Röleve Programı Kullanımı. Programa “C:\Roleve” dizini altındaki Roleve.exe dosyası çalıştırılarak girilir. Program çalıştırıldığında ekrana Menü gelir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞAHİN AKDAĞ.
Advertisements

Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
Tur Programının Kaydı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
TALEP MODÜLÜ SATINALMA İŞLEMLERİNİ BİR MERKEZDE YAPAN, ANCAK TALEPLERİ DEĞİŞİK BİRİMLERCE OLUŞTURULAN İDARELERİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi

PHP KURULUMU PHP kurulum dosyasına çift tıklayınız.
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Konak.NET.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Görsel Okur-Yazarlık *
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Microsoft Power Point Dersi
Ankara Üniversitesi 2011 Yılı Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Aşamaları Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Şubesi 02 Mart.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
ÖLÇME DEĞELENDİRME Kayıt İşlemleri. E-OKUL’A Giriş Yapılır.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
K12 Sınav Planlama Sistemi
DOS İŞLETİM SİSTEMİ DOS işletim sistemini öğrenmek bilgisayarda bilginin nasıl depolandığını ve depolama ortamında düzenlenmenin hangi mantıkla yapıldığının.
e-beyanname programı (bdp) kurulumu
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Bir dönem ya da daha fazla yurtdışında öğrenim görmüş öğrencilerin yurtdışında olduğu dönemde gördüğü derslerin, yurtiçinde okuyacağı dönemdeki öğretim.
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Amir Esmaeilzadeh Ali Khanjarkhani End Note Web.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Özgeçmiş CV programına bilgi girişi
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
VLC MEDİA PLAYER.
Microsoft EXCEL (1).
Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI
Fatih VPN Konica Minolta Çok Fonksiyonlu Yazıcı Ayarları
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Gün Öncesi Piyasası Uzlaştırma Yazılımı Ekranları ve Raporları
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
DOSYA MENÜSÜ.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
DEEP FREEZE NEDİR?.
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
Sunum transkripti:

Röleve Programı Kullanımı

Programa “C:\Roleve” dizini altındaki Roleve.exe dosyası çalıştırılarak girilir. Program çalıştırıldığında ekrana Menü gelir. Programa Giriş Röleve Menüsünden, Röleve Editörü işlemi seçilerek Editör’e geçilir.

Editör Kesit Dosyası Listesi Kesit Ölçek Ayarları Proje Dosyası Proje Dosyası Seç Dizin Listesi Sürücü Listesi 1. Km Listesi 2. Km Listesi

Otomatik Kesit Hazırlama Röleve Defterinin hazırlanmasındaki 1. Aşama olarak kabul edilebilir. Bu aşamada Netcad enkesit dosyaları seçilen Km’ler, üzerlerine Kot/Mesafe değerleri yazdırılıp ölçekleri ayarlanır. Bu işlem için Autocad başlatılır daha sonra sırasıyla; 1.Kesit Dosya Listesi bölümünden satırlar çift kliklenerek sıra ile enkesitler seçilir,ilk dosya olarak Terasman dosyasının seçilmesi veya benzer işlem yapılacak tüm kilometreleri kapsayan bir dosyanın seçilmesi gereklidir Km Listesinden işlemin başlayacağı Km, 2. Km Listesinden işlemin biteceği Km seçilir. 3.Sürücü Listesi’nden dosyaların kaydedileceği sürücü, Dizin Listesi’nden ise directory seçimi yapılır. 4.“Kesitleri Dosyala” işlemi seçilir, dosya sayısı ve seçilen Km aralığına bağlı olarak işlem bir süre devam edecektir. Autocad penceresi aktif yapılarak kesit değişimleri gözlenebilir. İşlem devam ederken Autocad penceresine kesinlikle müdahale edilmemelidir. Bittiğinde son kesit ekranda kalır. Herhangi bir mesaj vermez. 5.İşlem bittiğinde seçilen dizin altında kesitler DWG dosya olarak hazır olacaktır.

Oluşturulan kesitlerdeki üst üste gelen kot/mesafe yazılarının Autocad ortamında editlenmesi gerekmektedir. Bu işlem için; Kesitlerin Editlenmesi 1.Editlenmesi gereken DWG dosya Autocad’e yüklenir. 2.Kaydırılması düşünülen blok seçilir, bloğun bozulmaması için aşağıdaki çizimde belirtilen mavi nokta gösterilir ve son olarak yeni yeri gösterilir, diğer noktalar gösterildiğinde çizim bozulacaktır. Taşıma Noktası

İşlem için öncelikle “c:\Roleve\Data” dizini içerisindeki “Defter2Kesit.dwg” dosyası boş olarak ekrana yüklenir. Daha sonra; Otomatik Sayfa Hazırlama 1.Kesit Dosya Listesi bölümünden kilometreler için referans olacak, tüm kilometreleri kapsayan bir enkesit dosyası seçilir Km Listesinden işlemin başlayacağı Km, 2. Km Listesinden işlemin biteceği Km seçilir. 3. Butonuna basılır ve daha önceden hazırlanan proje dosyası seçilir. 4.Sürücü Listesi’nden daha önceden hazırlanmış ve Kot/Mesafe değerleri editlenmiş Enkesit dosyalarının bulunduğu sürücü ve directory seçimi yapılır. Bu aynı zamanda Hazırlanan enkesit sayfalarının kaydedileceği dizindir. 5.Defter hazırla butonu ile işlem başlatılır. Seçilen Km aralığndaki tüm kesitler ikişer ikişer sayfalara yerleştirilir ve oluşturulan sayfalar seçilen dizin içerisine saklanır. Saklama işlemi sırasında dosyalara Km’ler referans alınarak program tarafından isim verilir. “Örn dwg”

Defter Sayfası Örneği

Defter sayfaları sadece görüntüleme işlemi içindir. Çıktı için Layout sayfası kullanılır. Layout sayfasına geçmek için; Autocad penceresinde aşağıdan 2Kesit yazan sayfa kliklenir ve ekrana Printer’dan çıktısı alınacak sayfa gelir. Öneriler; 1.Autocad’de çizim ile ilgili ayarlar dosya ile beraber saklanmaktadır. Bu nedenle “Defter2Kesit.dwg” dosyası daha önceden ekrana yüklenmiş ve kullanılan printer’dan çıktısı alınıp kaydedilmiş ise bu dosya tüm diğer enkesitler için altlık olacağı için her seferinde printer ayarı yapmaya gerek kalmaz. 2.Çıktılar Laserjet printer’a uygun olarak hazırlanmıştır. Orjinal defter formatında olduğu gibi saman kağıt kullanılması düşünüldüğünde, HP Laserjet 6L, bu iş için uygun olabilir. Bu printer’in daha uygun olma nedeni, üstten beslemeli olduğu için kağıt sıkışmaları daha az olmaktadır.

Çıktı Sayfası Örneği