AMETİST TAŞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kıymetli Taş Borsası veya Kıymetli Taşların Vergilendirilmesi
Advertisements

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
CEP TELEFONU TEHDİT Mİ? KOLAYLIK MI?
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 Ortak Beklentiler Yurt dışı dernekleri ile etkileşiminin.
YERKABUĞUNUN MALZEMESİ TAŞLAR
Atom ve Yapısı.
· Elementler tek cins atomu içeren maddelerdir.
1. PLANLAMA ÇALIŞMALARI PLANIN AMACI : Hazırlanacak kalkınma planları sınırlı doğal kaynaklardan en etkin ve optimal bir biçimde faydalanmayı temin etmek,
İYİ YÖNETİŞİM.
Ülkemizin Doğal Kaynakları
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
Maden Mühendisliğine Giriş
*Kırmızı rengi öğreniyorum
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
DOĞAL AFETLER YENİ UFUKLAR.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
ONDÖRDÜNCÜ HAFTA Havai fişekler, zımpara kağıdı 1.
YEREL YÖNETİMLER VE DEMOKRASİ
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
MADENLER VE TEKNOLOJİ Yeni programa göre hazırlanmıştır.
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
DERS-4 ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER KAOLİN
DERS-3 ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER FLUORİT
DERS-2 ENDÜSTRİYEL HAMMADDELER BERİLYUM MİNERALLERİ
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
Girişimcilik.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
KAYAÇLAR-MİNERALLER-MADENLER
Dersin adı: Fen ve Teknoloji
Renk Kavramı.
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
MADENLER VE TEKNOLOJİ Salih Zeki GÖKÇE
Sedimantolojik olarak; tane boyu 4m’ un altında olan partiküllerdir.
DAĞITIM KAVRAMI ve DAĞITIM KANALLARI
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Özboyacı İlköğretim Okulu
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
İŞLETMENİN TARİHÇESİ, AMAÇLARI , SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
PAZARLAMA KANALLARI VE FİZİKSEL DAĞITIM
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
2018 YILI YAPILAN ÇEVRE ETKİNLİĞİ
MONİTÖRLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Sunum transkripti:

AMETİST TAŞI

Ametist Taşı Dünya üzerinde yer alan bazı maddeler, oldukça değerli yapıdadır. Bu değer, gerek doğada nadir bulunmalarından gerek de insanlar için getirdiği yararlardan gelmektedir. Ametist bu türde değerli bir taştır. 

Ametist taşı şeffaf, sarı, mor, yeşil ve mavi renklere sahip olmakta olan bir kuvars kristalidir. Bu denli ametist taşlarından en güçlü enerjiye sahip olanları ise koyu mor ya da açık renkli olanlarıdır.

Diğer faydaları Bu taşın manyetik ortamlarda bulunan radyasyonun da etkisini azalttığına Bağışıklık sistemine, Kanın temizlenmesine, Enerji verimine, Göz hastalıklarına, Baş ağrılarına, Zihinsel faaliyetlere, Uykusuzluk sorununa ve de strese…

Ülkemizde Ametist Taşı Ametist Brezilya, Uruguay, Bolivya, Arjantin, Zambiya, Namibya ve diğer Afrika ülkelerinde çıkarılır. "En kaliteli kristalli ametistler genellikle Hindistan, Brezilya ve Uruguaydaki volkanik kayaçların içindeki gaz boşluklarında (jeodlarda) oluşur."  Türkiyede Balıkesir - Dursunbey ilçesinde, Erzincan ve Orduda da ametist yatakları olduğu bilinmektedir

Dursun Bey- Ametist Taşı Ametist taşı dünyanın kabul ettiği şifalı taşların başında geliyor. Özellikle Dursunbey"de çıkanı rengi ve özellikleri ile sıralamada başı çekiyor. Asırlar boyu şifalı taş olarak bilinen ametist yüzünden Dursunbey özellikle Rus turistlerin akınına uğramaktadır.

Kullanım Şekilleri Daha çok insanoğluna fayda sağladığı için kullanımı tercih edilen ve popüler olan bu taş, aynı zamanda takı sektöründe de oldukça sık kullanılmış ve de kullanılmaya da devam etmektedir. Bu taş, geçmiş dönemlerdeki kraliyet ailelerinin üyelerinin sahip olduğu mücevherlerde kullanılmıştır. Bardaklar, kupalar ve çanaklarda kullanılmış, farklı şekillerde biblolar yapılmıştır.

Pazarlama Alanları Kuyumculuk Gümüş İşlemeciliği Diğer Takı Sektörleri Hediyelik Eşya Süslemecilik Hobi Mağazaları Yurt dışı pazarları

Sektördeki Sorun Sektördeki başlıca sorun belli bir üretim ve pazarlama düzeninin kurulamamış olmasıdır. Bunun nedenleri, yarı kıymetli taş oluşumlarının küçük boyutta olmaları, Maden Kanunu'nda bu sektöre dönük özel koşulların yer almaması, Uzakdoğu ülkelerinden çok ucuza işlenmiş taş ithalatı yapılmasıdır. 

Çözüm Önerileri Maden Kanunu kapsamında küçük maden işletme koşulları tanımlanmalı, kolaylıklar sağlanmalı ve kaçak üretimler yasallaştırılmalıdır. Yarı kıymetli taş borsası kurulmalı ve çeşitli şekillerde üretilen taşlar bu borsada değerlendirilmelidir. Yarı kıymetli taş oluşumlarının talanını önlemek için yataklaşmanın yakınındaki yöre köylülerinin bilinçlendirilmesi ve köye ekonomik girdilerin sağlanması gerekir.  Devlet Planlama Teşkilatı'nca desteklenerek proje ile bir atölye-laboratuar kurulmalı ve çalışmalar köy düzeyine indirilerek yerel halkın eğitimi ve üretim yapabilmesi sağlanmalıdır. Kalite arttırılmalı ve değişik satış organizasyonları yapılmalıdır.

PROJEMİZ Projemizle amacımız, Balıkesir ve Dursunbey için özel bir ayrıcalık niteliği taşıyan bu ametist taşının atölye ve laboratuarlar kurarak köy halkına ametist taşı işlemesinin ve pazarlanmasının öğretilmesini sağlamaktır. Böylece hem bu taşın kaçakçılığına engel olunarak yöre halkı için bir gelir kaynağına dönüştürülecek hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.

Ametist Taş İşlemeciliği