İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

BAZI SORULAR VARDIR ÇÖZMENİZ GEREKEN…..
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
İBADET İLE İLGİLİ BİLGİLER
KANDİL GECELERİ.
إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)
CAMİYİ TANIYALIM.
NAFİLE NAMAZLAR NELERDİR?
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Ramazan ve Kur’an Vaazı
KADİR GECESİ.
REĞAİB KANDİLİ.
İLKÖĞRETİM DKAB DERSİ 7.SINIF 2.ÜNİTE SUNUSU
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
Semaya Açık Namazgâhlar. Allah’a bağlılık nasıl kişinin iç dünyasıyla sınırlandırılamazsa, ibadetlerin de, sadece cami, mescit ve ev gibi kapalı mekânlarla.
Müstecâb dualarınızı istirham ederiz BERAT GECESİ Berat Gecesi, Şâban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecedir. Kur'ân-ı kerîm, Levhilmahfûz’a bu gece.
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Cemaatle Namaz ..
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
ORUÇ İBADETİ.
4. İbadetlere Devamlılığı
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
IV.ÜNİTE HADİS ÇEŞİTLERİ.
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
ÜNİTENİN İÇERİĞİ 1. Dua ve namaz 2. Oruç 3. Hac 4. Sadaka 5. Kurban
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
Cuma günü ve önemi. Müslümanlar için Cuma niçin önemlidir?  Toplanma ve cemaat olma anlamına gelen cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır.  Cuma günü.
KURAN. Allah tarafından gönderilen ilahi kitapların sonuncusu olan KURAN-I KERİM, Son peygamber Hz.Muhammed’e indirilmiştir. Sözlükte toplamak,okumak,biraraya.
HOŞ GELDİNİZ … YAZ KUR’AN KURSU NEDİR ? YAZ KUR’AN KURSLARI, OKULLARIN TATİL OLDUĞU AYLADA, İLKÖĞRETİMİN 5. SINIFINI TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN KANUNÎ.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM
L İ DER E Ğİ T İ M KÜLTÜR VE SANAT GENÇLİK KULÜBÜ DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN B İ LG İ YARIŞMASINA HOŞ GELD İ N İ Z.
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Bilgisi.
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ HAC SINAVI EĞİTİM SEMİNERİ.
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,
MELEK-CİN-ŞEYTAN/RAMAZAN-ORUÇ DENEME SINAVI SORULARI
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
6.SINIF 5.ÜNİTE TEMEL DEĞERLERİMİZ HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
KADİR GECESİ.
Sunum transkripti:

İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir ve günahların bağışlanması istenilir. Müslümanlar hem kendileri hemde diğer müslümanlar için dua ederler. Camilerde mevlit okutulur.

Kandil gecelerinin 4 ’ü mübarek üç aylar içerisindedir. Mübarek üç aylar şunlardır: -Recep -Şaban -Ramazan aylarıdır.

Regâib, arapça bir kelimedir. Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Üç ayların ilki olan Recep Ayının ilk Cuma gecesidir.

3-Miraç Kandili (Gecesi) Mirac kelimesi sözlükte ‘yükseğe çıkmak, yükselmek ve merdiven anlamlarına gelir. Dini terim olarak ise; Peygamber (s.a.v)in Mekke'de Mescid-i Ha-ramdan Mescid-i Aksa'ya oradan da yüce makamlara çıkartılması hadisesidir. Miraç, hicretten bir buçuk sene evvel Recep ayının 27. gecesi meydana gelmiştir.

- Beş vakit namaz bu gece emredilmiştir. -Kuran-ı Kerim’de İsra Süresi’nde Mirac olayından bahsedilmektedir. -Peygamberimiz Mirac’a ‘Burak’ adlı bineği ile çıkmıştır.

4- Beraat Kandili(Gecesi) Berat sözlükte;kurtuluş, temize çıkma, bir zorluktan kurtarmak, beri olmak gibi anlamlara gelir. Dini terim olarak ise; Kur-an’ı Kerim’in Levh-i mahfuzdan Dünya semasına indirildiği gecedir. Şaban ayının on beşinci gecesidir.

Berat Kandilinde neler yapılır? Berat Kandili 'ni oruçlu geçirmek önemli bir ibadettir. Genellikle kandil günlerinden önce oruç tutulup kandil karşılanır. Müslümanlar için bağışlanma kurtuluş gecesi olduğu için samimi duygularla Allah’a dua edilir. Kaza namazları kılınır. Nafile namazlar kılınır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

5-Kadir Gecesi Kur-an’ı Kerim’in Dünya semasından Peygamber Efendimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’e indirilmeye başlandığı gecedir. Yani Kuran-ı Kerim bu gece indirilmeye başlamıştır. Üç ayların üçüncüsü olan Ramazan Ayı’nın 27. gecesidir. Kuran-ı Kerim’de Kadr Süresinde bu gecenin öneminden bahsedilir. Kuran- Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir.

Kadir Gecesi Neler yapılır? Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Kadr Suresi ve anlamı Okunuşu Bismillahirrahmânirrahîm. 1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr 2- Ve ma edrake ma leyletülkadr 3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr 4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr 5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr Anlamı Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik. 2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? 3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. 4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. 5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.