6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % 30-60 oranında azaltılır. Yoğuşma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kompozitler Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya.
Advertisements

İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
ÖLÇME TEKNİĞİ HAFTA 3. ÖLÇME TEKNİĞİ HACİM ÖLÇME Bir maddenin uzayda kapladığı yere onun hacmi denir. Hacim, ölçülebilen bir büyüklüktür. Cisimlerin hacimleri.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Çözünme durumuna göre Tam çözünme: Bir elementin diğeri içerisinde sınırsız çözünebilmesi. Hiç çözünmeme: Bir elementin diğeri içinde hiç çözünememesi.
İletkenlik Elektrik iletkenlik, malzeme içerisinde atomik boyutlarda “yük taşıyan elemanlar” (charge carriers) tarafından gerçekleştirilir. Bunlar elektron.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş 2009-Bahar
Yığma yapıların ana taşıyıcı elemanı duvarlardır
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
©McGraw-Hill Education, 2014
FATİH MERCAN GÖKSU İ.Ö.O 5/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SİLİFKE/MERSİN
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
TEMELLER.
DİŞLİ ÇARKLARDA MEYDANA GELEN HASAR MEKANİZMALARI
KAYNAKLI PARÇALARDA GÖRÜLEN HATALAR
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
Seraların sınıflandırılması
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32
Metal Fiziği Ders Notları Prof. Dr. Yalçın ELERMAN.
ISI = SICAKLIK ISI Bir enerji türüdür. Birimi kalori(cal) veya joule(j)dür. Kalorimetre kabıyla ölçülür. Madde miktarına bağlı olarak değişir. SICAKLIK.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
Parametrik Olmayan İstatistik
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Motor Yakıtlarının Genel Özellikleri Yanma için gerekli hava miktarı
HALİM GÜNEŞ.
Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
-MOMENT -KÜTLE VE AĞIRLIK MERKEZİ
NET 105 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Isı Yalıtımı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Güvenliği ve Kalite Müşteri Memnuniyeti
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
Yerli Kalsine Kaolen Üretim Süreci
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 10.hafta
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SIVILAR Sıvıların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir.
EÜT 252 ÜRETİM YÖNTEMLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Metallere Plastik Şekil Verme
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sanal ve Şebeke Örgütleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KUVVET VE SÜRTÜNME KUVVETİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
CAMIN YAPISI İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

6.SINIF FEN ÖDEVİ

Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma riski azaltılarak küflenme vb.olaylar önlenir. Dış duvarlarda ısıl gerilmeler azalır ve böylece sıcaklık sebebi ile oluşan çatlaklar engellenir. Yakıt tasarrufuna bağlı olarak ısıtma tesisatı ilk yatırım ve işletme masraflarında düşüşler elde edilir. Isı, bir enerjidir ve farklı sıcaklıklara sahip mekânlarda; sıcaklığın yüksek olduğu taraftan düşük olduğu tarafa doğru geçme eğilimi gösterir. Isı, bu geçiş esnasında, mekânlar arasındaki malzemelerin ısı iletkenlik katsayılarına ve kalınlıklarına bağlı olarak bir dirençle karşılaşır. En genel anlamda ısı yalıtımı, ısı geçişini azaltan bir dirençtir. Isı geçişi iletim, taşınım ve ışınım yolu ile 3 şekilde meydana gelmektedir. Isı yalıtımının avantajları;

KONU:ISI YALITKANI MADDELERİN ÖZELLİKLERİ VE TANIMI BU MADDELER:  Tahta,  Strafor,  Cam yünü,  Taş yünü,  Cam köpüğü,  Hava boşluğu kullanılır. Hava boşluğu kullanımına en güzel örnek çift camlar arasında bulunan havadır.  Plastik tarak  Mouse pad  Televizyon plastik kasası  Karbon

TAHTA;  TAHTA ISI YALITKANI GÖREVİNDE KULLANILIR  ORTALAMA FİYAT:25 TL  150 DERECEYE KADAR ATEŞE DAYANIKLIDIR  120X80 CM ‘İ 450gr2’dır.

 STRAFOR; ISI YALITIMINDA KULLANILAN BİR MALZEMEDİR  FİYATI ORTALAMA 1,60 KRŞ CİVARLARINDADIR  75 DERECE SICAKLIĞA KADAR DAYANABİLİRLER  EN FAZLA 1,20 gr AĞIRLIĞINDADIR.

Cam Yünü:  Isı yalıtımında kullanılır,  Ortalama fiyatı lira arasındadır,  500 dereceye kadar dayanıklıdır,  Ortalama ağırlık 11 kg’dır

Taş Yünü:  Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır.  Çeşitlerine ve dayanıklı olmalarına göre lira arasında fiyatları değişmektedir  650 dereceye kadar ateşe dayanıklıdır  m3/kg yoğunluğa sahiptir

Cam Köpüğü:  Cam köpüğü levhalar, çok sert basınca dayanıklı, kolay kırılabilen, sürtünmeye dayanıksız, yüzey sürtünmesi ile kolay tozlaşabilen ısı yalıtım malzemesidir.  Boyut ve kalitelerine göre 20 lira ile 800 lira arasında fiyatları var  430 dereceye kadar ateşe dayanıklıdır  Yoğunluğu 135kg/m3’dür.

Çift cam: