GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi
Advertisements

Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
 zihinlerdeki çağrışımlar,  hisler, tutumlar, izlenimler  olumlu/olumsuz değerlendirmeler  akla gelen özet-resim  genel görünüş  sembolik anlam.
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
Özgürlük nedir? Nasıl anlaşılmalıdır?
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Ders IV Bölüm 4 Tutumlar s Bölüm 5 Tutum Değişimine Kuramsal Yaklaşımlar : Tutarlılık kuramları s PDR Dr. Hüseyin Bayraktaroğlu.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Hemen hemen her toplumda önem verilen İnsanların davranışlarına yön veren Dini ve ahlaki ilkelerdir.
Aile Hayatı. “Ey insanlar! Sizi bir özden yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana geti- rip) yayan Rabbinize karşı.
DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Recep ŞAHAN Kuruceşile Müftüsü /Kurucaşile 1 RAMAZANA GİRERKEN.
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
EVRENSEL BARIŞA KATKILARI
TEVEKKÜL.
Ek ÖRNEK OLAY 2. ÖRNEK OLAY 3. ÖRNEK OLAY 4. ÖRNEK OLAY 5.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
Sözsüz İletişimin Özellikleri
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
ASR SURESİ MEALİ VE TEFSİRİ
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Kolay Yolla Kur’an’ı Anlama Ders 4 بسم الله الرحمن الرحيم.
HAZIRLAYAN : SAD İ YE D İŞ BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ. MUHAMMED.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
KİŞİSEL HİJYEN.
Bugün neler öğreneceğiz?
SEVİYE: 11. SINIF 1. ÜNİTE KAZANIMLAR: Mantık ve Doğru Düşünme arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Akıl ilkelerinin önemini değerlendirir. ÖĞRENME – ÖĞRETME.
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ
Bugün neler öğreneceğiz?
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Bugün neler öğreneceğiz?
DİN VE DİN ANLAYIŞI.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bireysel Konularda İstişare
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Kimsesizlere Yardım Hz. Muhammed (s.a.v), hayatının her aşamasında fakir ve kimsesizlerle yakından ilgilenmişti. Onun bu güzel tavrı başta sevgili eşi.
TDB PERFORMANS ÖDEVİ HAZIRLAYAN:MUZAFFER İKİZ 9/D 1502.
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİGİSİ Peygamber ve Peygamberlere İman
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
ENİSE ERKOÇ- AYDIN İL MÜFTÜ YARDIMCISI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 7.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Otokontrol Öz denetimli
KUR’AN VE SÜNNETULLAH(TARİH YASALARI)
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Ünite Konuları için tıklayınız
Hicret Olayı.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
8. SINIF 1. ÜNİTE KADER İNANCI.
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1 GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi

KAZANIMLARIMIZ Bu ünitenin sonunda öğrenciler Hz. Muhammed'in (S): 1. Temiz kıyafetler giydiğini öğrenir. 2. Temiz ve güzel giyinmeye teşvik ettiğini öğrenir. 3. Kıyafet seçiminde ihtiyaçlarına uygun tercihler yaptığını kavrar. 4. Gösterişli ve gereğinden fazla kıyafet kullanmadığını kavrar. 5. Kişisel bakıma dikkat ettiğini kavrar. 6. Düzenli ve uyumlu giyindiğini fark eder.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1. “Sünnet, temizlik, sadelik, israf” kavramlarının anlamını araştırınız. 2. Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili hadis-i şeriflerinden bulup defterinize yazınız. 3. Temiz ve sade giyinmenin dinimiz açısından önemini araştırınız. 4. Peygamberimiz temiz ve güzel elbiseler giyinmekle ilgili hangi tavsiyelerde bulunmuştur?

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi İnsanlığa gönderilmiş en güzel örnek Peygamber Efendimizdir. Yeryüzünün tamamında geçerli olan bütün ahlaki güzellikler onun şahsında bize ulaşmıştır. Rabb’imiz, «Allah’ın Resûlünde sizin için pek güzel bir örnek vardır.» (Ahzap sûresi, 21. ayet) buyurarak Peygamber Efendimizin bizim için her konuda örnek olduğunu vurgulamıştır.

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi Peygamberimizin giyim kuşam konusunda dikkat ettiği hususlar da bizlere örnektir. Günümüzde insanın, özellikle sosyal çevreyle bağlarını oluşturan unsurlardan biri de biri de giyim tercihleridir.

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi Peygamber Efendimizin giyim konusunda dikkat ettiği hususların başında temizlik gelir. «Elbiseni temiz tut.» (Müddessir sûresi 4. ) ayetinde kendisine ve bütün Müslümanlara tavsiye edilen kıyafet temizliğini kendi hayatında uygulayarak bizlere örnek olmuştur.

Başka ayette şöyle buyrulur: 1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi «Ey örtüsüne bürünen! Kalk ve (insanları) uyar! Sadece Rabbinin büyüklüğünü dile getir. Elbiseni tertemiz tut. Her türlü pislikten uzak dur.» (Müddesir sûresi, 1-5. ayetler) Bu ayetler ile Yüce Allah bizlere de seslenmekte ve adeta temizliğin tebliğ vazifesi ile bütünleşmiş bir özellik olduğunu anlatmaktadır. Başka ayette şöyle buyrulur: «…Muhakkak ki Allah, kendisine yönelip tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.» (Bakara sûresi, 222. ayet)

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi Peygamberimiz, elbiselerin temiz olmasına dikkat ettiği kadar giysinin kendisine yakışmasına da dikkat etmiştir. Bulunduğu ortama göre elbise tercihinde yapmıştır. Bera b. Azib şöyle anlatır: «Resûlullah orta boyluydu. Onun bir seferinde üzerine kırmızı bir cübbe giydiğini görmüştüm; (cübbe ona o kadar yakışmıştı ki) o güne kadar ondan daha güzel hiç kimse görmemiştim.» (Buhari, Menâkıb, 23) Başka bir rivayette Ebu Ramse Peygamberimizi anlatır: «Ben, Resûlullah’ın üzerine yeşil renkli bir takım giymiş olduğunu görmüştüm.» (Ebu Davud, Libâs, 19)

1. Giyim ve Kuşamda Temizliğin Önemi Bizlere ulaşan bilgilerden Peygamberimizin aşırıya ve israfa kaçmadan, çeşitli renklerde kendisine yakışan elbiseler giydiğini anlamaktayız. Bir başka hadiste Peygamberimizin uzun kıyafetleri tercih ettiğini görmekteyiz. Ümmü Seleme şöyle anlatır: «Resûlullah’ın en çok hoşlandığı giysi, gömlekti.» (Ebu Davud, Libâs 3) O zaman giyilen gömlekler boydan boya insanı örten elbiselerdi.

46. sayfa

Haftaya 2. Giyim ve Kuşamda İsraftan Kaçınmak