T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ İstanbul İli Anadolu Kuzey Birliği Merkez Laboratuvarı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Advertisements

Hasta Başı Test Cihazı(POCT) Kullanım,Temizlik,Kalibrasyon Talimatı
FORMALİN HAZIRLAMA ve DAĞITIM OTOMASYONLARI
KBUD Preanalitik Evre 2014 Sempozyumu
Dr. Haldun Soygür Psikiyatri Doçenti Farmakoloji Bilim Doktoru (PhD)
Haluk Safi Genel Müdür KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Laboratuvarlarda Kalite Yönetim Sistemi: Giriş
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Tarihi, geçmişi ve amaçları Üretim süreçleri ve yöntemleri
HASTANE ÇAĞRI MERKEZİ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI Yalın 6 Sigma Projesi
Sağlık Özel Ağı -SBNet-.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
Math in Advertising....
Yatan Hasta Maliyet Analiz Uygulamaları
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Çanakkale Devlet Hastanesi KLİNİK LABORATUVARDA KALİTE Mehmet OLDACAY Tıbbi.
Ecz.HİLAL ÖZNUR Uygulama Adı:AKILCI ANTİBİYOTİK KONTROLÜ
Uygulama Ekibi:Antibiyotik Kontrol Ekibi
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
24 Kalite yönetimi.
ÖLÇÜM YÖNTEMLERİNİN SEÇİMİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
HIMSS NEDİR HIMSS 1961 yılında kurulmuş olan; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
PROF.DR. DİLDAR KONUKOĞLU
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
27 TEDAVİ PLANLARI.
Danışman:Prof.Dr.Mahmut Baykan Hazırlayan:Arş.Gör.Dr.Özlem Ögüç Şanlı
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
SU MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARLARINDA METOT VALİDASYONU
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI VIII.Zonguldak Oftalmoloji Kursu.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON VE KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Sağlık Bilgi Sistemleri
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
BİRLİK BAZLI ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
SAĞLIK KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ (KÖİ) PROGRAMI
BİYOKİMYA (Tıbbi ve Klinik Biyokimya) TLT213
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI
Yeni Nesil Laboratuvar
İnovatif Çözümlere Doğru
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Özel Körfez Marmara Hastanesi
B- TANISAL MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOBİYOLOJİK YÖNTEMLER
Sepsisli Hastalarda prokalsitonin, C-Reaktif Protein, Lökosit, Mean Platelet Volüm Değerlerinin, Kan Kültüründe Üreyen Mikroorganizmalarla Karşılaştırılması.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
Yeniliklerin ekonomik etkileri
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER BİRLİĞİ İstanbul İli Anadolu Kuzey Birliği Merkez Laboratuvarı

Arz ve talebin artması sonucunda genel sağlık giderlerinde bir artış söz konusu... Maliyeti yüksek yeni tedavi ve tanı araçları Geniş çaplı IT gereksinimleri Yeni tıbbı gereksiniler SAĞLIK GİDERLERİNDE ARTIŞ Daha büyük beklentiler Yaşlanan nüfus ve kronik hastalıklar Düşen yaşam kalitesi Yeni bulaşıcı hastalıklar Satın alma ihtiyaçları Sağlık Gereksinimleri Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sağlık giderleri, 6.5%’tan 9%’a yükselmiştir.

Artan sağlık giderlerini düşürmek için merkezi çözüm önerileri ile verimliliği arttırmak gerekmektedir... 2 Organizasyon modelinde değişiklik? 1 Laboratuarın Standardizasyonu? 3 Daha verimli, teknolojik çözümler? 4 Zorluklar Lojistik modelinin optimizasyonu? Kompakt çözüm 5 Maliyet tasarrufu?

Laboratuarın ihtiyacı olan optimum konfigürasyon için çeşitli çözümler Rutin faaliyetlerin merkezileştirilmesi... Spesifik testler için çözüm önerileri... Merkez Hastane Merkez Hastane Merkez Lab Merkez Lab HA HA HA HA Hastane 4 Hastane 4 Taşıma Taşıma HA HA HA HA HA HA Hastane 3 Hastane 3 Hastane 1 Hastane 1 Hastane 2 Hastane 2 HA Hastane Acilleri HA Hastane acilleri Spesifik testler Rutin faaliyetlerin merkezi laboratuara yoğunlaştırılması Acil ihtiyaçlar için hızlı yanıt merkezleri Uydu laboratuar faaliyetlerinin optimizasyonu Spesifik testler için farklı çözüm önerileri 4

Hedefimiz 1 Laboratuvarlar tarafından klinik uygulamalara yapılabilecek katkıları arttırmak. Doğru hastaya, doğru zamanda, doğru sonucu ulaştırarak, doğru tedavinin uygulanmasını hızlandırmak.

Malİyet Hedefimiz 2 İsraflar Kalİte Verİmlİlİk Yeni bir organizasyon yapısı, eğitimler ve farklı araçlar ile geleceğe hazırlanan laboratuvarlara Adapte Edilebilir Çözümlerin sunulması. Verİmlİlİk Malİyet Kalİte İsraflar

Laboratuvar Yönetiminde Zorluklar Baskılar Sağlık Harcamaların Kontrolü Hasta Bakım Kılavuzları Kalite İstekleri Kaynakların Uygunluğu İlgili Klinik Bilgiye Erişim Yeni Teknolojilerin Entegrasyonu Kurum içi Baskılar Operasyonal Verimlilik Maliyet ve Kaynaklarda Kısıntılar Akreditasyon Daha hızlı sonuç raporlama Gelişmiş Hizmetler Hastane Kaynaklı Enfeksiyonlar

11 hastane laboratuvarının konsodilasyonu PROJE TANIMI 11 hastane laboratuvarının konsodilasyonu PROJENİN YOL HARİTASI Mevcut durum tespiti İhtiyaçların belirlenmesi Cihazların ve sistemlerin seçilmesi İhale aşaması Laboratuvar planlarının çizilmesi İnşaat İş akış analizleri Laboratuvar rehberlerinin oluşturulması Personel planlama Otomasyon ayağı Mevzuata uygunluğun temini Kalite gereksinimlerin karşılanması Transport Eğitim……………………………

İstanbul Anadolu Kuzey Birliği Laboratuvar Organizasyonu MERKEZ LABORATUVAR HASTANE UYDU LABORATUVARLARI Rutin biyokimya testleri, hormon, ELISA testleri, ilaç düzeyleri, PCR tesleri, kültür tanımlama ve antibiyotik duyarlılık testleri Acil ve yoğun bakım hastalarına yönelik kritik testler, numunesi taşımaya uygun olmayan testler DIŞ LABORATUVAR Günlük test istemi az olan verimsiz testler ve çalışılması için ileri teknoloji yatırımı gerektiren testler

Merkez laboratuvarı çalışılacak test grupları ve hedef sonuç verme süreleri TAT Hedefi Hematology 2.5 Saat Sedimantasyon Biyokimya 4 Saat Makroelisa IA 6 Saat HBA1C Trombosit Fonksiyon test 24 Saat Vitamin D 72 Saat Alerji Mikroelisa Kan Kültürü Prenatal Lymp Alt grup Ertesi Gün ( 16:00) İlaç düzeyleri Protein Elektroforez, Leukemia, Lenfoma Immun , GCMS, Hb Variant, IFA, PLR 7 Gün Phenalanine, Katekolamin, TBc, Citrate, Oxalat >15 Gün Bu sürelerde sonuç üretilemediği takdirde yüklenici ek cihaz getirmek zorunda kalacak.

Merkez Laboratuvarı Klinik Kimya testleri sonuç çıkma süreleri Mevcut kullanılan CC sistemleri hedef sürede %75 i tamamlanabilmkte.

Merkez laboratuvarı gelecek günlük toplam numune adetleri Bir haftalık analiz neticesinde Laboratuvara gelen günlük IA ve CC örnek adetleri görülmektedir.

Merkez laboratuvarına gelecek günlük IA & CC tüp adetleri Max. Adet / Gün En Yoğun güne göre Tüplerin saatlik laboratuvara gelişleri

Merkez Laboratuvarına önerilen hormon&ELISA cihazları hız ve toplam cihaz kapasite karşılaştırması Max. Adet / Gün (Pratik Hız ile) Kullanılacak IA sistemler ile Merkez Laboratuvarının kapasite analizi

Merkez Laboratuvarına önerilen klinik kimya cihazları hız ve toplam cihaz kapasite karşılaştırması Max. Adet / Gün (Pratik Hız ile) Kullanılacak CC sistemler ile Merkez Laboratuvarının kapasite analizi

Merkez laboratuvarına gelecek günlük Hormon ve ELISA test adetleri

Merkez laboratuvarına gelecek günlük klinik kimya test adetleri

Merkez laboratuvarına gelecek günlük Kan Sayım test adetleri

Merkez Laboratuvarı Günlük test sayısı: 73 814 14 387 Immunoassay 54 182 Klinik kimya 5 245 Hemogram

Klinik hasta istek tiplerine göre testlerin merkezileştirilmesi Rutin hasta girişi Acil hasta girişi Rutin hasta girişi Rutin hasta girişi Mevcut durumda Hastanelerde belirtilen test grupları için ayrı ayrı tüpler alınmakta. Yeni sistem ile birlikteAcil ve Rutin hastalar olmak üzere hastalar için birer tüp alınarak aciller Hastane Acil Laboratuvarlarında. Rutin testler ise Merkez Laboratuvarında sonuçlandırılacak. Acil hasta girişi Rutin hasta girişi

Merkez Laboratuvarı Günlük test sayısı: 73 814 Günlük tüp sayısı: 12 489

Önerilen İş Akış Analizi

MERKEZ LABORATUVAR İNŞAAT ÇALIŞMALARI

MERKEZ LABORATUVAR İNŞAAT ÇALIŞMALARI

Yeni Yapılan merkez Laboratuvarında; Tüm elektrik, Data, Atık su, Distile su hatlarının hepsi zeminin altından götürülmektedir. Nötrelizasyon sistemi yapılıyor.

Online Pre ve Post analitik sistemler Yükleme ve Boşaltma Ünitesi Ultra Hızlı Yükleme Ünitesi (Bulk Input 1000 tüp/saat) Santrifüj Kapak Açma Arşivleme Ünitesi (15,000 tüp kapasiteli) Kapak Kapatma Ünitesi 8 * Klinik Kimya Sistemi 16* Immunoassay Sistemi ( Hormon & Eliza) Türkiyede bu buyuklukte hiçbir online preanalitik sistem ve post analitik çözüm yok. Türkiyedeki sistemlere maksimum 8 analizör bağlanabiliyor. 25 adet civarında küçük online preanalitik sistem mevcut DEU Ege Akdeniz Ankara Hacettepe KTU Erzurum Atattürk Ünv İstanbul Unv. G. Antep Unv Çukurova Unv. Akdeniz Ünv.

Soğutmalı Numune Arşivi 15,000 tüpe kadar ONLİNE PREANALİTİK SİSTEM (tüm cihazların tek merkezli olarak işletim ve kontrol sistemi) Numune giriş Entegre Rutin Acil Ultra hızlı yükleme ünitesi Yönetim merkezi 8 Klinik Kimya modülü Hastanenin kendisine uygun cihaz konfigurasyonunda ve fiziksel şartlarda cihaz tasarımı yapılmıştır. 16 adet Hormon & Eliza modülleri Integrated Laboratory Solution Integrated Laboratory Solution 28 Strictly private and confidential© 2012 Abbott Strictly private and confidential© 2012 Abbott

Örnek Akışı Numune Yükleme

Yalın süreçlere ulaşmak için ihtiyaçlar PREANALİTİK POSTANALİTİK Saklama ve Depolama TÜP YÜKLEME MODÜLÜ - Bulk Input Module (Saatte 1000 tüp yükleme hızı) 15000 tüp arşivleme 3 gün CC 7 gün IA 15 gün Enfeksiyon hastalıkları testleri 1 yıl dondurulmuş kritik testler

ANADOLU KUZEY BİRLİĞİ MERKEZ LABORATUVARI PREANALİTİK SİSTEMİ 25 adet mödül tek bir preanalitik sisteme bağlanmıştır. Bu büyüklükteki sistem tek olup Türkiyedeki diğer sistemlerde 8 civarında modül bağlıdır. ANADOLU KUZEY BİRLİĞİ MERKEZ LABORATUVARI PREANALİTİK SİSTEMİ ( 25 ANALİZÖR SİSTEME ONLİNE OLARAK BAĞLANACAK OLUP TÜRKİYE’DE TEK)

Yeni Yapılan merkez Laboratuvarında; Tüm elektrik, Data, Atık su, Distile su hatlarının hepsi zeminin altından götürülmektedir. Nötrelizasyon sistemi yapılıyor.

Merkez Lab – Hastaneler Arası Mesafeler Beykoz 6% Şile 0,5% 74% Göztepe 23% Haydarpaşa Siyami Ersek 28% Erenköy Fiz Erenköy Ruh 7km 15 km 25km 4% Merkez Lab 5% Zeynep Kamil İlk 7 km içerisinde birlik bünyesindeki kanların 74 3% Ümraniye EAH 20% Üsküdar 11% Merkez Laboratuvarı Hastane Laboratuvarları

Transport : 7:00 10:30 13:00 16:00 Kan toplama zamanları Ortalama Numune taşıma süresi max 60 dakika

Mikrobiyoloji Laboratuvarı Otomasyonu Laboratuvarlar şu başlıkları geliştirme ihtiyacındadır Verimlilik İşgücü kazanımı Maliyet tasarrufu Kaliteli sonuçlar Standardize edilmiş teknikler Standardize edilmiş prosedürler Azaltılmış hata oranları Takip edilebilirlik Güvenlik (İnfeksiyöz numunelerle daha az temas) Teknisyenler açısından daha az uzmanlık gerektiren işlerin otomasyonu Petriye ekim adımları: En fazla işgücü gerektiren adım. Laboratuvar işgücü maliyetinin %70’i

PREVI Isola ile Otomasyon

Otomatik ve Manuel Ekim

İdrar Örneklerinde Kazanılan Zaman Kazanılan zaman: 308 sec per 15 urines (3 pps) 135 sec per 15 urines (1 pps) [Funke G., et al., ECCMID Helsinki, 2009]

Enterik Patojenlerin Tespit Oranları Detection rates of typical enteric pathogens comparing 6 month of manual streaking (n = 2029) with 6 month of automated streaking (n = 1972)

Geleneksel ve Malditof sistemi ile mikroorganizma tanımlama süreleri 24 saatlik kültür Manuel Ön-seçim MALDI-TOF VITEK MS Manuel Ön-seçim yok Sadece 2 dakika VITEK 2 -Sistemi API - Sistemi Direnç Testleri Serolojik Testler Görsel Metodlar PCR Şu anki yöntemler 24 saatlik bir inkübasyon ve devamında ek testleri gerektirmektedir. Oysa Maldi-Tof yönteminde Manuel seçim olmadan ortalama 2 dakikada mikroorganizma tanımlaması yapılabilmektedir. 24 – 72 saat Mikroorganizma tanımlaması

TrifloroAsetikAsit ile inaktivasyon İş Akışı 1- Numune Hazırlığı Maya 0.5 µL formik asit Mikobakteriler için 50 µl TrifloroAsetikAsit ile inaktivasyon Bakteri Tek kuyucuk Kurumaya bırakılır 1µL-Öze ile Tek koloni alınır 2- Ölçüm coli Escherichia E.coli Digestive tract Veri Analizi 3- Analiz - Tanımlama

VITEK® MS: VITEK 2 AST kartı yükleme için SCS Barkod, numune numarası ile slayt pozisyonu arasındaki bağlantıyı sağlar VITEK MS ile çalışılacak numuneler slayt üzerinde karşılık geldikleri kuyucuklara mouse yardımıyla kolaylıkla işaretlenirler. Böylelikle hangi kuyucukta hangi izolatın bulunduğu sisteme aktarılmış olur. Slayt pozisyonu ile numune no eşleşmesi Smart Carrier ile VITEK® 2 kartı yüklenmesi

Organizmalar (IVD) (Toplam - 753 Tür) Abiotrophia Bordetella Corynebacterium Fusarium Lactobacillus Nocardia Propionibacterium Staphylococcus Achromobacter Brettanomyces Cronobacter Fusobacterium Lactococcus Obesumbacterium Proteus Stephanoascus Acinetobacter Brevibacillus Cryptococcus Gardnerella Leclercia Ochrobactrum Prototheca Streptococcus Actinobacillus Brevibacterium Cupriavidus Gemella Lecythophora Oerskovia Providencia Suttonella Actinomyces Brevundimonas Debaryomyces Geobacillus Legionella Oligella Pseudoflavonifractor Tatumella Aerococcus Brochothrix Delftia Geotrichum Leifsonia Paecilomyces Pseudomonas Tetragenococcus Aeromonas Budvicia Dermabacter Globicatella Leptotrichia Paenibacillus Psychrobacter Thermoanaerobacterium Aggregatibacter Burkholderia Dermacoccus Gluconobacter Leuconostoc Pantoea Rahnella Trichosporon Alcaligenes Buttiauxella Dietzia Gordonia Listeria Parabacteroides Ralstonia Trueperella Alicyclobacillus Campylobacter Edwardsiella Granulicatella Lysinibacillus Paracoccus Raoultella Vagococcus Alloiococcus Candida Eggerthella Grimontia Macrococcus Parvimonas Rhizobium Veillonella Alternaria Capnocytophaga Eikenella Haemophilus Malassezia Pasteurella Rhodococcus Vibrio Anaerobiospirillum Cardiobacterium Elizabethkingia Hafnia Mannheimia Pectinatus Rhodotorula Virgibacillus Aneurinibacillus Carnobacterium Empedobacter Helcococcus Methylobacterium Pectobacterium Riemerella Weeksella Arcanobacterium Cedecea Enterobacter Helicobacter Microbacterium Pediococcus Rothia Weissella Arcobacter Cellulosimicrobium Enterococcus Histophilus Micrococcus Penicillium Saccharomyces Williopsis Arthrobacter Chryseobacterium Erwinia Kingella Mobiluncus Peptoniphilus Salmonella Xanthomonas Asaia Citrobacter Erysipelothrix Klebsiella Moellerella Peptostreptococcus Serratia Xenorhabdus Aspergillus Cladosporium Escherichia Kloeckera Moraxella Photobacterium Shewanella Yersinia Bacillus Clavibacter Eubacterium Kluyvera Morganella Pichia Sphingobacterium Yokenella Bacteroides Clostridium Ewingella Kocuria Mycobacterium Plesiomonas Sphingobium Zygosaccharomyces Bergeyella Collinsella Facklamia Kodamaea Myroides Porphyromonas Sphingomonas Bifidobacterium Comamonas Finegoldia Kytococcus Neisseria Prevotella Sporobolomyces VITEK MS ile tanımlanabilen Klinik Olarak Önemli Organizma’ların sayısı Tür bazında 753 adettir. Şu anda cinsleri görmektesiniz. Veri bankasında her cinse ait en az bir tür bulunmaktadır.

MALDI-TOF Sonuç Duyarlılığı

VITEK MS: Neden? En son teknolojik yöntem olan MALDI TOF ile organizma tanımlanması, maliyet yükseltmeden en yüksek doğrulukla (%95-100) sağlanabilecektir. Aynı anda 192 Numune örneğinin yaklaşık 3,5 saatte tanımlanması sağlanabilir. Organizma veri tabanı mevcut tüm sistemlerden daha fazladır (753 klinik olarak önemli organizma: Bakteri, maya, küf, mikobakteri). Numune başına tanımlama süresi 2 dakikadan daha kısadır. İstenirse yetkili kullanıcıların, çıkan sonuçlara dünyanın her yerinden anında erişimi sağlanır. Mevcut teknolojilere ve gelecekteki yeni uygulamalara hazır ve açık bir sistem altyapısına sahiptir. Mevcut sistem, yazılım güncellemeleriyle yeni eklenen organizmaları tanımlayabilmekte ve sürekli güncellenebilmektedir. VITEK MS ile tanımlanabilen Klinik Olarak Önemli Organizma’ların sayısı Tür bazında 753 adettir. Şu anda cinsleri görmektesiniz. Veri bankasında her cinse ait en az bir tür bulunmaktadır.

IVD ve RUO Sistemler IVD onaylı cihazlar, Avrupa Birliği Direktiflerine (European Directives, EC) uygun olarak üretilmiş, in vitro tanı amaçlı testlerin yapılabildiği sistemlerdir. RUO onaylı cihazlar, in vitro tanı amaçlı testlerin yapılamayacağı, sadece araştırma amaçlı sistemlerdir. VITEK MS ile iddia edilen veri tabanı IVD onaylı veri tabanıdır.

Otomasyon ağı ile merkez ve perifer laboratuvarlar birbiri ile bağlantılı, numuneler takip edilebilecek, iç kalite kontrol sonuçları tüm uzmanlar tarafından görülebilecek ve her yerden onay vermek mümkün olacak

Kazanımlarımız Preanalitik sistem Örnek arşivleme İleri teknoloji Hizmet alım ihalesi olduğundan test kaybı olmayacaktır Birlik içinde test metodu, raporlama ve referans aralıklarına yönelik ortak dil Asistanlar açısından yüksek teknolojiyle eğitim şansı Laboratuvar sonuçlarına tüm hastanelerden erişim Nisbeten düşük maliyet 86.656.320,00 eski sistemde 76.212.340,00 yeni sistemde Yaklaşık Maliyet 108.865.539 TL Kit ve sarf malzemesi lojistiğinde kolaylık Otomasyon Daha az hata İzlenebilirlik

Laboratuvarlar değişiyor... arzumuz bu DEĞİŞİMDE ÖNCÜ olmak.…