HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8 İKİNCİL DEPOLAMA CHAPTER
Advertisements

Ders 2 Donanım Birimleri.
Bilgisayarda depolama
İsmail ÖZTÜRK Biliişim Teknolojileri Öğretmeni
Dijital Ölçütler.
DEPOLAMA.
Bilgisayar Depolama Birimleri
DEPOLAMA.
Dijital Ölçüler.
Dijital Ölçütler.
BİM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Dijital Ölçütler.
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
Donanım Birimleri.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
DONANIM VE YAZILIM.
Mustafa TEZCAN BTY Kasım,2015.  Tanım 1: ◦ Günlük hayatımızda sahip olduğumuz hak sorumluluklarımızın sanal ortamda da geçerli olduğunun farkına varmaktır.
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
İÇİNDEKİLER GRID COMPUTING NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? GRID COMPUTING YAPISI
DEPOLAMA.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
Bilgisayar Depolama Birimleri
DEPOLAMA.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Sabit Diskler ve Taşınabilir Diskler
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
PARDUS 2011 İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
Dijital Ölçütler.
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 Dr. Tuğrul TAŞCI.
BİLGİSAYAR ÖLÇÜ BİRİMLERİ
DİJİTAL ÖLÇÜ BİRİMLERİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Dijital Ölçütler.
FOTOGRAMETRİ - I Sunu 3- 4 Eminnur Ayhan
DONANIM BİRİMLERİNİ TANIYOR MUSUNUZ?
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
BULUT DEPOLAMA.
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Nerede O Mis Gibi Taze Kitap Kokusu?
DOSYA BÜYÜKLÜKLERİ İkili Sistem Dosya Büyüklükleri ve Hesaplamalar
Kapasite Birimleri Depolama Birimleri
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
Bilgisayar nedir? Bilgisayar; Zor ve karışık hesaplar yapabilen büyük miktarlardaki bilgileri depolama kapasitesine sahip otomatik bir cihazdır.
Temel Bilgisayar Bilgileri
BİLGİSAYAR DONANIMI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Optik Disk & Optik Sürücüler CD – DVD - Blu-ray Disk & Sürücüler
SABİT DİSKLER.
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
İşlemciler.
Restoranlar İçin İş Zekâsı Çözümü
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Veri Saklama Birimleri
KAMERA.
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
Nedir? E-lmas üniversite bünyesinde çalışan bir laboratuvar için tüm analiz süreçleri kayıt altına alan ve raporlayan bir yazılımdır. Çok kullanıcılı ve.
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
Sunum transkripti:

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ ELİF YETİMOĞLU 2120203347 HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ

İÇİNDEKİLER 1) Harici Depolama Nedir ? Avantajları Nelerdir ? 2) Harici Depolama Türleri 2.1) Manyetik Depolama 2.2) Optik Depolama 2.2.1) CD 2.2.2) DVD 2.2.3) Blu-Ray 2.2.4) M-DISC 2.3) Katı Hal Depolama 2.3.1) Avantajları 2.3.2) Dezavantajları 2.3.3) Flash Bellek Cihazları 2.4) Akıllı Bulut Cihazları 2.5) Diğer Cihazlar

1) HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR? AVANTAJLARI NELERDİR? Harici Veri Depolama : Bilgiyi gelecekte kullanmak üzere bilgilerin depolanacağı yerde genellikle işlemciye gerek duymayan verilerin depolandığı ortamlardır. Harici veri depolama aygıtları bilgisayardaki depolamanın dışında ek depolama sağlar. Veriler bir yerden başka bir yere kolayca taşınabilir. Verilerin depolandığı ortamda yazılıma ihtiyaç duyulmaz. Veri yedeklerini depolanan ortamdan çalıştırabilir ve geri yükleme yapılabilir. Bilgisayarımız bozulduğu gibi durumlarda veri kayıplarımız olmaması açısından önemlidir.

2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ? 2.1) Manyetik Depolama : Büyük miktarda veri ve bilgi saklama kapasitesine sahip manyetik olarak kaplanmış plastik şeritlerden oluşan depolama birimidir. 2.2) Optik Depolama : Metal, plastik veya lakeden yapılmış, lazer ile yazılan ve okunan düz, yuvarlak ve taşınabilir diskten oluşur. Sadece okunabilir ve yeniden yazılabilir olmak üzere iki tiptedir. 2.2.1) CD : CD, CD-R ve CD-RW olmak üzere 2 ye ayrılır. CD-R diski sadece okunabilir disktir. CD-RW ise hem okunabilen hem de yazılabilen CD çeşitidir. Maximum alacağı veri kapasitesi 700 MB dir.

2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ? 2.2.2) DVD : DVD, DVD-R ve DVD-RW olmak üzere 2 ye ayrılır. DVD-R diski sadece okunabilir disktir. DVD-RW ise hem okunabilen hem de yazılabilen DVD çeşitidir. Standart disklerin boyutu 4.7 GB dir. Bunun harici çift katmanlı olan 8.5 GB disk boyutuna sahip olan DVD ler de mevcuttur. 2.2.3) BLU-RAY: BLU-RAY diskler DVD ve CD ye oranla daha yüksek kapasiteye sahiptir. 25 GB kapasiteden başlayıp 200 gb kapasiteye ulaşan disklerdir. 2.2.4) M-DISC: M-DISC ler diğer disklere göre 1000 yıl dayanabileceğini garanti etmektedir. Diğer disklere göre ortam şartları daha genişletilmiştir. Daha dayanıklıdır.

2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ? 2.3) Katı Hal Depolama : Katı hal sürücülerinde mekanik disklerde bulunan dönen manyetik diskler yerine tamamen hareketsiz ve genellikle NAND flaş teknolojisinin kullanıldığı bellek çipleri bulunur. 2.3.1) AVANTAJLARI: Daha hızlı açılır. Hareketli okuma/yazma kafası olmadığı için daha hızlı okuma sağlar. Gecikme süresi son derece azdır. Hareketli parçaları olmadığı için hiç ses yoktur. Düşük kapasiteli flash tabanlılar için, güç tüketimi ve ısı üretimi çok daha azdır. Hareketli parçaları olmadığı için, sarsıntıya oldukça dayanıklıdır. 2.3.2) DEZAVANTAJLARI: Fiyatları yüksektir ve kapasitesi daha düşüktür. Ani güç kayıplarına hassastır.

2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ? 2.3.3) Flash Bellek Cihazları: Bellek Kartı: Bir bilgisayarda, mobil aygıtta veya kart okuyucu/yazıcıda takıp çıkarttığınız bir çıkartılabilir flash bellek aygıtıdır USB flash sürücüleri: Bilgisayar veya mobil aygıtın USB portuna takılır.

2) HARİCİ DEPOLAMA TÜRLERİ NELERDİR ? 2.4) Akıllı Bulut Cihazları Bilgisayar kullanıcılarının depolama yapmasını sağlayan web tabanlı bir internet hizmetidir. Herhangi bir bilgisayardan dosyalara kolaylıkla ulaşabilir ve büyük dosyalarımızı depolayabiliriz. 2.5) Diğer Cihazlar Bilgisayara dışarıdan harici olarak bağladığımız cihazlardır. Örnekler : Harici Sabit Disk Sürücüleri Disk Muhafazaları