ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI HAZİRAN - 2016 ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI HAZİRAN - 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
Advertisements

İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
İşletmelerde Finans Faaliyetleri 9
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
5. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal Yönetim, 2. Baskı
TİCARİ KAR VEYA ZARARIN HESAPLANMASINDA TEK DÜZEN HESAP PLANINDA YAPILAN DÖNEM SONU KAYITLARI Bilanço Hesaplarında Maliyet Hesaplarında Gelir Tablosu.
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
ORAN (RASYO) ANALİZLERİ
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
Gıda ve sigara devi RJR Nabisco’nun 1988 yılında A dereceli 5 milyar $ borcu vardı. O yıl şirket el değiştirdi ve 19 milyar $ borç ihraç edilerek hisse.
ÜNİTE 5 (Bölüm 2) FİNANSAL ANALİZ
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
Çalışma Soruları.
Finansal Tablolar Analizi (muhasebe sistemi tekrarı)
FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ
Finansal Tablo Analiz Teknikleri
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI KASIM
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Ticari Kararlarda Piyasa Emisyonu ve Kredi-Risk Yönetiminin Önemi
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI ŞUBAT ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI ŞUBAT
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
GELİR - GİDER HESAPLARI ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ. MALİ TABLOLAR MALİ OLAYLAR.
FİNANSAL TABLOLAR F.Dilvin Taşkın. Finansal Tablolar ve Raporlar Yıllık Rapor??? 1. Bilanço: belirtilen tarihte işletmenin sahip olduğu varlıkları.
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş Tarihçesi
10. Olağan Genel Kurulu İstanbul,18 Mayıs 2011
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
Çalışma Sermayesi Finansmanı
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Devlet Muhasebe Standartları
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
FACTORING Dr. ÇAĞATAY ORÇUn.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
TARİHÇE Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (Erdemir), Karadeniz Ereğli'de yerleşik bulunan demirçelik fabrikasıdır. Şirket 11 Mayıs.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
HESAP PLANI.
Çalışma Soruları.
Performans & Finansal Sonuçlar – Çeyrek Hacim ve Büyüklükler
Sunum transkripti:

ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI HAZİRAN ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI HAZİRAN

İçerik Sektör Bir Bakışta Çağdaş Faktoring A.Ş. Genel Olarak Çağdaş Faktoring A.Ş. Şubeler Finansal Göstergeler Strateji ve Büyüme Kredi Derecelendirme Raporu Kurumsal Yönetim İlkeleri Tahvil İhracına İlişkin Bilgiler

Bir Bakışta Çağdaş Faktoring A.Ş. Çağdaş Faktoring AŞ yılında faaliyete başlamış, ülkemizde kurulan ilk faktoring şirketlerinden birisidir. Şirket, yurt içi mal ve hizmet satışlarından doğmuş faturalı alacakların veya hizmet satışını tevsik eden belgelere dayalı alacaklara karşılık satıcılara ön ödemelerde bulunmaktadır. İlgili mevzuat ve uluslararası faktoring teamül ve kuralları çerçevesinde, şirketlere finansman sağlamaktadır. Şirketin 2013 yılında 205 milyon TL olan aktif büyüklüğü %124 artarak 2014 yılı sonunda 459 milyon TL seviyesine yükselmiş, 2015 yılı sonu itibarıya ise 584 milyon TL’na çıkarak %27 oranında aktif büyüme gerçekleşmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla şirketin aktif toplamı 561 milyon TL’dır. Şirket 2016 Mart ayı sonu itibarıyla Aktif Büyüklük açısından sektörde 16. sırada, banka iştiraki olmayan faktoring şirketleri içinde ise 6. sırada yer almaktadır. Şirketin 2013 yılında 35,5 milyon TL olan öz sermayesi 2014 yılında 47,5 milyon TL ’na, 2015 yıl sonu itibarıyla 54,3 milyon TL ’na yükselmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla şirketin öz sermayesi 56 milyon TL’dır.

Bir Bakışta Çağdaş Faktoring A.Ş. Şirketin 2013 yılında 672 milyon TL olan işlem hacmi, 2014 yılında %102 artışla milyon TL’na ulaşmış, 2015 yılında ise işlem hacmi milyon TL’na ulaşarak %25’lik bir büyüme gerçekleşmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla şirketin işlem hacmi 411 milyon TL’dır. Şirketin faktoring alacakları 2013 yılında 191 milyon TL seviyesindeyken 2014 yıl sonunda %130 artarak 441 milyon TL’na, 2015 yıl sonu itibarıyla ise 525 milyon TL’ye yükselerek, %19’luk bir büyüme kaydetmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla şirketin faktoring alacakları 495 milyon TL’dır. Şirketin NPL rasyosu 2016 yılı Mart ayı sonu itibarıyla %6 olup, sektör ortalaması ile aynıdır. Şirketin 4’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 13 şubesi bulunmaktadır. Şirketin 97’si merkezde, 58’i şubelerde olmak üzere toplamda 155 çalışanı bulunmaktadır.

Bir Bakışta Çağdaş Faktoring A.Ş. (Bin TL) Artış Oranı Artış Oranı İşlem Hacmi % %25 Aktif Büyüklük % %27 Toplam Plasman % %19 Öz kaynak % %14 Kar / Zarar % %7 Müşteri Sayısı %533716%3 Sorunlu Kredi Olanı (NPL) %7 %3-%5- Borçlanma Oranı %

Genel Olarak Çağdaş Faktoring A.Ş. Ortaklık Yapısı Çağdaş Faktoring A.Ş.’nin 2016 yılı Mart ayı sonu itibarıyla öz sermayesi 56 milyon TL, ödenmiş sermayesi 40 milyon TL dır. Şirket sermayesinde imtiyazlı pay bulunmamaktadır. Yönetim Kurulu Dikran GÜLMEZGİL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.D.Ali ALPYönetim Kurulu Başkan Vekili (Bağımsız) Erdoğan ÖZENYönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Mehmet Cevdet GİRİTLİYönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Melisa GÜLMEZGİL BAĞYönetim Kurulu Üyesi ORTAK ADI SOYADIHİSSE ORANIHİSSE TUTARI DİKRAN GÜLMEZGİL58,80% METİN BAROKAS20,00% MELİSSA GÜLMEZGİL BAĞ19,00% NADYA GÜLMEZGİL1,20% ALEN BAĞ1,00% TOPLAM100,00%

Genel Olarak Çağdaş Faktoring A.Ş. Üst Yönetim. Erdoğan Özen - Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyesi yılında, Ankara Üniversitesi Bankacılık Bölümünden mezun oldu yıllarında, Garanti Bankası’nda müfettiş ve şube müdürü olarak görev aldı yılları arasında, Bank Ekspres A.Ş’de şube müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak çalıştı ’de ise Kent Bank’ta bölge müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak görev aldı yılları arasında Optima Faktoring A.Ş’de, 2013 yılından beri de Çağdaş Faktoring A.Ş’de genel müdür olarak görevini sürdürmektedir. Melissa Gülmezgil Bağ - Genel Müdür Yrd., Yönetim Kurulu Üyesi yılında Işık Üniversitesi, İşletme Bölümünden, 2002 yılında da Northeastern Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu yılında Boston University’de Uluslararası Ticaret alanında Master yaptı yılları arasında Aktiv Tekstil Ltd şirketinde mali işler sorumlusu olarak çalıştı yılında Hazine Müdürü olarak Çağdaş Faktoring A.Ş.’ye katılan Melissa Gülmezgil Bağ, 2010 yılından beri de genel müdür yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Kemal Uludağ - Genel Müdür Yrd yılında, Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nden mezun oldu yıllarında T. İmar T.A.Ş Genel Müdürlük muhasebe uzman yardımcısı olarak çalıştı Fiba Faktoring Hizmetleri A.Ş’de mali kontrol grup müdürü, ’de Metal Yapı İnşaat Ltd. Şti’nde muhasebe koordinatorü olarak görev aldı. Çağdaş Faktoring A.Ş’de yıllarında mali işler müdürü, 2011 yılından beri de genel müdür yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Ertan Şahin - Genel Müdür Yrd yılında İstanbul Üniversitesi’den Bankacılık Bölümünden, 2006 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu yılları arasında Garanti Bankası’nda, nakit yönetmen ve kobi müdür yardımcısı olarak görev almıştır yılından beri de Çağdaş Faktoring A.Ş’de genel müdür yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Tacettin Ayan - Genel Müdür Yrd yılında, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu yılları arasında muhtelif bankalarda Kredi ve istihbarat yetkilisi, yılları arasında Girişim Faktoring A.Ş’de, yıllarında Tek Faktoring A.Ş.’de Krediler Müdürü, yılları arasında MNG Faktoring A.Ş’de Şube Müdürü, yılları arasında Trend Faktoring A.Ş.’de, Kredi ve İstihbarat Müdürü olarak çalıştı yılında Kredi ve İstihbarat Müdürü olarak Çağdaş Faktoring A.Ş.’de çalışmaya başlayan Tacettin Ayan halen Genel Müdür Yrd. Olarak görevini sürdürmektedir.

Genel Olarak Çağdaş Faktoring A.Ş. Organizasyon Şeması Yönetim Kurulu İç Denetim Genel Müdür Halkla İliskiler Reklam Gn. Md. Yrd. Hukuk Krediler Risk İzleme ve Mali Tahili Mali İşler Op. ve İK Bilgi İşlem Şubeler Kurumsal Pazarlama İç Kontrol Gn. Md. Yrd. Pazarlama Koordin. Fon Yönetimi Merkez KOBİ Pazarlama Risk Yönetimi

Genel Olarak Çağdaş Faktoring A.Ş. Personel AÇIKLAMAKadın ErkekToplam Eğitim Durumu İlköğretim Eğitim Durumu Lise Eğitim Durumu Ön Lisans9 312 Eğitim Durumu Lisans Eğitim Durumu Yüksek Lisans3 14 Eğitim Durumu Doktora - 22 Toplam

Çağdaş Faktoring A.Ş. Şubeler İkitelliPendikBeylikdüzüDudullu Gebze/KocaeliAnkaraBursaİzmir GaziantepSamsunAntalyaKonya Adana

Çağdaş Faktoring A.Ş. Bir Şubenin Ortalama Aylık Maliyeti Personel Giderleri (TL) Kiralama Giderleri (TL) Diğer Giderleri (TL) Toplam (TL) 43,207

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Aktif Büyüklük Çağdaş Faktoring A.Ş.’nin aktif büyüklüğü 2013 yılında 205 milyon TL seviyesinde iken 2013 yılında başlayan yeniden yapılanma süreci sonrasında, 2014 yılında iki kattan fazla büyüyerek 459 milyon TL, 2015 yılı itibarıyla %27 oranında daha artarak 584 milyon TL ye ulaşmıştır. Sektörde ise aktif büyümesi 2014 yılında %18, 2015 yılında %1 olarak gerçekleşmiş, şirket oranları sektör ortalamasının oldukça üzerindedir. Şirketin 2016 mart ayı sonu itibarıyla aktif toplamı 561 milyon TL’ dır.

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler İşlem Hacmi Şirketin işlem hacmi 2013 yılında 672 milyon TL iken 2014 yıl sonunda 1,359 milyon TL’ye ulaşmıştır yıl sonu itibarıyla milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin satış hacmi 2013 yılından 2014’e %102, 2014 den 2015’e %25 oranında artış göstermiştir. Şirketin 2016 Mart ayı sonu itibarıyla işlem hacmi 411 milyon TL’ dır.

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Faktoring Alacakları Çağdaş Faktoring A.Ş.’nin faktoring alacakları 2013 yılında 191 milyon TL iken, 2014 yılında 441 milyon TL’ye, 2015 yıl sonunda ise 525 milyon TL’ye yükselmiştir. Şirketin 2016 yılı Mart ayı sonu itibarıyla faktoring alacakları 495 milyon TL’ dır yılında %0.95 olan sektör payı 2014 yılında %1.79’a yükselmiş, 2015 yıl sonunda ise %2.1 oranına ulaşmıştır yılı Mart ayı sonu itibarıyla şirketin sektördeki payı %2,2 dir. Sektörde 2013 yılında faktoring alacakları sıralamasında Çağdaş Faktoring A.Ş. faktoring şirketleri içerisinde 26. sırada iken, 2015 yıl sonu itibarıyla 15. sıraya yükselmiştir. Banka iştiraki olmayan faktoring şirketleri içinde 6. sıradadır. DönemÇağdaş Faktoring (Milyon TL) Sektör Faktoring Alacakları(Milyon TL) Sektör İçindeki Payı %0, %1, %2,1

