EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ç.Ü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fakülte Misyonu  Ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda, kuramsal ve deneysel bilgiler ile donatılmış, iletişim teknolojilerini.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Gıda Teknolojisi Alanı
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti 2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti.
BIŞKEK, EKIM FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler / Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde bölümümüz öğrencilerine:
Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Makine Mühendisliği nedir?
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova, İzmir Telefon: Faks: E-posta: Web:

GIDA MÜHENDİSLİĞİ Fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, yeni gıdaların geliştirilmesinde, depolanmasında, taşınmasında ve pazarlanmasında uygulandığı bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği eğitiminin temel amacı ülkemizde gelişen gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu mühendisleri gıda bilimi ve teknolojisi alanında mühendislik nosyonu ile yetiştirilmesidir.

TARİHÇE 1975 yılında kurulan ve 1978 yılında Gıda Fakültesine dönüştürülen kurum; 1982 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine alınmış, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmiştir.

AKADEMİK YAPI Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 14 Profesör, 5 Doçent, 8 Yardımcı Doçent, 1 öğretim görevlisi, 3 Dr Öğretim Elemanı ve 13 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

KAYITLI ÖĞRENCİ SAYILARIMIZ ( ) Hazırlık: sınıf : sınıf : sınıf : sınıf: 248

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Gıda Mühendisliği bölümü bünyesinde araştırma ve uygulamaya yönelik toplam 6 adet pilot tesis, 13 adet araştırma ve 11 adet uygulama laboratuvarı ve 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Mikrobiyoloji Laboratuvarı Gıda Kimyası Laboratuvarı Enstrümental Analiz Laboratuvarı Mikotoksin Laboratuvarı Duyusal Analiz Laboratuvarı Süt Teknolojisi Laboratuvarı Meyve ve Sebze Teknolojisi Laboratuvarı Yağ Teknolojisi Laboratuvarı Et Teknolojisi Laboratuvarı Hububat Teknolojisi Laboratuvarı Biyoteknoloji Laboratuvarı

Gıda Mühendisliği Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Ayrıca Gıda Mühendisliği öğrencilerine Moleküler Biyoloji alanında çalışma olanağı sunmak ve öğrencilere bilimsel altyapı hazırlamak amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Moleküler Biyoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

Gıda Mühendisliği Moleküler Biyoloji Laboratuvarı

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Gıda Mühendisliği Bölümünde, Mühendislik Fakültesi Döner Sermaye Saymanlığı kapsamında özel ve tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda Gıda Bilimleri ve Teknolojileri konuları içerisinde yer alan 150 civarında gıda analizi yapılmakta ve değişik konularda kurslar verilmektedir.

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Enstrümental analiz laboratuvarından bir görünüş Duyusal Analiz laboratuvarından bir görünüş Mikrobiyoloji laboratuvarından bir görünüş

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Atomik Absorpsiyon Cihazı HPLC Cihazı GC-MS Cihazı

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Biyogüvenlik kabini Biyoteknoloji laboratuvarından bir görünüş GC Cihazı

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Moleküler Biyoloji Laboratuvarından Görüntüler

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Pilot Tesisden Görüntüler

PİLOT TESİSLER VE LABORATUVARLAR Ekmekçilik Pilot Tesisinden Görüntüler

MÜDEK AKREDİTASYON MÜDEK, Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon (MAK) kurumu tarafından yeniden genel değerlendirmesi yapılan Gıda Mühendisliği lisans programına; 30 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere akreditasyon ve EUR-ACE etiketi verilmiştir.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER Erasmus programı dahilinde her yıl toplam bütçeye bağlı olarak Avrupa Üniversitelerine bölümümüzden arasında öğrenci gönderilmekte ve 5-7 arasında yabancı öğrenci bölümümüze gelmektedir.

ETKİNLİKLER Bölümde Gıda Sanayi ile işbirliğiyle öğrencilerimize yönelik çeşitli seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl öğrencilerimize meslek yaşantılarının ilk adımı olarak Kariyer ve Sanayi Günleri ile mezunlarımızı bir araya getiren Mezunlar Günü etkinlikleri organize edilmektedir. Bölümümüz üç yılda bir NAFI- “Novel Approaches in Food Industry” Gıda Sanayinde Yeni Gelişmeler konulu Uluslar arası bir kongre düzenlemektedir.

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Yürütülmekte Olan Projeler Gıda Mühendisliği Bölümünde başta TÜBİTAK olmak üzere, Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı, Erasmus Mundus, COST, EBİLTEM, SANTEZ, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi ve sanayi kuruluşları tarafından desteklenen ulusal ve uluslar arası pek çok bilimsel proje yürütülmektedir. Bölümümüz bünyesinde halen yürütülmekte olan toplam 3 Avrupa Birliği projesi, 14 adet Tübitak projesi ve 24 adet BAP projesi bulunmaktadır.

MEZUNLAR Mezunlarımız gıda sanayiinin araştırma- geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında gıda mühendisi ve yönetici olarak görev yapmaktadırlar.

Beraat Özçelik, 1990 İTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı

Nefise Akar, 1992 Akuvatur.

Özgün Özdemir, 2007 Green Pastures Production Manager, İrlanda

Nilgün Çetinkaya, 2013 Banvit A.Ş.

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü