 SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ VE ALANLARIN SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
Advertisements

GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
D.Ö1 YÜKSEKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ. D.Ö2 Bilişim Teknolojisi Mezunları Sınavsız Geçiş yapacakları programlar Yükseköğretim Ön lisans Programları Süre.
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
2013 ÖSYS Ö Ğ RENC İ SEÇME VE YERLEŞT İ RME S İ STEM İ.
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
2012 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. GRUP BAŞARISI YERİNE DERS BAŞARISINI ÖLÇMEK Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
 Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları olacaktır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI SINAVSIZ GEÇİŞ.
ÖSYS SİSTEMİ; YGS-LYS YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN SİSTEM; İKİ AŞAMALI VE 6 AYRI SINAVDAN OLUŞAN BİR YAPIYA KAVUŞMUŞTUR. 1.Aşama  YGS (
YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS) 1 Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
ALİ PARMAKSIZ REHBER ÖĞRETMEN YGS-LYS Üniversiteye Giriş Sistemi.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
YGS 13 Mart 2016 – Pazar LYS 4 18 Haziran Cumartesi (Sosyal Bilimler) LYS 1 19 Haziran Pazar (Matematik) LYS 2 25 Haziran Cumartesi.
YGS ne demektir? YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı demektir. YGS 1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir. YGS 3,4 : Sözel puanla öğrenci alan.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI ALAN SEÇİMİ Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır. Seçeceği alandaki başarısı.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. MERKEZ ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2.
2015 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!. GÜNCELLEME UYARISI  Bu slayt 1 Ekim 2014 tarihinde güncellenmiştir.  Bu slayt; 2 Ocak 2014 tarihli 2014.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!. GÜNCELLEME UYARISI  Bu slayt 24 Ağustos 2012 tarihinde güncellenmiştir. Güncelleme bilgileri;  2013 yılı.
PUAN TÜRÜ DEĞİŞEN BÖLÜMLER
T.C. ALTINDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM - YÖNELTME Ankara, 2016.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Saadet İLBAY Daire Başkanı.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
YGS-LYS SINAV SİSTEMİ İŞTAR ÖZDEMİR.
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YGS-LYS SINAV SİSTEMİ GÜLŞAH KARATAŞ Psi. Dan. ve Reh. Öğrt.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
LİSELER.
2017-ÖSYS DEĞİŞİKLİKLER.
HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TERCİH EDEBİLECEĞİ
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU DİKEY GEÇİŞ SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ректорлуктун билдирүүсү / Бүтүрүүчүлөр
Sunum transkripti:

 SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ VE ALANLARIN SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ

SINAVSIZ GEÇİŞ  Sınavsız geçiş meslek liselerinin kendi alanlarındaki 2 yıllık (Tablo 3C) bölümlere geçişi demektir.  Sınavsız geçişi sadece 12. sınıfta değil, mezun olduktan sonra da kullanabiliyorsunuz.  Sınavsız geçişin YGS ile alakası yoktur. sınavsız geçiş için YGS’ye girilmesi gerekmiyor. Sınavsız geçiş için Ocak ayında ÖSYS başvurusu yapılması yeterlidir. Sınavsız geçiş belirli kurallara (önceliklere) göre yapılmaktadır.

SINAVSIZ GEÇİŞ İÇİN ÖNEMLİ NOT  2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE 2 YILLIK SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİNE KONTENJAN SINIRI GETİRİLMİŞTİR. BUNA GÖRE SINAVSIZ GEÇİŞ İÇİN TERCİH YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERE %60 YGS PUANI İLE TERCİH YAPACAK OLAN ÖĞENCİLERE %40 KONTENJAN AYRILMIŞTIR.

Meslek Liselilerin Sınavsız Geçiş Öncelikleri 1- Mezuniyet yılı daha büyük adaylara öncelik verirler (Yani yeni mezun olacaklara en öncelik verilir.) 2- Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre 1. Anadolu Teknik Lisesi, 2. Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi, 3. Meslek Lisesi ve 4. çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir. 3- Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. Not: METEB: Her ilde bir mesleki ve teknik eğitim bölgesi bulunmaktadır. Bu nedenle METEB il içi veya il dışı diye bilinir. 4- Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi veya METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP'si yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5- Yukarıdaki 4 şarta göre eşit olan adaylardan yaşı küçük olana öncelik verilir.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LİSANS BÖLÜMLERİ  Basım Teknolojileri (YGS 1)  Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(YGS1)  Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği(YGS 1)  İşletme Bilgi Yönetimi(YGS 6)  Yönetim Bilişim Sistemleri(YGS 6)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LİSANS BÖLÜMLERİ (LYS MF-4)  Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.)  Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)  Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)  Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.)  Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)  Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ  Basım ve Yayın Teknolojileri  Bilgi Güvenliği Teknolojisi  Bilgisayar Operatörlüğü  Bilgisayar Programcılığı  Bilgisayar Teknolojisi  Görsel İletişim  Internet ve Ağ Teknolojileri  Mobil Teknolojileri  Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği  Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi

BÜRO YÖNETİMİ LİSANS ALANLARI (YGS-6)  İnsan Kaynakları Yönetimi  Sağlık Yönetimi  Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi

BÜRO YÖNETİMİ ALANI SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ  Ağız ve Diş Sağlığı  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı  Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği  Insan Kaynakları Yönetimi  İşletme Yönetimi  Emlak ve Emlak Yönetimi  Çağrı Merkezi Hizmetleri  Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik  Sağlık Kurumları İsletmeciliği  Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

MUHASEBE VE FİNANSMAN LİSANS BÖLÜMLERİ(YGS-6)  Bankacılık  Bankacılık ve Sigortacılık  Muhasebe Bilgi Sistemleri  Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi  Uluslararası Finans  Gümrük İşletme  Sermaye Piyasası  Uluslararası Ticaret

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ  Bankacılık ve Sigortacılık  Dış Ticaret  Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi  Lojistik  Maliye  Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları  Sağlık Kurumları İşletmeciliği  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LİSANS BÖLÜMLERİ (YGS-6)  Denizcilik İşletmeleri Yönetimi  Lojistik  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  Ulaştırma ve Lojistik  Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi  Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık  Uluslararası Perakende Yönetimi  Uluslararası Ticaret ve Lojistik

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ LİSANS BÖLÜMLERİ (LYS TM-1)  Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (M.T.O.K.)  Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.)

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ  Dış Ticaret  Enerji Tesisleri İşletmeciliği  Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi  Lojistik  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  Turizm ve Seyahat Hizmetleri  Turist Rehberliği  Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası  Bankacılık ve Sigortacılık

REHBERLİK SERVİSİ