D. Sibel BALKAN YILMAZ Peyzaj Yük. Mimarı. KIYILAR;  Deniz ve karaların birleştikleri, değişik hayvan ve bitki türleri içeren eko sistemlerdir.  Hızlı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
UNI-SET Toplantı Notları
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
3621 SAYILI KIYI KANUNU VE KIYI KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİK AMAÇ: KIYILARIN ÖZELLİKLERİNİ GÖZETMEK, KORUMA VE KULLANMA ESASLARINI SAPTAMAK.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ. TÜKETİCİ KONSEYİ NEDİR ? Tüketici sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile çıkarlarının korunmasına ilişkin gerekli.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
1/30. 2/30  6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun  167 sayılı Yeraltısuları Hakkında Kanun  1163 sayılı.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku. İŞ HUKUKU Toplumda bireylerin iş ilişkilerini düzenleyen Uyulması zorunlu kuralların bütünü… *İş sözleşmesi (hizmet akdi)
Serhat Bahadır KERT. Uluslararası Medikal Bilişim Birliği 1.Profesyonellerin kendilerine etik rehberlik sağlamak, 2.Mesleğin yerine getirilmesinde ölçüt.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
Engelli Amerikalılar Yasası (Americans with Disabilities Act -ADA)-(1990)
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ASSURE Modeli.
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
YOKLUK VE BUTLAN HUKUKİ İŞLEMLERDE HÜKÜMSÜZLÜK
ÖZ GELİRLER.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
DİKİLİ BELEDİYESİ DİKİLİ KENT MERKEZİ KORUMA AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Kent Planlarının Nitelikleri ve İlkeleri
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dersi Planlama.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
MODÜL 5.1 arabuluculuk AŞAMALARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Sunum transkripti:

D. Sibel BALKAN YILMAZ Peyzaj Yük. Mimarı

KIYILAR;  Deniz ve karaların birleştikleri, değişik hayvan ve bitki türleri içeren eko sistemlerdir.  Hızlı nüfus artışı ve getirdiği yoğun yapılaşma sonucunda zarar gören yenilenmesi mümkün olmayan doğal kaynaklardır.

Kıyı alanları ile ilgili kullanım esasları nelerdir?  Anayasa’nın 43. maddesi: “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.”  Kıyılar, herkesin eşit ve serbest kullanımına açık alanlardır.  Kıyılar, kamu yararının gözetilmesi zorunlu olan alanlardır.

Günümüze kadar Müdürlüğümüze gelen talepler üzerinden işlem yapılmaktaydı ancak şu anda; Mülkiyet durumlarına ilişkin bilgilerin (DHTAA, Özel, Hazine, Mera vb.) belirlenebildiği potansiyel alanlara ilişkin vaziyet planı ve plaj düzenleme projeleri hazırlanmaya başlanmıştır. Yetki alanımızda bulunan görsel güzelliği olan kiralayabileceğimiz alanları halkın kullanımına açmalıyız. Kiralayamadığımız alanlar kaçak kullanıma davetiyedir. Potansiyel Alanların Belirlenmesi Öneri Potansiyel Alanların Belirlenmesi Niçin Önemlidir ?

KIYI PLANLAMASINA AİT KAVRAMLAR

KIYIDA YAPILABİLECEK YAPILAR Duş, Gölgelik, Soyunma Kabini, aralarında en az 150 m. Mesafe olması koşulu ile Büfe (max:6m²), WC (seyyar, fosseptik gerektirmeyen), cankurtaran kulesi, ahşap iskele (max.5mX20m) konulabilir. Uygulama imar planı yapılmadan

PROJE HAZIRLANMASINDAKİ HEDEFLER 1) Kiralamaya elverişli alanların tespit edilmesi 2) Sözleşmelerde ve mevzuatta yer alan hususlarda alanların denetlenmesi ve korunması 3) İzinsiz kullanımların olduğu bölgelerde ıslah projeleri üretilmesi 4) Kiralama performans endeksi oluşturulması 5) Günübirlik alanlarda bölgeler bazında tip projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR  3621 sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 13/c maddesinde;  «Kıyılarda ayrıca uygulama imar planı yapılmadan sabit olmayan duş, gölgelik, soyunma kabini, aralarında en az 150 metre mesafe olmak kaydı ile 6 m2 ‘yi geçmeyen büfe ve kirletici etkisi olmayan fosseptik yapımını gerektirmeyen seyyar tuvalet ve ahşap iskeleler yapılabilir.» denilmektedir.

1- Mülkiyet Durumu (Orman, Mera, DHTAA, Özel vb.) 2- Koruma Statüsü 3- Plandaki Yeri ve Plan Hükümleri 4- Koordinat Bilgilerinin Doğruluğu 5- Alan Hesaplarının Doğruluğu 6- Kıyı Kenar Çizgisinin Vaziyet Planına İşli Olması ve Doğruluğu 7- Varsa Talep Konusu Alandaki Yapıların Yasal Durumu 8- Dolgu Alanı Varsa Plan Durumu Vaziyet Planında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

PROJEDE KULLANILAN ÜNİTELER SEYYAR WC ve SOYUNMA KABİNLERİ

AHŞAP BÜFE

CANKURTARAN KULESİ

AYAZMA PLAJI PROJE ÖRNEĞİ

GEYİKLİ PLAJI PROJE ÖRNEĞİ

GÜNÜBİRLİK İŞLETMELERDEN ÖRNEKLER DÜZENLEME YAPILDIKTAN SONRAKİ HALİ DÜZENLEME YAPILMADAN ÖNCEKİ HALİ

DÜZENLEME YAPILDIKTAN SONRAKİ HALİ

 Kıyıların herkesin eşit ve serbest kullanımına açık ve kamu yararına kullanımının zorunlu alanlar olduğu unutulmamalıdır.  Kıyı alanlarının planlanmasında koruma-kullanma dengesinin, sürdürülebilir kalkınmanın ve kamu yararının sağlanması temel prensiptir.  Planların yapımı konusunda ilgili idareler, mevcut planlarla bağlantıları kurmak, koruma ilkelerine uymak, ilgili tüm mevzuatı irdelemek ve tesisin gerekliliğini araştırmakla yükümlüdür. SONUÇ OLARAK;

TEŞEKKÜRLER