1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
1 Temmuz 2015 Müsteşarlık Makamı ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI YAPIMI PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
MAKRO EKONOMİ 3. HAFTA.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MARMARA HAVZASI İZLEME PROGRAMI Özge YILDIRIM Uzman Yardımcısı Haziran 2015 DSİ 14. Bölge Müdürlüğü-İstanbul’da.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİ KAPSAMINDA LABORATUVAR EL KİTABI 1 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ebru DOĞANAY Tez Danışmanı Mertkan.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Caner GÖK Yüzey Suları İzleme Şube Müdürlüğü Uzman Yardımcısı.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVZA İZLEME PROGRAMLARI Nermin ANUL Şube Müdürü 9 Kasım 2015 İzleme ve Su Bilgi Sistemi Dairesi.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İzleme Dairesi Başkanlığı Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMI Haziran 2013 YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERGENE HAVZASI İZLEME PROGRAMI 26 Ağustos 2014 DSİ 11. Bölge Müdürlüğü-Edirne’de yapılan Ergene.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
1 ARICILIK KAYIT SİSTEMİ ARICILIK KAYIT SİSTEMİ. 2 KAYIT SİSTEMİNİN AMACI Arıcı ve kovanlar sisteme kayıt edilerek ulusal veri tabanının oluşturulması,
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
Nakit Yönetimi Projesi
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Parametrik Olmayan İstatistik
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
TÜRKİYE’DE EKOLOJİK TARIM
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
Ağustos 2009 Eğitim Merkezi Seminerleri
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Çevre teknikeri kimdir?
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Çevre teknikeri kimdir?
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SUNUM İÇERİĞİ  KURUMLARIN MEVCUT DURUMU  SÇD’YE GÖRE İZLENMESİ GEREKEN PARAMETRELER  KURUMSAL YAPI/LABORATUVAR ORGANİZASYON ŞEMASI  SONUÇLAR 2

3

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı  Su Yönetimi Genel Müdürlüğü  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü  Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Tarım Reformu Genel Müdürlüğü  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü  Sağlık Bakanlığı  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu  Belediyeler ÜLKEMİZDE İZLEME YAPAN KURUMLAR 4

5 *** Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyelerinden izleme noktaları temin edilemediği için haritaya işlenmemiştir. !! 6636 İzleme Noktası !!

Ayrıca Ülkemizde 160 adet de özel laboratuvar bulunmakta olup, bunun sadece adedi su kalitesi çalışmaları yürütmektedir. 6

7

8 SÇD’ye Göre İzlenen Parametreler SÇD’ye Göre İzlenmeyen Parametreler İzlenen parametreler bazı öncelikli maddeleri, tehlikeli maddeleri ve pestisitlerin birçoğunu kapsamamaktadır.

Ülkemizde yürütülen su kalitesi izleme çalışmaları Su Çerçeve Direktifine göre yapılmamaktadır. Ulusal İzleme Ağı kurulduktan sonra izleme programları çerçevesinde Su Çerçeve Direktifine uyumlu izleme çalışmaları yapılacaktır. Elde edilen veriler Ulusal Su Bilgi Sisteminde toplanarak kurumların verilere ulaşımı sağlanacaktır. 9

10

Su İzleme Laboratuvarları Genel Müdürlüğü Merkez TeşkilatıTaşra Teşkilatı 11 KURUMSAL YAPI/ORGANİZASYON ŞEMASI

12

14 Mevcut Durumda SÇD Kapsamında Merkezi Bir Kurum Tarafından İzleme Yapılması Durumunda İzleme Noktası Sayısı Yıllık İzleme Maliyeti TL (personel giderleri ve ulaşım maliyetleri hariç) TL (hizmet alım ihalelerinden ortalama nokta başı fiyat hesaplanarak bulunan maliyettir) Personel Sayısı Parametre Sayısı Kurumların izleme amaçları doğrultusunda parametre sayısı farklılık göstermektedir. 150 SONUÇLAR

Su Çerçeve Direktifi kapsamında yapılması planlanan su kalitesi izleme çalışmalarının kamu marifetiyle yürütülmesi neticesinde bu maliyet yarı yarıya azalacaktır. İlk yıllarda maliyet yüksek gibi görünse de ilerleyen dönemlerde su kalitesinin mevcut durumuna göre izleme noktaları, parametreler ve izleme sıklıklarında azaltıma gidilebilecek olup, iyi durumda olan su kütlelerinde her yıl değil de 6 yılda bir olacak şekilde izleme yapılacaktır. 15 SONUÇLAR

ARZ EDERİM. 16