Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FATİH İÇİN TEMEL BT KULLANIM KURSU
Advertisements

KASALAR Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni.
ANAKART.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
BİLGİSAYAR PORTLARI.
ŞAHİN AKDAĞ.
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
27" All-in-One PC.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
PORT ve KONNEKTÖRLER SAMSUNG AKADEMİ İstanbul Emin CELİLOĞLU
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Tablet Kullanım Kitapçığı
EMİN CELİLOĞLU - IT Eğitmeni SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni KONNEKTÖRLER.
ANA KARTLAR VE KASALAR.
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
MODÜL 2 – BT Ekipmanlarını Kurma ve Kullanma
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Bilişim Teknolojilerine Giriş
Bilgilendirme Toplantısı
Bilgisayarda Ofis Programları
BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ DONANIM OLARAK BİLGİSAYARI TANIYALIM BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ.
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
Tarafından yayınlanmaktadır
Etkileşimli Tahta Teslim Alma
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Muayene ve Kabul Komisyonları Ayşegül DURMAZ- Fatih Eğitmeni
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Temel Bilgisayar Bilgileri
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Fatih VPN Konica Minolta Çok Fonksiyonlu Yazıcı Ayarları
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
BİLGİSAYARI TANIYORUM. MERHABA BENN BİLGİSAYARKURDU ALİCAN.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DOSYA MENÜSÜ.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
I.Dönem II.Yazılı Çalışma Notları
Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk.
::: Soru Numarası Seçin :::
ENGiNHoCa KLAVYE.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Donanım somut bir kavramdır. Bu nedenle donanımı, elle tutulur,
TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
YANSITILAN GÖRSEL MATERYALLER
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
Sunum transkripti:

Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta

Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta Sınıf içi kanallar plastik kanal şeklinde yapılmıştır. Tüm eğitim ortamlarına etkileşimli tahta takılmıştır. Etkileşimli tahta 65’ boyutunda ve full hd çözünürlüklü bir LED ekrana sahiptir. Ekran temperli camla kırılmalara karşı korunmaktadır. Etkileşimli tahta OPS adı verilen dahili bir bilgisayara sahiptir.

Etkileşimli Tahta Tanıtımı (1. Faz) Çerçevenin kullanılması: Çerçeve 3 adet tahtadan oluşur: Yeşil tahta: Yeşil tahta tebeşirle yazım imkânı sağlamaktadır. Beyaz tahta: Beyaz tahta, beyaz tahta kalemiyle kullanılabilir. Akıllı tahta: Akıllı tahta, dokunmatik özelliğe sahip olup el ile dokunularak kullanılmaktadır.

Akıllı tahtanın kullanımı Çerçeve kapalı durumdayken yeşil ve beyaz tahtalar yan yana durmaktadır. Akıllı tahta, beyaz tahtanın altındadır. Çerçevenin kenarında bir kilit bulunmaktadır. Kilit çevrilerek beyaz tahtanın kilidi açılır. Daha sonra beyaz tahta sağa doğru kaydırılarak akıllı tahta açığa çıkartılır. Çalıştırma düğmesine basılarak açılır ve akıllı tahta kullanılabilir.

Akıllı tahtanın açılması, kapanması ve kullanımı Güç tuşuna basılarak akıllı tahta ve dahili bilgisayar açılır veya kapatılır. Eğer akıllı tahtaya harici bir bilgisayar bağlanmış ise akıllı tahta ekranı otomatik olarak harici bilgisayar içeriğini gösterir. Kaynak tuşu HDMI, VGA ve PC modelleri arasındaki geçişi sağlar. HDMI modunda, HDMI aracılığıyla bağlantı yapılan harici kaynağın görüntüsü ekrana gelir. HDMI modunda, HDMI bağlantısı yapılmadıysa “Sinyal Yok” uyarısı ekrana gelir. VGA modunda, VGA aracılığıyla bağlantı yapılan harici kaynağın görüntüsü ekrana gelir. VGA modunda, VGA bağlantısı yapılmadıysa “Sinyal Yok” uyarısı ekrana gelir. PC modunda, dahili bilgisayarın görüntüsü ekrana gelir. Dokunmatik Özelliği Aç/Kapat tuşu dokunmatik özelliğinin açılıp kapanmasını sağlar. Parlaklık tuşları, parlaklığın azalıp çoğaltılmasını sağlar. Ses tuşları, akıllı tahtanın sesinin açılıp kapanmasını sağlar.

Akıllı tahtaya harici bir bilgisayarın bağlanması Harici bir bilgisayarı akıllı tahtaya başlamak için, akıllı tahta üzerinde bulunan USB girişlerinden bağlantı sağlanmalıdır. Bağlanan bilgisayar dokunmatik ekran sürücüsünü otomatik olarak algılar. Harici bir bilgisayardan akıllı tahtaya görüntü aktarımı için HDMI veya VGA bağlantısı yapılmalıdır. HDMI bağlantısı yapıldığında ses otomatik olarak aktarılır. VGA bağlantısı yapıldığında ses otomatik olarak aktarılmaz. VGA bağlantısı yapılması durumunda harici bir bilgisayardan akıllı tahtaya ses aktarmak için ses girişiyle bağlantı yapılır.

Dahili bilgisayarın takılıp sökülmesi ve kullanımı Dahili bilgisayar tutuş yerleri vasıtasıyla yuvasına kolayca takılıp, çıkarılabilmektedir. USB girişlerine harici cd-rom, flash bellek, hard disk, mp3 oynatıcı gibi USB ürünler takılabilir. Ethernet girişine modemden gelen kablo takılarak internet bağlantısı sağlanabilir. Mikrofon ve hoparlör/kulaklık giriş çıkışları kullanılarak ses farklı kaynaklara aktarılabilir.

Etkileşimli Beyaz Tahta yazılımı Star Board Yazılımı akıllı tahtada kullanılan Etkileşimli Beyaz Tahta yazılımıdır. Bu yazılım öğretmen ve öğrenciler için yazım ve ders işlenmesi imkânı sağlamaktadır. Kenar çubuğu düğmesine tıklandığında kenar çubuğu kapanır. Menü çubuğu düğmesine tıklandığında menü komutları gösterilir. Kaydırma çubuğu düğmesine tıklandığında yatay ve dikeyde kaydırma çubukları açılır. Çöp kutusu düğmesine tıklandığında çöp kutusu açılır. Bağlam çubuğu düğmesine tıklandığında aktif aracın ayarlarının bulunduğu bağlam çubuğu açılır. Durum göstergesi düğmesine tıklandığında durum göstergesi açılır. Sayfa sekmesi düğmesine tıklandığında sonraki ya da önceki sayfaya geçmeyi sağlayan sayfa sekmeleri açılır. Tam ekran düğmesine tıklandığında yazılım tam ekran moduna geçer. Çizim yazmak için normal kalem seçilir. Araç özellikleri seçilerek aktif olan aracın özelliklerine ulaşılır.