“Şikayetname” Elif Keskin. Hiç olmazsa eskiden,arada bir uğrar, Hal,hatır sorarlardı, Hani yasak savmak kabilinden diyelim, Senden sonra evin yolunu unuttu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
HOŞGELDİNİZ
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
ADIN VE HAYALİN Bir adın bir de hayalin kalmış meğer aklımda Sen gideli hep ağlar oldum pencerenin başında, Hani seninle bu pencereden kar yağışını seyretmiştik,
Sevgi Koleji Türkçe Dersi Ödevi 7/B Sınıfı Kübra MENEKŞE.
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
(BELİRTEÇ) ZARF.
Yavrum ve ben.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
BİLMECELER.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Tlg
ZARF (BELİRTEÇ).
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
BABALAR VE KIZLARI.
Anneme mektup Şiir : Nurgül Yenigün 05/2006.
ADAMIN BIRI YAŞLI GÖRÜNMEKTEN ŞİKAYETÇİYMİŞ.
ZARF (BELİRTEÇ).
Edatlar.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
1. 'Öğrenciler spor salonunda toplanmışlar.'' Yukarıdaki cümlede çekim eki almış kaç sözcük vardır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
SABIR Değerler Eğitimi.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
ŞARKILARDA TEOG. T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Şarkılar ile TEOG Kasım 2015 Malatya.
L SESİ SUNUMU.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
GENEL TEKRAR - 7 CÜMLE ÇEŞİTLERİ FEM DERSHANELERİ
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
Oğlum ve ben.
Sunum transkripti:

“Şikayetname” Elif Keskin

Hiç olmazsa eskiden,arada bir uğrar, Hal,hatır sorarlardı, Hani yasak savmak kabilinden diyelim, Senden sonra evin yolunu unuttu çocuklar, Geçenlerde ışığı açık görmüş, Kapıdan şöyle bir göründü küçük oğlun

Bir sitem,bir sitem, Uğraşamam,diyor,üç buçuk emekli aylığınla senin, Banka kuyruklarında bu iş güç arası, O gitti,oturup bir güzel ağladım, Hani,sana da kızmıyor değilim ara sıra, Benden önce gittin de sanki, Sultan mı ettiler seni Mısır'a?

Büyük oğlun desen,bana hala dargın, Getirdiği müteahhide vermemişim diye evi, Ha bire söylenip duruyormuş, Yok,babamın anıları varmış, Yok,elleri ile dikmişmiş bahçedeki sardunyaları. Bıraksın diyormuş,

Bıraksın o eski hülyaları, Ne babamdan,ne ondan anı kalır, Bilsin ki,öldüğü gün o ev satılır, Bu çocuklar kime çekti bilmiyorum ki canım, Son günlerde dalıp dalıp gidiyorum, Canım sıkılıyor canım.

Kız daha kırkın çıkmamıştı ki evlendi İki çocuklu,o paragöz adamla, Geçenlerde ayaküstü şöyle bir uğradılar, Adam hem saygısız,hem de aşırı şişman, Sana bir şey söyleyeyim mi canım, Kız pek mutlu değil,yani bin pişman,

Hani dokunsan ağlayacak, Ayrılırken elimi öptü, Bu kış havalar soğuk geçecekmiş, Aman kendine iyi bak,sakın hastalanma bu yaşında, Sabah akşam mutlaka al o ilacı, Biliyorsun,dedi,babam da yok artık başında,

O gitti oturup bir güzel ağladım, Artık ne telefonum çalıyor,ne de kapım, Mektup desen kimden gelecek be canım? Son günlerde zaten, Karşı kaldırımlardan dolaşıyor postacı.

Yok,sakın aklından geçireyim deme, İnan ki kırgın değilim, Biraz burukluk işte,biraz hüzün, Hüzün,bilirsin benim en doğal halimdir, Hani bir de kahve yapmak zor gelmese, Taşırmasam hani her defasında, Şişşt,kimse duymasın,ilaç milaç da almıyorum artık,

Kokunu öyle özledim ki canım, Dün gece kahverengi paltona sarılıp uyudum, Hayalimde okşadım o güzel saçlarını, Hani sana da kızmıyor değilim ara sıra, Benden önce gittin de sanki, Sultan mı ettiler seni Mısır'a?