KARMA METAL İMALATLARINI SANATLA HARMANLIYOR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
SANAT ESERLERİNİN ÖZELLİKLERİ
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Hayalle Gerçek Arasında Rumeli Hisar’ından Bir Boğaz Manzarası.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNM 109 TEKNİK RESİM
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
FOVİZM - KÜBİZM PINAR-ALMİNA-ALEYNA. FOVİZM NEDİR ? Fovizm, yılları arasında Henri Matisse tarafından Fransa'da geliştirilen bir sanat akımıdır.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
EĞİTİMDE DRAMA.
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Mekanda Strüktür Çalışmaları
FİLAMENT İPLİK ÜRETİMİ
Metinlerin Sınıflandırması
DESEN.
Kırkyama.
DOĞAL AFETLER.
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
AMAÇ Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda, uygun ortam sağlandığında, alçı şekillendirmede kullanılan pim çeşitlerini tanıyarak, teknik resim kurallarına.
BARALAR.
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Kırınım, Girişim ve Müzik
PAZARLAMADA FİYATLAMA
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
TS 802 Haziran 2009 BETON TASARIMI KARIŞIM HESAPLARI
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
Türk Standartlarına göre Beton Karışım Hesabı
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tezin Olası Bölümleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
Işığın Kırılması.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

KARMA METAL İMALATLARINI SANATLA HARMANLIYOR Sanatsal tasarımlara önem veren turizm alanlarında yepyeni tetrapod tasarımları göz dolduruyor.İmalat amacı deniz kenarlarındaki dalga boylarının kıyıya yaklaşımlarında dalganın hızını ve zarar verme yetisini düşürmek üzere ticari işletmelerin ve belediyelerin tercih ettiği özel mimari ve matematiksel formullere dayalı olarak tasarlanan KARMA METAL tetrapod betonu kalıplarının içine beton dökmek suretiyle şekil verilmesi ile imal edilen büyük şekilli beton bloklardır.Ressamlar hayallerini KARMA METAL tarafından üretilen kalıplara dökülmüş dalgakıran beton tetrapodbloklarına yansıttı.Tetrapod kullanımının gittikçe arttığı alanlarda yepyeni bir tasarım akımı yükseliyor,Mimarinin ressamlar ve minik eller ile beraber renklerin bloklar üzerinde desenlerle buluştuğu büyük ve renkli tetrapod betonları göz dolduruyor.Son yıllarda dünyada sıklıkla kullanılan Türkiye’ye de ise yakın zamanda modern akımla yaygınlaşan Street Art (sokak sanatı) ın verdiği ilhamla KARMA METAL olarak tasarımlarımızda özgür sanata yer vermeyi amaçlıyacak şekilde adımlar attık.Tasarımsal bütünlüğün özgür düşünce ve renklerle şekillendiği tetrapod betonlarını çoğunlukla sahil ve tatil kesimlerinde azınlıkla genel yerleşim alanlarında tercih edilir boyutlara getirmeyi amaçladık…

Sanat, oyun, eğitim,hobi ile şekillenen tetrapodlar sayesinde şehrin yüzü değişiyor. Boyaların hayaller ile resmedildiği KARMA METAL sanatsal tetrapod imalatı ile dekor,aksesuar,eğitim,emek ve tasarım kelimeleri bir bütünde toplanıp yerleşim yerlerine hayat veriyor.Tetrapod çalışmaları eğitim alanlarında çocukların özgürce resmedeceği şekiller ile uzun yıllar formunu koruyan ve emekleri yıllar boyu aktaran sanat eseri konumunda değerlendirilebilirler.Özel turizm alanlarında dalgakıran olarak firmanın kendi resmedeceği yada yapacağı etkinlikler ile özel anlamlar yükleyebileceği markaya özel tasarımlara dönüşüp aynı zamanda işlevlerinide yerine getirebilirler. KARMA METAL tetrapot kalıplarına dökülmüş betonunun soğuk yüzünü ısıtmak için dünyanın dört bir yerine kalıp gönderiyor

Limanlar için kullanılan şiddetli dalgara karşı koruyucu özellik taşıyan, ağırlığı kırk tona kadar olabilen deniz yıldızı şeklindeki beton dalgakıran bloklara tetrapod denir.Limanlar için kullanılan şiddetli dalgara karşı koruyucu özellik taşıyan, ağırlığı kırk tona kadar olabilen deniz yıldızı şeklindeki beton dalgakıran bloklara tetrapod denir.Şiddetli dalgalara maruz kalan liman inşaatlarında büyük çapta muhafaza sağlamalarından dolayı kullanılan tetrapodlar en sert deniz dalgalarına karşı hidrolik stabilite açısından taş yığmalara nazaran daha sabit birbirine kenetlenebilir,aynı zamanda tahkimatın daha az hacimde malzeme ile yapılmasına olanak sağlar.