STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
* Sigara ve alkol, insan ve toplum sağlığını olumsuz etkiler. * Sigaradan en çok etkilenen organ akciğerlerdir. * Sigara, kan dolaşımını olumsuz etkiler,
Advertisements

BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
OTONOM SİNİR SİSTEMİ VE ANESTEZİK İLAÇLAR
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
DÜZKÖY TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ. SİGARA NEDİR ? Zehirli bir bitki olan tütünün ince bir kağıt içine sıkıştırılarak sarılmış halidir.
CP HASTALARINDA SOSYAL HİZMETLER. CP hastalıklı bireyin temel özbakım, sosyal ve mesleki becerileri kullanabilecekleri yeterlilik düzeyine ulaşabilmeleri.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
KESME ÖZELLİĞİ OLAN ÇİFT BAŞLIKLI HEMOSTATİK KLİPS APARATI Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerahi AD, Konya, Turkey.
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR. HER SORU İÇİN YANITLAMA SÜRESİ 40 SANİYEDİR.
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
DİYARBAKIR 2008.
Hazırlayan: Musa Yıldız Hazırlayan: Musa Yıldız Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
Öğrenci İsmi ENGELLİ TÜRLERİ SOSYOLOJİ ENGELLİLİK FİZYOLOJİ ENGELLİLİK PSİKOLOJİ ENGELLİLİK FİZİKSEL ENGELLİ RESİMLER
Hazırlayan : Rıdvan Öztürk Bölümü : Spor Yöneticiliği SPOR VE SAĞLIK
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
WILEY InterScience.
Turizmde Kriz Yönetimi & Çözümler
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
AFETE YARDIMDA KARŞILAŞILAN İKİNCİL TRAVMALAR ve BAŞA ÇIKMA
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
BESLENME VE DİYETETİKTE
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
DERMATOLOJİ DİSİPLİNİNİN DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YENİDEN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
Ergun, S.1, Koçak, S.1, Devrilmez, E.1, Tek, T.1
WILEY InterScience.
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
VE SİSTEME ETKİLİ İLAÇLAR
SPOR PSİKOLOJİSİ Prof Dr Süheyla Ünal.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Kırınım, Girişim ve Müzik
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
BSÖ 101 (2 0) 2 Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Türkiye Atıf Dizini nedir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Gelişim ve Temel Kavramlar
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
SAĞLIK PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
YRD. DOÇ. DR. OKTAY KIZILKAYA
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Sunum transkripti:

STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan en önemli teknik, fiziksel hareketlerdir. Fiziksel hareketler bedenin psikolojik ve fizyolojik hastalıklara karşı doğal bir savunma mekanizmasıdır. Stres tepkisi damarlarda daralmaya neden olduğu için, ister istemez hücrelere giden kan miktarında azalmaya yol açmaktadır (Turkay ve Sökmen, 2014).

Stres altındaki sporcuda fizyolojik olarak kan basıncının, kas gerginliğin, ter bezi faaliyetlerinin ve kalp vurum sayısının arttığı görülür. Solunum sıklaşır ve göz bebeklerinde büyüme görülür. Beyine ve kaslara daha fazla oksijen gerektiği için kanda alyuvarların sayısı artar, iç organlardaki kan miktarının azalması nedeniyle sindirim yavaşlar, zihinsel olarak dikkat azalır, algılamada yanılgılar ve unutkanlık görülebilir (Turkay ve Sökmen, 2014).

Stres, sporcuların fiziksel enerjilerine, elde edecekleri kazanç ve zaferlere, zevk ve eğlencelerine zarar vermektedir. Stres, sporculara becerikli olmadıklarını düşündürerek öz güvenlerine zarar verebilir. Psikolojik stres sporcuların yıllarca çalışarak ulaştıkları becerilerini sergilemelerine zarar verebilir ve sporcuların akış deneyimi yaşamalarına engel olabilir (Turkay ve Sökmen, 2014).

KAYNAKÇA Turkay, H., Sökmen, T. (2014).Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencilerinin Sporda Güdülenme Kaynakları ve Stresle Başa Çıkma Tarzları, İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 1(3), 1-9, ISSN: Malatya.

KAYNAKÇANIN YAZIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR: Kırmızı ile belirtilen yazar( lar) ı soyadı, adı ve tarih. Sarı ile belirtilen makalenin ismi. Mavi ile belirtilen yayınlandığı dergi. Beyaz yerler ise Cilt, sayı, sayfa aralıkları Issn: yayın numarası ve yayınlandığı yerle bitiriyoruz. Eğer Tez ‘ den yararlanıyorsanız Cilt, sayı, sayfa aralıkları Issn: yayın numarası gibi eklerde olmaz. Örneğin: Dönmez, A. (2016). Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Öğrencileriyle Spor Yöneticiliği Öğrencilerinin, Spor Bilimleri Fakültesinden Beklentilerinin Belirlenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Sakarya Üniversitesi. TABİKİ DE SİZ RENKLİ YAZMIYORSUNUZ.

Ayrıca metin içinde web adresi göstermek isterseniz en sade şekilde gösterip adresin tam halini ve erişim tarihini kaynakçada belirtiniz. Örneğin; Kalp krizi sonucu yaşanan ölümlerden dolayı stresi çok önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Civelek, “Stresi yok etmek için yapılacakların başında spor aktiviteleri gelmektedir. Sporla birlikte vücutta endorfin salgılanır ve endorfin de stresin en önemli ilaçlarından birisidir” diye konuştu ( psikiyatri.com, 2016). psikiyatri.com erişim tarihi: Metinler iki yana yaslı seçeneği kullanılarak yazılmalıdır. Spor Yöneticiliği bölümü olarak, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olduğunuz için Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım kılavuzundan da faydalanabilirsiniz.