KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KIZILAY HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIR 29 EKİM-4 KASIM TARİHLERİ ARASINDA
Advertisements

“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM- 4 KASIM
«KIZILAY» METNİ HAZIRLIK VE İŞLENİŞ SUNUSU
KAZANIMLAR 22. Atatürk döneminde sağlık alanında yapılan işleri devletin temel görevleri bağlamında inceler.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM. KIZILAY HAFTASI 29 EKİM-4 KASIM.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
ÇAĞDAŞ ÜNİVERSİTE YOLUNDA
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
KIZILAY HAFTASI.
Kızılay.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
ATATÜRKÇÜLÜK.
İZCİLİK.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
HALK KÜTÜPHANESİ VE SOSYAL HİZMET BOYUTU Bu sunumdaki bilgiler Susan M. Currier’in «Public Libraries as Social Service Agencies: Birthright or Future Trend»
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
Rabia BORAZANCI.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
AİT Ders çalışma soruları.
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
KARA GÜN DOSTU TÜRK KIZILAYI.
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Ait Ders çalışma soruları.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Kızılay hakkında bilgi 1. Yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım eden,
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
Emre ,Aleyna İyi seyirler….
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Madde Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu.
ATATÜRK İLKELERİ
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
TÜRK KIZILAYI GRUP ÜYELERİ MESTAN KIRAR
TARIH DERSI PROJE ÖDEVI ÖĞRETMEN: DÖNDÜ GÜNAY ÖĞRENCI:DILEK KUCUM TÜRKLERDE KADIN.
VII. Yasama yetkisi Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
İKİ SAVAŞ ARASI DÜNYA VE MİLLETLER CEMİYETİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay,  1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti",  1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti",  1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve  1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın,ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir.

İNSANLIK Savaş alanında yaralılara ayrım gözetmeksizin yardım etme isteğinden doğan Kızılay, her nerede olursa olsun insan ıstırabını ulusal ve uluslararası kapasitesi dâhilinde önlemek ve dindirmek için çabalar. Amacı insan hayatının, sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır. Bütün insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekler. AYRIM GÖZETMEMEK Kızılay, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmez. İnsan ıstırabını, en ivedi ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek dindirmeye çalışır. TARAFSIZLIK Kızılay, herkesin güvenini kazanmak amacıyla, düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman siyasal, ırksal, dinsel ve ideolojik nitelikteki ihtilaflara girmez. BAĞIMSIZLIK Kızılay bağımsız bir kurumdur. Kızılay, insancıl faaliyetlerinde kamu otoritelerinin yardımcısı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına tabii, ancak kendisine her daim Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Hareketi temel ilkelerine uygun hareket etme olanağı veren bir özerkliğe sahiptir. GÖNÜLLÜ HİZMET Kızılay, hizmetlerinden hiçbir şekilde çıkar gözetmeyen gönüllü bir yardım kurumudur. BİRLİK Türkiye’de “Kızılay” adı altında tek bir dernek kurulabilir. Bu dernek herkese açıktır. İnsancıl faaliyetlerini bütün yurdu kapsayacak şekilde yürütür. EVRENSELLİK Diğer ülke ulusal dernekleri ile eşit statüye sahip ve karşılıklı yardımlaşmada onlarla eşit sorumlulukları ve görevleri paylaşan Kızılay, dünya çapında bir organizasyonun içinde yer alır..

1) Aşağıdakilerden hangisi Kızılay’a geçmişte başkanlık etmiştir? A-) Hüseyin Hilmi Paşa B-) Tevfik Paşa C-) Abdurrahman Şeref Bey D-) İsmet İnönü 2) Uluslar arası Kızılay ve Kızılaç Dernekleri örğütüne bağlı 6 Devletin Hilalinin sola baktığı belirlenmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan değildir? A-) Almanya B-) Türkiye C-) Tunus D-) Özbekistan 3) Kan verme esnasında ne kadar kan verilir? A-) 450 ml B-) 500 ml C-) 100 ml D-) 325 ml

 4) Kızılay Bayrağı üzerindeki kırmızı Hilal ve Beyaz neyi Temsil eder?  A-) Ordumuzu ve Türk halkını  B-) Beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini Kırmızı Hilal ise şehit kanlarını  C-) Cumhuriyetin var olduğunu  D-) Bağımsızlığı 5) Ne kadar sıklık ile kan bağışı yapılabilir? A-) Erkekler 3 Ay’da Bayanlar 4 Ay B-) Bayanlar 3 Ay Erkekler 6 Ay C-) Bayanlar 5 Ay Erkekler 3 Ay D-) Erkekler 3 Ay Bayanlar 7 Ay 6) İnsanlar Kan bağışlamadan önce Ne tür Bir testten gecerler? A-) Chek-up B-) Tahlil Yaptırarak C-) Form Doldurarak D-) Hepsi 7) Türk Kızılay’ının Temel ilkeleri nelerdir? A-) Bağımsızlık yararlılık B-) Cumhuriyetimizin ayakta tutulması C-) İnsanlık, Tarafsızlık, Birlik ve Ayrım Gözetmemek D-) İnkilapcılık

8) Kızılay kaç yılında kurulmuştur? A-) 2016 B-) 1868 C-) 1923 D-) ) Kızılay’ın kurulduğundaki ilk adı? A-) Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti B-) Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti C-) Türkiye Kızılay Cemiyeti D-) Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti 10) Kızılay şuanda kullanılan ‘’Türkiye Kızılay Derneği’’ adını hangi tarihte almıştır? A-) 1947 B-) 1923 C-) 1938 D-)1886