Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Advertisements

SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
بسم الله الرحمن الرحيم Kur’an’ı Anlayalım Ders 5.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
ICFCY-MedUse - On the job learning by using ICF-CY in Social Paediatrics İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırılması -Çocuk ve Genç.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
KARADA YÜZEN DONANMA.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
KONUŞMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the.
ZAMAN VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ. ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı Verimli Kullanmak Ufak zaman kazanımları Hatalı bir şeyi daha kuvvetli yapmanın bir faydası yoktur.
Learning to learn network for low skilled senior learners Her yerde ve her şekilde öğrenme Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi Developed with the support of the.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir
Bilimsel Araştırma Yöntemleri De ğ işkenler İ smail GÜLEÇ.
İngilizce Kelime Öğrenme Teknikleri Öğr. Ertuğrul TAŞKIN.
SEMİNER ÇALIŞMASI 23 Haziran 2017
Farklılaştırılmış Öğretim
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
Planlı Yaşamak.
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PEPE’NİN HİKAYESİ.
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III
DERS ÇALIŞMAK MI???.
Proje Oluşturma ve Yönetimi
GÜDÜLENME-MOTİVASYON
KAVRAM HARİTALARI.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
3.ÜNİTE TEMAS GEREKTİRMEYEN KUVVETLER MIKNATISLARLA OYNAYALIM
KABUL DİLİ.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARI SUNU
seyahat zeyno zeyno seyahat
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri

BELLEK.
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
ETKİLİ İLETİŞİM ve EMPATİ EĞİTİMİ
PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
0.7 SANİYE.
Sunum transkripti:

learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda… Her zaman aklımızda tutmak zorunda olmadığımız ama bildiğimiz bir çok şeyin olduğunu – nasıl yürüyeceğimiz,nasıl bisiklet süreceğimiz vs. Bilinçsiz bir zihnimizin de olduğunu öğreneceğiz.

learning to learn network for low skilled senior learners Soru Tabi ki hayatınızdaki bir çok durumu ( birilerinin- bir öğretmenin,bir arkadaşınızın – çok konuştuğu ve sizin dinlemeyi bıraktığınız bir durum) hatırlıyorsunuzdur. Davranışınız için muhtemel bir açıklama biliyor musunuz? ve dinlemeyi bıraktınız...

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm ! Tabi ki,birinin konuşmaları sıkıcı olabilir…! Ama daha bilimsel bir cevabı var. Aslında, aynı anda 5- 7 bilgi takip edebiliriz, ve kısa süreli bellekte iç bir şey hatırlanmayabilir. Aynı anda 5-7 parça bilgiyi takip edebiliriz

learning to learn network for low skilled senior learners Görüş Sonuç olarak öğrenmemizin biriniz kulağında yer edip diğerininkinde etmediğinden nasıl emin olabiliriz. Birinin kulağında, ya diğerininkinde?

learning to learn network for low skilled senior learners Görüş Çok basit bir yolla, ‘kısa süreli belleği’ bilinçli bir zihin olayı, zihnimizin bir parçası olarak tanımlayabiliriz– öğrenciyken bir şeylerin açıklaması için öğretmenleri dinlerdik. Kısa süreli bellek = bilinçli zihin

learning to learn network for low skilled senior learners Görüş ‘Uzun süreli bellek’ siz bir şeylere dikkat etmeyip, farkında olmadığınızda bile,onları bilir.konuştuğunuz dili ya da adınızı nasıl bildiğinizi ya da evinizin olduğu yeri nasıl bulduğunuzu düşünün. Uzun süreli bellek =sizin dikkat etmediğiniz şeyleri bile bilir

learning to learn network for low skilled senior learners Örnek Her zaman aklımızda tutmak zorunda olmadığımız ama bildiğimiz bir çok şey vardır-nasıl yürüdüğümüz, bisiklet sürdüğümüz, konuştuğumuz, vs. Bunlar farkında olamadan bildiğimiz ya da aklımızda tutmak zorunda olmadığımız şeylerdir. Aklımızda tutmak zorunda olmadan bildiğimiz şeyler

learning to learn network for low skilled senior learners Sonuç! Zihin iki sisteme bölünür: o anki deneyimlerinizi yöneten kısa süreli bellek, ve geçmiş deneyimlerinizi yöneten uzun süreli bellek. Kısa süreli ve uzun süreli bellek Dilekler!

learning to learn network for low skilled senior learners Soru Şimdi dikkatin limitini göstermek için bir örnek sunuyoruz. Araba öğrenirken, bir çok şeye aynı anda dikkat etmek gerekir: gaz pedalına, debriyaja, el frenine, göstergeye, direksiyona ve tabi ki diğer arabalara. Aynı anda dikkat edilecek bir çok şey

learning to learn network for low skilled senior learners Soru Açıkçası aynı anda dikkat etmeniz gereken 5-7 şeyden daha fazla şey var ve hepsini bilinçli olarak takip edemezsiniz. Aynı anda bir çok şey var, bu çok fazla bunaltıcı.hiç bir zaman araba kullanmayı öğrenemeyecekmişsiniz gibi görünüyor. Ya sonra? Ne olacak? Hiçbir zaman araba kullanmayı öğrenemeyecekmişsiniz gibi görünüyor

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Bir süre sonra bütün bunları düşünmeden yaptığınızı anlarsınız. Düşünmeden yönettiniz, köşeleri düşünmeden döndünüz, frene düşünmeden bastınız,ve sonuç olarak vitesi düşünmeden kullandınız. Ve sonuç – bütün bunları düşünerek hareket etmek çok korkunç–her şeyi düşünmeden yapabildiniz; trafiğin bile çok farkında değildiniz. Bir şeyleri onları düşünmeden yaptınız

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Özellikle Especially stresli ya da çok meşgulseniz, otomatik olarak araba kullanırsınız. Eve giderken ‘kavşaktan nasıl gideceğimi hatırlamıyorum’ ya da ‘Trafiğe takılıp takılmadığımı hatırlamıyorum’ dersiniz. Ve ‘ kaza yapmadığım için şanslıydım’ diye düşünürsünüz. Ama aslında, asla görmeyiz. Tamamen otomatik olarak araba kullanbilirsiniz

learning to learn network for low skilled senior learners Öğrendiklerimiz Her zaman aklımızda tutmak zorunda olmadığımız ama bildiğimiz bir çok şey vardır. Aklımızda tutmak zorunda kalmadan