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Faktoring Alacakları Sektörün 2016/3. ay Ortalama Faktoring Alacaklarının Sektör Sıralaması Aşağıdadır. 32 Yaşar Faktoring A.Ş Atılım Faktoring A.Ş Analiz Faktoring A.Ş Para Finans Faktoring A.Ş Sümer Faktoring A.Ş Kent Faktoring A.Ş Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş Optima Faktoring A.Ş Huzur Faktoring A.Ş Devir Faktoring A.Ş Eren Faktoring A.Ş Prime Faktoring Hizmetleri A.Ş Pamuk Faktoring A.Ş Başer Faktoring A.Ş Strateji Faktoring A.Ş Çözüm Faktoring A.Ş Tuna Faktoring A.Ş Abc Faktoring A.Ş Bayramoğlu Faktoring A.Ş Sardes Faktoring A.Ş Arena Faktoring A.Ş İstanbul Faktoring A.Ş Berg Faktoring A.Ş C Faktoring A.Ş Merkez Faktoring A.Ş Acar Factoring A.Ş Doğa Faktoring A.Ş Global Faktoring Hizm. A.Ş Mert Finans Faktoring A.Ş Atak Faktoring A.Ş ACL Faktoring A.Ş De Lage Landen Faktoring A.Ş.105 GENEL TOPLAM Firma Bazlı BilgilerTutar (Bin TL) 1 Garanti Faktoring A.Ş Yapı Kredi Faktoring A.Ş İş Faktoring A.Ş Kapital Faktoring A.Ş TEB Faktoring A.Ş Destek Faktoring A.Ş Vakıf Factoring A.Ş Ulusal Faktoring A.Ş Deniz Faktoring A.Ş ING Faktoring A.Ş Fiba Faktoring A.Ş Creditwest Faktoring A.Ş Lider Faktoring A.Ş Halk Faktoring A.Ş Finans Faktoring A.Ş Çağdaş Faktoring A.Ş MNG Faktoring A.Ş Ak Faktoring A.Ş VDF Faktoring A.Ş Eko Faktoring A.Ş Zorlu Faktoring A.Ş Akdeniz Faktoring A.Ş Ekspo Faktoring A.Ş Yeditepe Faktoring A.Ş Akın Faktoring A.Ş Şeker Faktoring A.Ş Şirinoğlu Faktoring A.Ş Anadolu Faktoring A.Ş GSD Faktoring A.Ş Tam Faktoring A.Ş Doğan Faktoring A.Ş

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Faktoring Alacakları Faktoring Alacakları Müşteri Dağılımı 2016/3 MüşteriFİRMA SAYISITUTARORAN ARASI % ARASI % ARASI % ARASI % ARASI % ÜSTÜ % TOPLAM % Faktoring Alacakları Çek/Temlik Dağılımı 2016/3 Çek/Temlik AdetTutarOran Çek/Temlik % Çek/Temlik % Çek/Temlik % Çek/Temlik % TOPLAM % Müşteri Risk Ortalaması 148bin TL’dir. Çek/Temlik Ortalaması 23bin TL’dir. KULLANILAN KREDİ VADE ORTALAMASI GÜN VERİLEN KREDİ VADE ORTALAMASI GÜN Çağdaş Faktoring’in vade riski, kur riski ve faiz riski bulunmamaktadır.

Çağdaş Faktoring AŞ. Finansal Göstergeler İşlem Hacmi 2016/03 Merkez ve Şubelerİşlem Hacmi Çalışan Sayısı Toplam İşlem Hacmi İçerisindeki Payı MERKEZ ,40% ANTALYA ,98% BEYLİKDÜZÜ ,27% İKİTELLİ ,07% PENDİK ,25% ANKARA ,20% DUDULLU ,17% GEBZE ,97% GAZİANTEP ,73% BURSA ,39% ADANA ,36% SAMSUN ,26% İZMİR ,16% KONYA ,79% ŞUBELER TOPLAM ,60% TOPLAM İŞLEM HACMİ %

Çağdaş Faktoring AŞ. Finansal Göstergeler Satış Hacmi Sektörün 2016/03 yılı Satış Hacmi Sıralaması Aşağıdadır. SıraFirma Bazlı BilgilerTutar (Bin TL) 1 Yapı Kredi Faktoring A.Ş Garanti Faktoring A.Ş VDF Faktoring A.Ş İş Faktoring A.Ş ING Faktoring A.Ş Kapital Faktoring A.Ş Creditwest Faktoring A.Ş Deniz Faktoring A.Ş Ulusal Faktoring A.Ş Halk Faktoring A.Ş TEB Faktoring A.Ş Lider Faktoring A.Ş Vakıf Factoring A.Ş Destek Faktoring A.Ş Fiba Faktoring A.Ş Doğan Faktoring A.Ş Çağdaş Faktoring A.Ş Finans Faktoring A.Ş MNG Faktoring A.Ş Akdeniz Faktoring A.Ş Yeditepe Faktoring A.Ş Ekspo Faktoring A.Ş Şirinoğlu Faktoring A.Ş Ak Faktoring A.Ş Eko Faktoring A.Ş Anadolu Faktoring A.Ş Akın Faktoring A.Ş Tam Faktoring A.Ş Zorlu Faktoring A.Ş GSD Faktoring A.Ş Atılım Faktoring A.Ş Yaşar Faktoring A.Ş Sümer Faktoring A.Ş Huzur Faktoring A.Ş Para Finans Faktoring A.Ş Başer Faktoring A.Ş Kent Faktoring A.Ş Devir Faktoring A.Ş Prime Faktoring Hizmetleri A.Ş Optima Faktoring A.Ş Şeker Faktoring A.Ş Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş Eren Faktoring A.Ş Analiz Faktoring A.Ş Tuna Faktoring A.Ş Abc Faktoring A.Ş Çözüm Faktoring A.Ş Bayramoğlu Faktoring A.Ş Berg Faktoring A.Ş Arena Faktoring A.Ş Merkez Faktoring A.Ş Strateji Faktoring A.Ş Sardes Faktoring A.Ş İstanbul Faktoring A.Ş C Faktoring A.Ş Pamuk Faktoring A.Ş Acar Factoring A.Ş Mert Finans Faktoring A.Ş Doğa Faktoring A.Ş Global Faktoring Hizm. A.Ş Atak Faktoring A.Ş ACL Faktoring A.Ş De Lage Landen Faktoring A.Ş.142 TOPLAM

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Sektörel Dağılım

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Karlılık Çağdaş Faktoring’in net dönem karı 2013 yılında 3,655 bin TL, 2014 yılında 14,407 bin TL, 2015 yıl sonunda ise bin TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket karı 2016 yılı Mart ayı sonu itibarıyla 1,803 bin TL’dir 2013 yılında Öz kaynak Karlılık Oranı(ROE) sektör ortalaması olan %15’in altında %10 olarak gerçekleşmiştir yılında sektör ortalaması olan %19’un üzerinde %30 seviyesine ulaşmıştır yıl sonu itibarıyla ise sektör ortalaması olan %9’un üzerinde %26 oranında gerçekleşmiştir. Çağdaş Faktoring 2015 yılı sonu itibarıyla Öz kaynak karlılık oranında(ROE) %26 oranı ile sektörde 5. sırada yer almaktadır.

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Rasyolar Şirket rasyoları olumlu yönden sektör ortalamasının önemli ölçüde üzerindedir.

Çağdaş Faktoring A.Ş. Finansal Göstergeler Banka Limit Risk Bilgileri 31/03/2016 TARİHİ İTİBARİYLE KISA VADELİ KREDİLER BANKALARLİMİTRİSK TURKİSHBANKKURUMSAL TL T.EKONOMİ BANKASIBOĞAZİÇİ KURUMSAL TL FİNANSBANKMECİDİYEKÖY TL ALTERNATİFMERKEZ TL GARANTİ BANKASI GRUBUYEDİTEPE TİCARİ TL İŞ BANKASI GRUBUBAYRAMPAŞA TL ICBC BANKLEVENT TL GSD BANK GRUBUMERKEZ TL NUROL YATIRIM BANKMERKEZ TL ING BANKMECİDİYEKÖY TL DENİZBANK GRUBUZİNCİRLİKUYU TL ANADOLUBANKBAŞAKŞEHİR TL BURGANBANKMECİDİYEKÖY TL FİBABANKA GRUBUBAKIRKÖY TL ODEABANKMASLAK KURUMSAL TL - PASHA YATIRIMMERKEZ TL - ŞEKERBANK GÜMÜŞSUYU TL - T-BANK TURKLAND BANKMERKEZ TL AKBANKGÜMÜŞSUYU TL BANKA DIŞI FAKTORİNG TL TAHVİLLER TL Toplam Riskin TL si 7 yıllık kredidir.

KURUM ADI : ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmemiş FORM ADI : BİLANÇOLARI PARA BİRİMİ : BİN TL SIRA SIRA ADI /03 AKTİF KALEMLE 1NAKİT, NAKİT BENZERLERİ VE MERKEZ BANKASI BANKALAR FAKTORİNG ALACAKLARI (10+14) A) İskontolu Faktoring Alacakları ( ) a) Yurt İçi b) Yurt Dışı c) Kazanılmamış Gelirler (-) B) Diğer Faktoring Alacakları (15+16) a) Yurt İçi DİĞER ALACAKLAR TAKİPTEKİ ALACAKLAR ( ) A) Takipteki Faktoring Alacakları D) Özel Karşılıklar (-) MADDİ DURAN VARLIKLAR (Net) MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR (Net) (44+45) B) Diğer Peşin Ödenmiş Giderler Cari Dönem Vergi Varlığı ERTELENMİŞ VERGİ VARLIĞI DİĞER AKTİFLER SATIŞ AMAÇLI ELDE TUTULAN VE DURDURULAN FAALİYETLERE İLİŞKİN VARLIKLAR (Net) (52+53) AKTİF TOPLAMI (50+51)

KURUM ADI : ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmemiş FORM ADI : BİLANÇOLARI PARA BİRİMİ : BİN TL SIRA SIRA ADI /03 PASİF KALEMLER 56 ALINAN KREDİLER FAKTORİNG BORÇLARI İHRAÇ EDİLEN MENKUL KIYMETLER (Net) ( ) B) Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler C) Tahviller DİĞER BORÇLAR ÖDENECEK VERGİ VE YÜKÜMLÜLÜKLER BORÇ VE GİDER KARŞILIKLARI ( ) B) Çalışan Hakları Yükümlülüğü Karşılığı CARİ DÖNEM VERGİ BORCU ARA TOPLAM ( ) ÖZKAYNAKLAR ( ) A) Ödenmiş Sermaye C) Kâr veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmis Diger Kapsamlı Gelirler veya Giderler E) Kâr Yedekleri ( ) a) Yasal Yedekler b) Statü Yedekleri d) Diğer Kâr Yedekleri F) Kâr veya Zarar ( ) a) Geçmiş Yıllar Kâr veya Zararı b) Dönem Net Kâr veya Zararı PASİF TOPLAMI ( ) RİSKİ ÜSTLENİLMEYEN FAKTORİNG İŞLEMLERİ ALINAN TEMİNATLAR VERİLEN TEMİNATLAR EMANET KIYMETLER

KURUM ADI : ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmemiş FORM ADI : Gelir Tabloları PARA BİRİMİ: BİN TL SIRASIRA AÇIKLAMASI /03 1 ESAS FAALİYET GELİRLERİ (2+9+12) FAKTORİNG GELİRLERİ (3+6) A) Faktoring Alacaklarından Alınan Faizler (4+5) a) İskontolu b) Diğer B) Faktoring Alacaklarından Alınan Ücret ve Komisyonlar (7+8) a) İskontolu b) Diğer FİNANSMAN GİDERLERİ (-) (17+…+22) A) Kullanılan Kredilere Verilen Faizler D) İhraç Edilen Menkul Kıymetlere Verilen Faizler BRÜT K/Z (1-16) ESAS FAALİYET GİDERLERİ (-) (25+…+29) A) Personel Giderleri B) Kıdem Tazminatı Karşılığı Gideri D) Genel İşletme Giderleri E) Diğer BRÜT FAALİYET K/Z (23-24) DİĞER FAALİYET GELİRLERİ ( ) A) Bankalardan Alınan Faizler F) Kambiyo İşlemleri Kârı G) Diğer TAKİPTEKİ ALACAKLARA İLİŞKİN ÖZEL KARŞILIKLAR (-) DİĞER FAALİYET GİDERLERİ (-) ( ) D) Kambiyo İşlemleri Zararı E) Diğer NET FAALİYET K/Z ( ) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ K/Z ( ) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ KARŞILIĞI (±) ( ) A) Cari Vergi Karşılığı B) Ertelenmiş Vergi Gider Etkisi (+) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM NET K/Z (63±64) NET DÖNEM KARI/ZARARI (68+82)

Çağdaş Faktoring A.Ş. Strateji ve Büyüme Projeksiyonlar

Çağdaş Faktoring AŞ. Kredi Derecelendirme Raporu JCR Eurasia JCR Eurasia Rating, “Çağdaş Faktoring A.Ş.”yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘A- (Trk)’ görünümünü ‘Stabil’ olarak teyit etti. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notları ‘BBB-’ olarak değerlendirilmiştir.

Çağdaş Faktoring AŞ. Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu -Firmamız 2015 yılı sonunda Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. ne Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi çalışması yaptırmıştır. İlgili rapor web sayfamızda yer almaktadır.

Çağdaş Faktoring AŞ. Kurumsal Yönetim Firmamız kurumsal yönetim ilkelerine uyum konusuna büyük önem vermekte ve bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürülmektedir. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri, -Yönetim Kurulu’nda 2 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi bulunmaktadır.( Yönetim Kurulu üyelerimizin öz geçmişleri internet sayfamızda yer almaktadır.) Komiteler Firmamız bünyesinde kurulan ve tüm etkinliğiyle ile çalışan komiteler aşağıdadır. -Denetim Komitesi -Kurumsal Yönetim Komitesi -Aday Gösterme Komitesi -Ücret Komitesi -Riskin Erken Saptanması Komitesi -Kredi Komitesi -Aktif – Pasif Komitesi -Sorunlu Krediler Komitesi

Çağdaş Faktoring AŞ. Kurumsal Yönetim Politikalar -Bilgilendirme Politikası -Tazminat Politikası -Kar Dağıtım Politikası -Ücret Politikası -Bağış ve Yardım Politikası Politikaların detayları internet sayfamızda yayınlanmıştır. Etik İlkeler -Firmamızın uygulandığı Etik İlkeler internet sayfamızda yayınlanmıştır. Yatırımcı İlişkileri - İletişim bilgileri internet sayfamızda yayınlanmıştır.

Çağdaş Faktoring AŞ. Toplam Tahvil ve Bono İhraç Bilgileri İhraç Tarihiİtfa/Vade TarihiTUTARKupon TarihleriKupon VadeleriTürüISIN Kodu Üç ayda bir kupon ödemeli AY VADELİ VTMK TRPCGDF Iskontolu İhraç-179 gün vadeli bonoTRFCGDF Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bono TRFCGDFK Iskontolu İhraç-179 gün vadeli bonoTRFCGDF Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bono TRFCGDF Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bonoTRFCGDF Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bono TRFCGDF TOPLAM

Çağdaş Faktoring AŞ. Dolaşımdaki Bonolar İhraç Tarihiİtfa/Vade TarihiTUTARKupon TarihleriKupon VadeleriTürüISIN Kodu Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bono TRFCGDF Üç ayda bir kupon ödemeli gün vadeli bonoTRFCGDF TOPLAM

Sektör Türkiye faktoring sektöründe 2016 yılı Mart ayı sonu itibarıyla 63 faktoring şirketi bulunmaktadır. Sektördeki firmalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu mevzuatına ve denetimine tabidir. Sektörün, alacakların garanti edilmesi, tahsilatı ve işletme finansmanı sağlanmasından oluşan üç ana fonksiyonunun, özellikle imalatçı, küçük ölçekli sanayi ve ihracatçı şirketler tarafından artan oranda tercih edilmesini sağlamaktadır. Sektörde 2013 yılında 92 milyar TL olan faktoring hacmi 2014 yılında 116 milyar TL, 2015 yılında ise 119 milyar TL olarak gerçekleşmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla faktoring işlem hacmi ise 28 milyar TL’ dır. Faktoring sektörünün aktif büyüklüğü 2013 yılında 22 milyar TL, 2014 yılı sonunda 26 milyar TL, 2015 yılında ise 27 milyar TL olarak gerçekleşmiştir yılı Mart ayı sonu itibarıyla sektörün aktif toplamı 26 milyar TL’ dır. Sektörün toplam öz sermayesi 4.7 milyar TL’dir. Sektörde çalışan toplam personel sayısı 4,741 adet, şube sayısı 377 adet ve müşteri sayısı ise adettir.