ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
Advertisements

ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ANADOLU TEKNİK ve ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
SUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
TÜRKİYE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU 17. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK VE 20. ULUSAL BİLİM OLİMPİYATLARI SINAVLARI NİSAN 2012.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI ALAN SEÇİMİ Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır. Seçeceği alandaki başarısı.
MEHMET H İ KMET KA Ş ERC İ ORTAOKULU Aylin TORUN Aylin TORUN REHBER ÖĞRETMEN.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
9. SINIFLAR ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU VE ALANLARIN TANITIMI
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ABDULLAH ACAR ortaokulu
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
MESLEK SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEOG SINAV SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ uygulamasI
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Liselere Geçiş Sınavı;
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçebilmek için isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek ancak ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 55 olan öğrencilerin başvuruları geçerli sayılacaktır. Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler. 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilir. ATP meslek alanlarına geçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışında diğer okullarda bulunan ATP meslek alanlarını da seçebilirler. ATP na mesleki ve Teknik Anadolu liseleri dışındaki diğer okulların 9 uncu sınıfını doğrudan geçen öğrenciler de başvurabilir.

Adaylar ATP için en fazla 15 tercih yapabilecektir. ATP Tercih İşlemleri Adaylar ATP için en fazla 15 tercih yapabilecektir.

Okulumuzdaki Anadolu Teknik programları Elektrik 88-64 Bilişim 75-59 İnşaat 78-63 Makine 64-62 Ve diğer okullardaki Anadolu teknik programları

Örnekler ALİ AHMET Matematik 50 55 Fizik 55 55 Kimya 60 65 Biyoloji 65 50 Dil ve Anlatım 70 60 TOPLAM 300:5=60 285:5=57

Örnek Alinin puanı 57 1.Tercihi Ahmetin puanı 58 5.Tercihi İkiside makine teknolojileri istiyor kim önce yerleşir.

AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI Alana yerleştirme puanı, öğrencinin 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60 ı ile ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları öncelik sırasına göre tercih edeceklerdir. Yerleştirme işlemlerinden sonra diğer okullarda kontenjan bulunması ve öğrencinin istediği okula puanının yetmesi durumunda nakil yoluyla geçiş yapabileceklerdir. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir. ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tesbit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirir.

Adaylar AMP için en fazla 15 tercih yapabilecektir. AMP Tercih İşlemleri AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları tercih önceliğine göre tercih edeceklerdir. Öğrenciler AMP için tercih yaparken okullarında bulunan tüm alanları tercih önceliğine göre seçmek zorundadırlar. Adaylar AMP için en fazla 15 tercih yapabilecektir.

Okulumuzdaki Anadolu Meslek programları Bilişim Teknolojisi Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Elektrik-Elektronik Teknolojisi İnşaat Teknolojisi Makine Teknolojisi Motor Teknolojisi Metal Teknolojisi Ahşap Teknolojisi

KONTENJAN BELİRLEME İŞLEMLERİ Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında Bakanlıkça alan/dal açma onayı bulunan ATP ve AMP nın 10 uncu sınıf seviyesinde meslek alanlarına alınacak öğrenci sayıları; sektörün ihtiyacı, çalışma ve kapasite durumu, okulun fiziki şartları, öğretmen sayısı ve 9 uncu sınıf öğrenci sayıları dikkate alınarak belirlenecektir.

TERCİHLER NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK Tercihler 17-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 ve/veya EK-2 formların doldurularak imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır. ATP için tercih yapacak adaylar aynı zamanda okullarında bulunan AMP meslek alanları için de tercih yapacaklardır. Değişik nedenlerle süresi içinde tercih başvurusu yapamayan aday, bulunduğu okulda kontenjan açığı bulunan AMP meslek alanlarından birisine puanı esas alınarak merkezi olarak yerleştirilir. başvuru, tercih ve yerleştirme işlemleri ise https://eokul.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih sıraları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır Öğrenci ATP tercihlerinden herhangi birisine yerleşmişse AMP tercihleri dikkate alınmayacaktır. ATP tercihlerine yerleşememesi durumunda ise AMP tercihleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre değerlendirilecektir. AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır. ATP ve AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir. Not: Anadolu lisesine 10.sınıfın sonuna kadar geçiş yapılabilmektedir. Özel Anadolu Teknik yada meslek lisesine her zaman yapılabilmektedir.) Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar, alan değiştirerek de geçiş yapabilirler. Örneğin: Motor seçmiş bir öğrenci sonradan Mobilya istiyorsa bunu seneye 1. dönem sonuna kadar yapmak durumundadır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI ATP ve AMP yerleştirme sonuçları 17 Haziran 2015 saat 15:00 da ilan edilmiştir. Sonuçlar https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

ATP ve AMP meslek alanlarına yerleştirme işlemleri Bakanlık tarafından merkezi sistemle yapılacaktır.

ATP KÜLTÜR DERSLERİ

AMP KÜLTÜR DERSLERİ

ATP MESLEK DERSLERİ

AMP MESLEK DERSLERİ

ATP ve AMP meslek alanlarına ait tercihlerin velilerce ya da EK-1 ve EK-2 yi doldurarak tercih başvurusu yapanların okul müdürlüğünce e-Okul Sistemine işlenmesi 17-29 Mayıs 2016 Tercih başvurularının okul müdürlüğünce e-Okul Sisteminde Onaylanması 17-30 Mayıs 2016 9 uncu sınıf öğrencilerinin ders puanlarının e-Okul Sistemine girişinin yapılması için son gün 15 Haziran 2016 ATP/AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçlarının e-Okul Sisteminde ilanı 17 Haziran 2016 15:00

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİSİ

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

METAL TEKNOLOJİSİ

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ

MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI

Hazırlayan:Rehber Öğretmen Armağan Kaya