ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat 24.10.2013 CeBİT Sinerji.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Middle East Technical University
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Özhan YILMAZ Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi 6 Nisan 2012 Adana AVRUPA İÇİN SAYISAL.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
1 Türkiye Bilişim Vakfı Bilişim Şurası Hazırlık Sunumu e-Ekonomi Çalışma Grubu Murat Tozan, TBV Şubat 2002.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tarım Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Hazırlayan ve Sunan: Ceren TUTKUN
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Emin Sadık AYDIN Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı 10 Mart 2011 Ankara AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİ TOPLUMU.
Avrupa Birliği eTEN (Trans European Networks) Programı Tanıtımı Devlet Planlama Teşkilatı 16 Aralık 2003.
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
İNTERNET HAFTASI 7 – 20 Nİsan 2014
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
BİLGİ TOPLUMU VE DİJİTAL VATANDAŞLIK.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
YÖK ULUSAL AKADEMİK ARŞİV PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ NEDEN AÇIK ERİŞİM? Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Gültekin GÜRDAL.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Yeni Medya Teknolojileri ve Modernleşme
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Eurocert European Academy
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji

Avrupa Dijital Gündemi'ne Uyum Projesi’nin amacı Avrupa Birliği'nin öngördüğü akıllı, sürdürülebilir ve katılımcı büyümeyi sağlamak üzere belirlediği Dijital Gündem Stratejisi'nin yaygın uygulamasını sağlamak amacıyla ilan ettiği "Going Local" hareketi kapsamında, Türkiye olarak yapılması gereken sürdürülebilir ve sürekli çalışmaların planlanması ve gerçekleştirilmesidir.

Türkiye için yeni öneriler:  Mobil internet kullanımı yüzdesi  Mobil uygulamalardan elde edilen kazancın ölçümü  Sosyal medya kullanımı  e-Doküman değişiminde bulunan şirketlerin yüzdesi  e-Devlet hizmetleri sunan belediye ve kamu kurumlarının %100 olması  Dijital Gündem Skor Tablosuna ülke katkısı %100  Kamusal verinin Açık Veri standartlarına ve kılavuzlarına uyması yüzdesi

Öngörülen Yönetişim Yapısı İcra Kurulu Teknik Grup Lideri Güvenirlik ve Güvenlik Uzmanı Hızlı ve Ultra Hızlı Internet Erişimi Uzmanı AB Toplumu için BİT Temelli Faydalar Uzmanı Sayısal Tek Pazar Uzmanı Birlikte Çalışabilirlik ve Standartlar Uzmanı Ar-Ge ve Inovasyon Uzmanı Sayısal Okuryazarlığı Artırma Uzmanı BİT uzmanları, akademisyenler AB Kurumları, Kamu Kurumları Sanayi,Üniversiteler Medya Digital Türkiye Platformu Başkanları, Türk Telekom (Samih Yedievli), Genel Koordinatör (Behçet Envarlı) ve Teknik Grup Lideri Leyla Arsan Yrd. Ebru Zeybek Leyla Arsan Yrd. Ebru Zeybek Erdem Gülgener Murat Apohan Bülent Erbaş Haluk Gökmen Aydın Kolat Gonca Telli Yamamoto Ali Akurgal Ulusal Destek Uzmanı

6. Sayısal Okuryazarlığı Artırma, Beceriler ve İçerme Türkiye için önemli eylemler: Eylem 57:Avrupa Sosyal Fonu’nda dijital okuryazarlık ve yetkinliklere öncelik tanımak Eylem 58: Bilişim yetkinliklerinin onaylanmasını sağlayan yapılar geliştirmek Eylem 60: Bilişim işgücüne kadınların katılımını arttırmak Eylem 61: Tüketicilerin yeni medya konusunda eğitilmesi Eylem 65: Engelli kişilerin içeriğe erişimine yardımcı olmak Eylem 66: Üye ülkelerin dijital okuryazarlık politikalarını uygulaması Eylem 68: Üye ülkelerin e-öğrenmeyi ulusal politikalarında genel kabulu Eylem 126: Dijital Meslekler ve Yetenekler için büyük koalisyon

Çalıştay-Ana Başlıklar Türkiye'de Dijital okuryazarlık güncel olarak ne durumda? Dijital okuryazarların sayısı nasıl artırılabilir? Bu artışın yaşama etkileri ne olabilir? Bilgi toplumu olma yolunda dijital okuryazarlığın etkileri nelerdir? Fatih projesi çerçevesinde dijital okuryazarlık Eğitim sistemimizde dijital okuryazarlığın etki ve sonuçları? Uzaktan eğitim ve dijital okuryazarlık. Sosyal medya ve dijital okuryazarlık. Dijital okuryazarlığın e-devlet uygulamalarına katkıları. Dijital okuryazarlığın artması e-ticaret uygulamalarının yaygınlaşmasında bir faktör müdür? Engelli ve dezavantajlı gruplar. …………..

ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji