URLA MYTHOS’A MUTLAKA GİDİN! KENAN ERÇETİNGÖZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Advertisements

EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
CÜMLEDE YAPI.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
BEBEKLER VE TELEVİZYON anket
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR!!!! HAZIRLAYAN:REHBERLİK SERVİSİ.
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
EQUIZSHOW.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
YANIKLARDA İLK YARDIM BEÜ ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ A.D.
Çin ile ilgili resimler Çin ile ilgili yazılar Çin ile ilgili karikatürler.
KİŞİSEL HİJYEN.
Pazarlama İlkeleri.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
BİLMECELER.
KONU:SIFAT(ÖNAD) Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
DERS2 Prof.Dr. Serpil CULA
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
. . AÇILAR ..
Çözülemiyen Matematik Soruları
SORU ZARFLARI: eylem ve eylemsilere gelerek onları soru yoluyla belirtirler. Ne zaman döneceksin? - bu kıyafetimi nasıl buluyorsun? - ne kadar uğraştınız?
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Tıkalı Boru Açma - Boru Açma - Tıkanmış Boru Nasıl Açılır?
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
Mehmet zeki obdan ilkokulu
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Kırınım, Girişim ve Müzik
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
1- İmam Hatip Okulları nedir?
Maddeler doğada karışık halde bulunur
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Yazı Sistemleri.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
İLETİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN YAKLAŞIMLAR
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
ПРИЛОЗИ.
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

URLA

MYTHOS’A MUTLAKA GİDİN! KENAN ERÇETİNGÖZ

Ben hayatımda ilk defa, hiç karnı yarılmadan temizlenmiş (kılçığı dahil) ve içine karides vs. doldurulup pişirilmiş levrek balığı yememiştim. Evet, evet, karnı hiç yarılmadan temizlenmiş ve pişirilmiş balık nasıl olur demeyin? Hem de kılçığı da yok! Yeni açılan Mythos’da oluyor.

Aşçı Sinan Saçık öyle bir teknik kullanmış ki rekorlar kitabına girer diye düşünüyorum Bütün halinde pişirilmiş levreği inceledim, aradım-taradım ama maalesef dikiş, yapıştırma vs. bulamadım ve çok merak edip sordum; “Nasıl oluyor bu Sinan Usta?” dedim..

Meğerse önce balığın kuyruk kısmını kırıyormuş. Sonra balığın ağzından karga burun dediğimiz pense yardımıyla yavaş yavaş, ayrıca balığın üstüne masaj yapa yapa tüm kılçığı çıkartıp, çene bölümünden de içini temizliyormuş.. Şaka gibi ama gerçek.. Süper bir lezzet ve inanılmaz bir teknik.

Gerçek butik bir gourmet lezzet köşesi.. Şirin, iki katlı nefis bir balıkçı; Mythos.. Merak ettiniz değil mi Mythos’u? Merakınızı gidermek için kesinlikle İzmir Urla’ya gitmeniz gerekecek ama inanın bana buna değecek. Amerikan Zagat dergisi, 3 yıldızı, “nerede olursa olsun tadı için mutlaka gidilecek mekanlar”a veriyor. İşte Mythos 3 yıldızı şimdiden hak etti. Zagat vermese de ben “gecce guide” olarak veriyorum ve 2010 Mekan Oscarları’na aday gösteriyorum. Ayrıca sevgili Mehmet Yaşin’e de yeni bir lezzet durağı çıktığına inanıyorum.

ARTIK MYTHOS VAR Mythos’u Urla’da, eskiden Levent’te olan Sherlock Holmes’un sahibi Cüneyt Cem Bişkin açtı. Emekli olup memleketi olan İzmir’e yerleşmiş Cem. 3 sene boyunca bölgede gittiği her yerde gençliğinin EGE lezzetlerini aramış.

“Nereye gitsem hep aynı soğuk ve sıcak mezeler var. Üstelik ekonomik olsun diye hepsinin lezzetleri bozulmuş, gerçek EGE mutfağı bu değil" diye yakındığı dostlarının ısrarı üzerine URLA İSKELE’sinde eski liman binası olan bir binayı dekore ederek çok şirin otantik bir EGE LEZZETLERİ RESTAURANT’ını açmaya karar vermiş. İstanbul’dan getirdiği eski dostu ve elemanı SİNAN SAÇIK’a, Yunan adalarından getirttiği usta aşçılardan 2 ay boyunca Ege lezzetleri konusunda kurs aldırmış. MYTHOS’ta tüm Ege mezeleri orijinal olarak sunuluyor gerçek lezzetlerinde. Mezeler tazelikte pişirilme şekilleriyle hep diri hafif ve üstün lezzetli.

ZATEN İDDİALI OLDUĞU KONUDA NEFİS VE DEĞİŞİK MEZELERİ VE AĞIZ SULANDIRAN SICAK MEZELERİ VAR. Bu mezeleri bölgede başka mekanlarda bulmak imkansız. TUZLU SARDALYA, KEÇİ PEYNİRİ VE FETA Selanik’ten getirtiliyor. Torik Lekerda ise İstanbul’dan. Lezzetlerine uygun kimyasal işlemden geçmemiş saf sızma zeytinyağını GERMİYAN köyünden bulmuşlar. Salçalar bile köylerden toplanıyor. Tatlı Lor Manyas’tan, süzme yoğurt Tire’den. Greek salata da kullanılan Kalamata zeytin Aydın bölgesinden tedarik ediliyor. Rum usulü Ahtapot ızgaranın lezzeti Girit’tekini aratmıyor. Özel bir marineden geçiyormuş ahtobotlar yakalanır yakalanmaz. Balıklar günlük ve taze olarak balıkçı kayıklarından toplanıyormuş.

Rum ara sıcaklarında sınır yok.. Haftalık olarak değiştiriliyor, haftada en az 10 değişik deniz ürünleri ara sıcakları mevcut. Meze dolabında 30’dan fazla çeşit var. Yani anlayacağınız MYTHOS, sıradan bir İzmir balıkçı lokantası değil. Gerçek butik bir gourmet lezzet köşesi. Bu arada MYTHOS’ta balık sevmeyenler için STEAK çeşitleride bolca mevcut. Marineleri Sinan Usta'nın sihirli ellerinde lezzet buluyor. Bu yeni lezzet durağına ilgi yoğun olduğu için rezervasyon yaptırmayı unutmayınız. MYTHOS FISH & STEAK GOURMET DINING ISKELE BALIKCI LİMANI URLA-IZMIR REZ:

MYTHOS FISH & STEAK GOURMET DINING ISKELE BALIKCI LİMANI URLA-IZMIR REZ: