HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
PHILIP BAYARD CROSBY O Martin Corporation’da Pershing füze projesini yürüttü. ABD’nin Florida eyaletinde Kalite Koleji (Quality College) adıyla bir okul.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Coğrafi Keşifler Rönesans Hareketleri Reform Hareketleri Aydınlanma
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Siyaset Sosyolojisi.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ KLASİK EKOL: F.W. TAYLOR.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Hikmet SIRMA.
TARİHİ RİSK! TARİH BİLİMİ. Osmanlı Devletinde tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kimselere verilen ad? Vakanüvis.
SANAYİ DEVRİMİ (Endüstri İnkılabı- Bilimsel Rönesans) İNGİLTERE’deBAŞLAMIŞTIR BUHARLI MAKİNE’nin YAPILMASI (James Watt)
 15.ve 16. yüzyıllarda İtalya’da başlayan ve daha sonra Avrupa’da yayılan edebiyat,güzel sanatlar ve bilim alanındaki gelişmelere Rönesans(Yeniden doğuş)
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
REFORM HAREKETLERİ. REFORM Kelime anlamı olarak “Yeniden düzenleme” anlamına gelen Reform 16. yüzyılda Almanya’da başlayan ve kısa sürede Avrupa’da yayılan;
Coğrafi Keşifler Rönesans Hareketleri Reform Hareketleri Aydınlanma
VEDİDE BAHA PARS İ.Ö.O SANAYİ İNKİLABI.
Bİlİmsel bİrİkİm nasıl oluştu
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Makro İktisat.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ KLASİK EKOL: F.W. TAYLOR
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
Uluslararası Pazarlama Araştırması
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
Sosyal Politikanın Tarihsel Boyutu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
11. Hafta İngiltere Küresel Sisteminin Temel Yapıtaşları
6. Hafta Hollanda’nın yükselişini hazırlayan etmenler:
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ DARENDE İLKÖĞRETİM OKULU
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Abbasilerde Eğitim ve Öğretim
YÜZYIL SAVAŞLARI VE AVRUPA DEVLETLER SİSTEMİNİN DOĞUŞU
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:

REFORM 16. yüzyılda, Hıristiyanlığın Katolik mezhebinde meydana gelen değişim ve düzenlemelere denir. 16. yüzyılda, Hıristiyanlığın Katolik mezhebinde meydana gelen değişim ve düzenlemelere denir. Sebepleri: Sebepleri: Kağıdın bollaşıp ucuzlaması ve matbaanın bulunması başta İncil olmak üzere dini kitapların çeşitli dillere çevrilerek basılmasını sağladı. Halk dini bilgileri doğrudan öğrenme imkanına kavuştu.Bu durum din adamlarının sözleri ile kutsal kitaplarda yazanlar arasında büyük farklar olduğunun anlaşılmasını sağladı. Rönesans’ın etkisi ile özgür düşüncenin yayılması, din kurumlarının da sorgulanmasını sağladı. Katolik Kilisesi Hıristiyanlığın amaçlarından uzaklaştı. Katolik Kilisesi ve din adamları bu dönemde asıl vazifelerini unutarak siyasi ve ekonomik güç peşine düştüler. Halkı sömürerek çok geniş toprakların ve büyük servetlerin sahibi oldular. Bu durum fakirleşen halkın tepkisini çekti. Kilisenin dini ticaret haline getirerek Endülajans adlı af belgesi sayesinde zenginleşmesi.

REFORM Reform düşüncesi ilk olarak Almanya’da Martin Luther tarafında ortaya atıldı. Sonunda Luther’in görüşleriyle Protestanlık mezhebi doğdu. Protestanlar ve Katolikler arasındaki mücadeleler Ousburg Antlaşması ile sona erdi. Reform düşüncesi ilk olarak Almanya’da Martin Luther tarafında ortaya atıldı. Sonunda Luther’in görüşleriyle Protestanlık mezhebi doğdu. Protestanlar ve Katolikler arasındaki mücadeleler Ousburg Antlaşması ile sona erdi. Ousburg Antlaşması(1555)Protest anlarla Alman imparatoru Şarlken arasında imzalandı. Bu anlaşma ile Protestan mezhebi ve kilisesi Almanya’da resmen kabul edildi. Ousburg Antlaşması(1555)Protest anlarla Alman imparatoru Şarlken arasında imzalandı. Bu anlaşma ile Protestan mezhebi ve kilisesi Almanya’da resmen kabul edildi. Kalvenizm: Fransa, Hollanda, İsviçre, İskoçya Anglikanizm: İngiltere Nant Fermanı:Kalvenizm Fransa kralının yayınladığı Nant Fermanı ile resmen tanındı. Nant Fermanı:Kalvenizm Fransa kralının yayınladığı Nant Fermanı ile resmen tanındı. İngiltere’de Protestanlık, diğer ülkelerden farklı olarak bizzat devlet tarafından desteklenerek kabul edildi. İngiltere’de Protestanlık, diğer ülkelerden farklı olarak bizzat devlet tarafından desteklenerek kabul edildi.

Reformun Sonuçları  Katolik mezhebi parçalandı. Ve yeni mezhepler ortaya çıktı.  Katolik kilisesi’nin otoritesi büyük ölçüde sarsıldı.  Katolik kilisesi kendini düzeltmek zorunda kaldı.  Protestanlığı kabul eden ülkelerde kilise malları yağmalandı.  Avrupa’da ilk kez Laik Devlet fikri ortaya çıktı.  Okullar kilisenin elinden alınarak halka verildi.Böylece Avrupa’da Laik eğitim uygulaması başladı.  Kilise baskısının ve etkinliğinin azalmasıyla kültürel ve bilimsel gelişmelerde daha serbest bir ortam oluştu.

AYDINLANMA ÇAĞI 18.Yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkan, her konuda akla öncülük tanıyan düşünce sistemine Aydınlanma, bu düşünce sistemi ile gelen yeni döneme ise Aydınlanma Çağı adı verilir. 18.Yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkan, her konuda akla öncülük tanıyan düşünce sistemine Aydınlanma, bu düşünce sistemi ile gelen yeni döneme ise Aydınlanma Çağı adı verilir. Aydınlanma Çağının Oluşmasında Etkili Olan Bilim Adamları: Aydınlanma Çağının Oluşmasında Etkili Olan Bilim Adamları:NewtonKopernikGalileDekart James Watt Pastör Mozart ve Bach Jan Jak Russo

Aydınlanma Çağının Sonuçları Kilisenin bin yıldır temsil ettiği dünya görüşü büyük ölçüde etkisini kaybetti. Hemen her sahada akla öncülük tanıyan düşünce sistemi gelişti. Bilimsel çalışmalarda izlenecek yöntemler hakkında çok sayıda eser yazıldı. Bu dönemde bilgi edinme yöntemleri olarak deney ve gözlem esas alındı. Bu devirdeki bilimsel gelişmeler Sanayi İnkılabı’na ortam hazırladı. Bu dönemde yetişen bilim adamlarının düşünceleri Fransız İhtilali’nin doğmasında ve Amerika Birleşik Devletleri’nin kurulmasında etkili oldu.

SANAYİ İNKILABI 1750’li yıllarda ilk olarak İngiltere’de başlayıp daha sonra tüm dünyaya yayılan teknolojik gelişmelere denir. İngiltere’de buhar gücü ile çalışan pamuklu dokuma fabrikasının kurulması, Sanayi İnkılabı’nın başlangıcı olarak kabul edilir.

Sanayi İnkılabı’nın Sonuçları İnsan gücünün yerini makine gücü aldı, küçük imalathaneler yerine büyük fabrikalara bıraktı. İnsanların ekonomik gelir seviyesi yükseldi. Avrupa’da refah düzeyi yükseldi ve nüfus arttı. Buhar gücüyle çalışan lokomotifler ve çelik gemilerin yapılmasıyla ulaştırma alnında büyük ilerlemeler sağlandı. Teknolojik gelişmeler sonucunda yeni yollar ve kanalların açılması(Panama ve Süveyş)uluslar arası ticareti canlandırdı. Sanayinin gelişmesiyle üretim arttı, hammadde ve Pazar arayışı önem kazandı.Bu durum Avrupalı devletler arasında sömürge rekabetini hızlandırdı.

Sanayi İnkılabı’nın Sonuçları Sanayileşen ve sömürge elde eden devletler hammadde ve pazarını korumak ve geliştirmek için silahlanmaya önem verdiler. İşçi sınıfı ortaya çıktı, sanayileşen şehirlerde nüfus arttı. 19.yüzyılın sonlarına doğru elektrik enerjisinin fabrikalarda kullanılmasıyla sömürgecilik rekabeti daha da hızlandı, bu durum 1. Dünya Savaşı’nın çıkmasına sebep oldu. Sanayileşmeye paralel olarak yeni düşünce akımları(Kapitalizm,Sosyalizm,Liberalizm vb)ortaya çıktı.