araya getiren, ö ğ rencinin ö ğ renme amaçları do ğ rultusunda ö ğ renme içeri ğ ine ulaşmasını sa ğ layan bir e- ö ğ renme ortamı gereklidir. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

5

6 E-ö ğ renme Ortamı  Farklı ö ğ retim stratejilerini ve farklı iletişim, etkileşim ve işbirlikçilik biçimlerini destekleyen ortam.  Ö ğ renme materyali sunma, ö ğ renme materyalini de ğ işik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma, ödevler alma, sınavlara girme, bu ödev ve sınavlara ilişkin dönüt sa ğ lama, ö ğ renme materyallerini düzenleme, ö ğ renci ve ö ğ retmen ve sistem kayıtlarını tutma, raporlar alma gibi olanakları sunan ortam. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

7  Bilgisayar Yönetimli Ö ğ retim Sistemi (Computer Managed Instruction System)  Ö ğ renme İ çerik Yönetim Sistemi (Learning Content Management System)  Ö ğ renme Yönetim Platformu (Learning Management Platform)  Ö ğ renme Yönetim Sistemi (Learning Management System)  Sanal Ö ğ renme Ortamı (Virtual Learning Environment)  Web(Örün) Tabanlı Ö ğ retici Sistem (Web Based Training System) Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

8 Ö ğ renme Yönetim Sistemi  E ğ itim yönetimini otomasyona geçiren bir yazılım.  A ğ üzerinden eş zamanlı olmayan ö ğ renme materyali sunma,  sunulan ö ğ renme materyalini de ğ işik biçimlerde paylaşma ve tartışma,  derslere kayıt olma,  ödevler alma,  sınavlara girme,  ödev ve sınavlara ilişkin dönüt sa ğ lama,  ö ğ renme materyallerini düzenleme,  ö ğ renci ve ö ğ retmen ve sistem kayıtlarını tutma,  raporlar alma gibi olanakların a ğ üzerinden otomatik olarak gerçekleşmesini sa ğ layan yazılım. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

9 ÖYS’nin Temel Özellikleri  E-ö ğ renme içeriklerini kullanıcıya sunar.  Kayıt işlemlerini yürütür.  Kullanıcılar ve e ğ itmenler arasında iletişim ve etkileşimi sa ğ lar.  Ölçme ve de ğ erlendirme yapar.  Kullanıcı bireysel olarak e ğ itim bilgilerini takip edebilir.  Çeşitli raporlar sunabilen bir sistemdir. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

10 ÖYS Örnekleri / Lisanslı ODTÜ NET-Class( E-nocta ABLms( Lotus Learning Space( Thomson NETg( Interwise( iLearning( Learnframe( TopClass( Virtual-U( Fronter( WebCT( BlackBoard( OnCourse( Mallard( Classweb( BSCW( WebBoard( Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

11 ÖYS Örnekleri / GPL – Genel Kamu Lisanslı  Moodle (  ATutor (  Bodington (  Sakai (  Dokeos (  Drupal (  eFront (  Docebo (  OLAT (  DotLRN (  eStudy (  Claroline ( Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

12 Etkili e-ö ğ renme için;  Geleneksel E ğ itim yöntemlerinin e-ö ğ renme için de kullanılması her zaman uygun olmayacaktır. Yeni teknolojilerin kazandıraca ğ ı faydalardan yararlanmak için yeni bilgilendirme biçimlerinin tasarlanması ve yaratılması gerekmektedir.  Bir e ğ itim programının başarılı olmasında uygun tipte teknolojilerin kullanılması çok önemlidir. Kullanılacak teknoloji(ler) seçilmeden önce beklentilerin belirlenmesi, zaman ve para tasarrufu sa ğ layacaktır. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

13 Etkili e-ö ğ renme için;  Konu ile ilgili birçok de ğ işik kaynaktan alınabilecek destek, hem ö ğ rencilerin hem de e ğ itmenlerin etkin ve verimli uzaktan e ğ itim yöntemleri geliştirmelerini teşvik edecektir. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.

14 UE’de Ö ğ retmen  Derse yeni bir bakış açısı ile bakmalı.  Ders için içerik sa ğ layıcı olan konumundan çıkıp ders için bir yardımcı konumuna geçebilmeli.  Teknolojiyi kullanırken rahat olmalı.  Görsel kontrol olmadan etkili bir şekilde ö ğ retimi sa ğ layabilmeli.  Uzaktaki ö ğ rencilerin yasam biçimleri hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmalı ve anlayış gösterebilmeli. Dr. Levent DURDU - Kocaeli Üni. B.Ö.T.E.