Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: MURAT ÖZDEMİR HAKİMİYET İLKOKULU 3/B SINIF ÖĞRETMENİ.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
MÜZEDE ÇOCUKLARLA SANAT ÇALIŞMASI Münih 1-6 şubat Kıtalar Müzesi.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
K O R K U Yükseklikten Karanlıktan Çeşitli hayvanlardan Yalnız Kalmaktan.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Hikmet SIRMA.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Merhaba! Beni tanıyabildiniz mi? Aslında hepiniz beni çok iyi tanıyor, ben her gece farklı şekillerde gökyüzünde gezinen AY. Şimdi benim hareketlerimi.
Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.
ULU ÖNDER(LİDE R) Hikmet SIRMA. lider Toplum ya da grupları yöneten, onlara yön veren kişilere lider denir. Lider kime denir?
ÖZEL ATABEK ANAOKULU EKİM YAŞ EKİM HAFTA PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma “Sevimli maskeler” Oyun-Müzik etkinlikleri “Bir kap mutluluk.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
KONULAR BÖLÜM: Kesirler, Ondalık Kesirler, Yüzde
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Öğretmenim! Bana Herkesi Sevmeyi Öğret
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
Uluslararası Pazarlama Araştırması
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
GÜNEŞ SINIFI Tarih/Sayı: Ekim 2017/1 OKULUM VE BEN
İletişimin Zamanda yolculuğu
FİİLLERDE ÇATI.
MESLEK SEÇİMİ ve ÖNEMİ.
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
K.İ.H.O. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
FELSEFE BÖLÜMÜ.
ANNECİM ; Seni çok sevdiğimi çok iyi bilirsin, sen
KURAM.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
2-6 YAŞ ÇOCUK ELBİSE KALIBI
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ÖĞRENME STİLLERİ.
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Hoş Geldiniz Sevgili Öğrenciler!
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
FELSEFE BÖLÜMÜ.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Sunum transkripti:

Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA

Küçükken nasıl bir bebektiniz?

Okula başladığınız ilk gününüzü hatırlıyor musunuz? Anlatınız.

Bu iki resim arasında ne fark var?

İlker Deniz. Adım, İlker Deniz. Ailemle birlikte Ankara’da oturuyoruz. Atatürk İlköğretim Okulu’nda 3. sınıfa gidiyorum, Aile albümümüzü inceledim. Annem ve babamla görüştüm.

Dünyaya geldiğim günden bu yana yaşadığım değişiklikleri araştırdım. Küçük yaşlarda iken çok hareketli bir çocukmuşum. Çevremdeki her şeyi tanımaya, ne olduğunu öğrenmeye meraklıymışım.

Yedi yaşına girdiğimde okula başladım. okula başlamam beni çok etkiledi, değiştirdi. Kendime olan güvenim arttı, arkadaşlarım çoğaldı.

Okulda her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Bilgi ve becerilerim artıyor. Birinci sınıfı ve ikinci sınıfı başarıyla tamamladım.

Bütün bunlar bize şunu anlatıyor: İnsanların hayatında zaman içerisinde bir takım değişiklikler oluyor. Tıpkı benim hayatımda olduğu gibi.

de¤işebilirler. Zaman içinde insanlar de¤işebilirler. Bu de¤işiklik fiziksel görünümlerinde, zevklerinde, yeteneklerinde olabilir.

Aile büyüklerimizin eski foto¤raflar›na bakt›¤›m›zda nas›l de¤iştiklerini görebiliriz.

Örne¤in, babam›z›n eskiden gür saçlar› varken şimdi saçlar› azalm›ş olabilir. Ya da yüzünde çizgiler meydana gelmiş olabilir.

‹nsanlardaki de¤işim yaln›z görünüşte olmayabilir. Örne¤in, eskiden terzilik yapan biri şimdi kumaş fabrikas›n›n sahibi olabilir.

işler, başar›lar›, e¤itimleri ‹nsanlar›n yapt›klar› işler, başar›lar›, e¤itimleri zamanla yaşamlar›n› de¤iştirir.

Hepimiz doğduğumuzda bebektik. Büyüdük ve değiştik. Bunu, fotoğraf albümümüzü inceleyerek görebiliriz.

Bebekler büyüdükçe; * * Kütlesi artar. * * Boyu uzar. * * Yürümeye ve konuşmaya başlar. * * Yemeğini kendisi yer. * * Tek başına giyinebilir. * * Çeşitli oyunlar oynar. * * Odasını toplar, sorumluluk alır. * * Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenirler.

Adım Can Yılmaz * * Dokuz yaşındayım. * Ankara'da doğmuşum. * İki kardeşiz. * Kardeşimin adı Sevgi. Ben doğunca ailem çok sevinmiş

Okula başlamadan önce; 1-Oyuncaklarımla oynardım. 2-Anaokuluna giderdim. 3-Odamı toplayamıyordum. Okula başladıktan sonra; 1-Kitap ve gazete okuyorum. 2-Sayı sayabiliyorum. 3-Yatağımı düzeltiyorum.

Arkadaşlarımla şunları yapabiliyorum * * Oyun oynuyorum. * * Ders çalışıyorum. * * Yardımlaşıyorum. * * Okula birlikte gidip geliyorum.

* Çınar İlköğretim Okulu 3-A sınıfında okuyorum. * Matematik dersini seviyorum. * Resim yapmaktan hoşlanıyorum. * Bilgisayarda oyun oynuyorum.

Annemin adı Oya Yılmaz Otuz beş yaşındadır. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk Lisesi ve Ankara Üniversitesini bitirmiş. Annem mühendistir. Müzik dinlemeyi sever.

Babamın adı :Ali Yılmaz * Otuz sekiz yaşındadır. * Kayseri'de doğmuş. * Yunus Emre İlköğretim Okulu * Mustafa Kemal Lisesi ve * Erciyes Üniversitesini bitirmiş. * Babam doktordur. * Kitap okumayı sever. * Annem ile babam hastanede tanışıp evlenmişler.

Anne ve babamızın hayatını eski albümleri kurcalayarak ve onlara sorular sorarak öğrenebiliriz.

Ailenizden birisinin hayatında zaman içerisinde olan değişikleri anlatabilir misiniz?