Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENGiNHoCa KLAVYE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENGiNHoCa KLAVYE."— Sunum transkripti:

1 eNGiNHoCa KLAVYE

2 KLAVYE FONKSİYON TUŞLARI ÖZEL GÖREVLİ TUŞLARI ESC DAKTİLO TUŞLARI
eNGiNHoCa KLAVYE FONKSİYON TUŞLARI ÖZEL GÖREVLİ TUŞLARI ESC DAKTİLO TUŞLARI YÖN TUŞLARI RAKAM TUŞLARI

3 eNGiNHoCa Klavye Tuşlardan oluşan ve bilgisayarda yazı yazmak, bilgisayara komut vermek için kullanılan donanım birimine , klavye denir.

4 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Abece tuşları : Yazı yazmak amacı ile kullanılırlar. ( İngiliz abecesinin harfleri de bu tuşların üzerinde yer alır. )

5 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Esc ( Çıkış ) tuşu : Yanlışlıkla seçilen bir komut veya bir menüden geri dönmeyi, bir programdan çıkmayı sağlar. Yapılmakta olan bir işi iptal etmek içinde kullanılır. Enter ( Giriş ) tuşu : Yapılan işlemi onaylamak, yazı yazarken yeni satıra veya paragrafa geçmek amacıyla kullanılır.

6 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Tab ( Sekme ) tuşu : Yazı yazarken tablo alanları arasında hareket etmeyi sağlar. ( Paragraf başı vermek içinde kullanılır. ) Caps Lock ( Büyük harf kilitleme) tuşu : Sürekli büyük harfle yazı yazmak için bu tuş kullanılır.

7 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Shift ( Kaldırma ) tuşu : İki görevli tuşların ikinci görevlerini etkin hale getirmek amacı ile kullanılır. ( Tersine çevirme özelliği vardır. Tek başına bir görevi yoktur. ) Ctrl ( Kontrol ) tuşu : Bu tuşun tek başına bir görevi yoktur. Bir başka tuşla birlikte kullanılarak çalışır.

8 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Alt tuşu : Tek başına basıldığında kullanılan programın menü seçeneklerini aktif hale getirmeyi sağlar. Başka tuşlarla birlikte kullanılarak özel görevleri çalıştırır. Alt Gr tuşu : Üç görevli tuşların üçüncü görevlerini etkin hale getirmek amacı ile kullanılır. ( Tek başına bir görevi yoktur. )

9 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Space ( Boşluk ) tuşu : Yazı yazarken boşluk vermek amacıyla kullanılır. Backspace ( Geriye doğru silme ) tuşu : İmlecin solunda bulunan karakterlerin silinmesini sağlar.

10 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Başlat menüsü tuşu : Hangi programda çalışılırsa çalışılsın doğrudan Başlat menüsü açılır. Farenin kısayol menüsünü açma tuşu : Seçilen alan üzerinde farenin sağ tuşuna tıklandığında çıkan kısayol menüsünü görüntüler.

11 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Fonksiyon tuşları : F1’den F12’ye kadar toplam 12 tanedir. Kullanılan programlara göre özel görevleri vardır. Yön tuşları : Yazı üzerinde ve bazı programlarda sola, sağa, yukarı ve aşağı hareket etmeyi sağlarlar.

12 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Insert ( Araya girme/Üstüne yazma ) tuşu : Yazı yazarken tuşa basıldığında araya girme özelliği kapanır, üstüne yazma özelliği açılır. Delete ( Silme ) tuşu : Yazı yazarken bulunan noktadaki karakterleri silip sağındaki karakterleri yanaştırmak için kullanılır.

13 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Home ( En başa git ) tuşu : Üzerinde bulunulan satırın en başına gitmeyi sağlar. End ( En sona git ) tuşu : Üzerinde bulunulan satırın en sonuna gitmeyi sağlar.

14 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Page Up ( Bir sayfa yukarı git ) tuşu : Üzerinde bulunulan sayfadan bir önceki sayfaya gitmeyi sağlar. Page Down ( Bir sayfa aşağı git) tuşu : Üzerinde bulunulan sayfadan bir sonraki sayfaya gitmeyi sağlar.

15 eNGiNHoCa TuşlarIn Görevlerİ : Num Lock ( Rakam kilitleme ) tuşu : Rakam tuşlarının kullanılmasını sağlar. (Num Lock tuşu pasifse yön tuşları ve özel görevli tuşların işlevleri yerine gelir.)


"ENGiNHoCa KLAVYE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları