Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Soner TUNA 'nın "Mimar Sinan ve Edirne" Konulu Resim Sergisi.
Motoplus’09 İSTANBUL- TURQUIA Fuarı'nın VIP açılışı Chris Pfeiffer.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Mısır danatında resim ve heykel
$1,000,000 $500,000 $100,000 $50,000 $10,000 $5000 $1000 $500 $200 $100 Ülkemize Müzeciliği gerçek anlamda getiren kişi kimdir? SORU 1? Osman Hamdi Hoca.
MELİKE DEMİRDAĞ ARKADAŞ ARKADAŞ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
1 FOTOGRAFLAR : CAN AKIN Cengiz Han ve Mirasçıları... S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800’üncü.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
TRAKYA ÜN İ VERS İ TES İ K İ MYA BÖLÜMÜ ORGAN İ K K İ MYA TE Ş V İ K ÖDÜLÜ PROF. DR. MUVAFFAK SEYHAN ANISINA.
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
 Orhan Bey'in ölümüyle yerine oğlu I.Murat (Hüdavendigar) geçti.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
GÜLÇİN KAPTAN KÖYCEĞİZ GÖL TURU
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
JANR RESİM.
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri II
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Artık Aşk Değil Bana Sevdasın
BEN BİR CAN GİBİ… Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Cube Organization Presents.
Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi. Beton.
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Erasmus projeleri kapsamında “Sağlıklı ve sorumlu bir yetişkinliğe doğru” adlı projenin Avrupalı öğrencilerin kültürler arası etkileşimi toplantısı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (HÜSAM)
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Masanın.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı

Edirne Sağlık Müzesi Kuruluşunun 12.Yılını Törenle Kutladı Trakya Üniversitesi Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, kuruluşunun 12. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Trakya Üniversitesince (TÜ) müze haline getirilen, dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden Avrupa Konseyi 2004 Yılı Avrupa Müze Ödülü'nü kazanan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, kuruluşunun 12. yıl dönümünü kutluyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver DURAN'ın ev sahipliğindeki kutlamaya Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni COŞ, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa ÖZEN, Edirne Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, protokol üyeleri, Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof.Dr. Ahmet KARADENİZ ve İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mesut PARLAK katıldı. Sağlık Müzesi'nin kurucularından Dr. Ratip KAZANCIGİL, Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER'den övgüyle bahsederek 1950'li yıllarda Edirne'ye geldiğini, Edirne'ye gönül vermiş ve Sultan II. Bayezid Külliyesi'ne de çok önemli katkıları bulunduğunu, Dr. Süheyl ÜNVER'in iki büyük hayalinden birinin Sultan II. Bayezid'in anıtı, diğerinin de at üstünde Evliya Çelebi heykeli olduğunu söyledi ve Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER'in tasavvurlarından birinin gerçekleştiğini ifade etti. Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı ile tören başladı. Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan büstün açılışı Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Ahmet KARADENİZ, Mine DURAN ve İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mesut PARLAK tarafından gerçekleştirildi yıllarında külliyeyi yaptıran Sultan II. Bayezid' in büstünün Külliye Bahçesindeki açılışında konuşan Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, ''Bilim ve üniversite için çok önemli olan sanat, geleceğimiz için olmazsa olmazlardandır'' dedi. Sultan II. Bayezid' in büstünü açmaktan gurur duyduklarını söyleyen Rektör DURAN, yıllarında külliyeyi yaptıran Tarihe külliye gibi bir eseri kazandıran II. Bayezid'in tarih için büyük önem taşıdığını ifade ederek, ''Bilim ve üniversite için çok önemli olan sanat, geleceğimiz için olmazsa olmazlardandır. Trakya Üniversitesi olarak sanata verdiğimiz önem devam edecektir'' dedi. Yrd. Doç. Dr. Ratip KAZANCIGİL'in II. Beyazid, Külliye ve Sağlık Müzesi'nin kuruluşuyla ilgili bilgiler vermesinin ardından Sultan II. Bayezid büstünün açılışı yapıldı. T.Ü Rektörü DURAN, büstü yapan Müslüm ÖZCAN'a katkılarından dolayı plaket verdi.

Dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla tanınan değerli arkadaşlarım Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK ve Edirne Emniyet Müdürü Hanefi AVCI ile yıllar sonra Edirne de karşılaşmaktan mutlu oldum… Başarılar diliyorum… CAN AKIN

Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Avrupa Müze Ödülü EDİRNE Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi TÜMATA KONSERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ 38&mid=8373&ItemID=12662&ItemIndex=0