Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hemen hemen her toplumda önem verilen İnsanların davranışlarına yön veren Dini ve ahlaki ilkelerdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hemen hemen her toplumda önem verilen İnsanların davranışlarına yön veren Dini ve ahlaki ilkelerdir."— Sunum transkripti:

1

2

3 Hemen hemen her toplumda önem verilen İnsanların davranışlarına yön veren Dini ve ahlaki ilkelerdir.

4  DİNLERİN VE İSLAM’IN EVRENSEL ÖĞÜTLERİ

5  Doğruluk kişinin özünde, sözünde ve davranışlarında tutarlı olması demektir.

6 KUR-AN’I KERİMDEN ÖRNEKLER  “…Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve doğru söz söyleyin…” (Ahzab suresi-70.ayet)  “…Emrolunduğun gibi dosdoğru ol..” ( Hud suresi-112)

7 TEVRAT’DAN ÖRNEKLER: “…Tartınızda ölçünüzde eksiksiz ve doğru olacak…” (Kitab-ı mukaddes,Tesniye,Bölüm25:13-16) “…Doğrulukla yürüyen emniyetle yürür…” (Kitab-ı mukaddes,Yeni Ahit, Eski Ahit, Süleyman’ın meseleleri, bölüm 10:9)

8  İNCİL’DEN ÖRNEKLER: “…En küçük işte güvenilir olan kişi, büyük işte de güvenilir olur. En küçük işte dürüst olan kişi, büyük işte de dürüst olur…”(Kitab-mukaddes, Yeni ahit, luka, bölüm 16:10)  Hinduizme göre kişinin yaptığı iş doğru ise kişi tekrar dünyaya gelişinde bunun karşılığını görecektir.

9

10 Temizlik bedenin,giysilerin ve çevrenin kirden,kalbinde kötü duygu ve düşüncelerden arınmasıdır.

11 KUR’AN’ KERİM’DEN ÖRNEK “…Elbiseni temiz tut, kötü şeyleri terk et…”( Kur-an’ı Kerim, Müddesir suresi, 4-5. ayetler) TEVRAT’DAN ÖRNEK “…O adam ki elleri temizdir ve yüreği paktır. Gönlünü yalana vermemiştir…”(Kitab- ı Mukaddes, Mezmurlar, bölüm 24:4)

12 Bütün dinler iyilik yapmayı ve yardımsever olmayı öğütlemiştir.  KUR’AN’I KERİM’DEN “…Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği yardımseverliği emreder…”( Nahl suresi, 90.ayet)

13  İNCİL’DEN ÖRNEK “…İyilik edin ve ödünç verin, karşılığınız büyük olacaktı…”(Kitab-ı Mukaddes,Yeni Ahit, Luka,Bölüm 6:35.)  Hinduizm ve Budizm’de iyilik yapmak,toplumdaki yoksul ve kimsesizlere yardım etmek ve cömert olmak öğütlenmiştir.

14

15

16


"Hemen hemen her toplumda önem verilen İnsanların davranışlarına yön veren Dini ve ahlaki ilkelerdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları