© 2009-2013 TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA SUNUMU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Konaklama ve Ağırlama Sektörleri için e-fatura
Advertisements

e-Fatura ve e-Defter Uygulaması
E-Fatura ve Logo’da E-Fatura
LOGO’DA E-FATURA Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO
NETSiS.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
e-FATURA UYGULAMASINDA ÖZEL ENTEGRASYON YÖNTEMİ
VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Hayatınızı TÜRKKEP’le kolaylaştırın…
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
e-Fatura’ya Genel Bakış EFKS- e-Fatura Farklılıklar e-Fatura Nedir? e-Fatura Kapsamına Girenler e-Defter Nedir? Bilgi işlem teknolojilerindeki (BT)
E -fatura.
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
Kurumsal KEP Entegrasyon ve Yönetim Çözümü KEP Gateway
İçerik e-Fatura Hakkında e-Arşiv Nedir? e-Arşiv’in Sunduğu Avantajlar
Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim. A.Ş.
Ajanda Digital Planet e-Fatura DTP EFKS Çözümleri.
NETSiS.
LOGO’DA E-FATURA UYGULAMASI
E-FATURA /E-DEFTER/E-ARŞİV
E-DEFTER geçiş işlemleri ve uygulaması ve diğer hususlar
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
E-DEFTER
E-Fatura Sinan Dilaver,PMP. E-Fatura Uygulamasının Kapsamı ve Faydaları E-fatura Çözüm Alternatifleri - E-fatura Senaryoları E-fatura muhafaza.
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
E-DEFTER UYGULAMASI
Barış Yalçındağ Öztürk Group Bilgi Teknolojileri Departmanı
30 Soruda e-Fatura ve e-Defter Uygulaması fitsolutions.com.tr
E-Arşiv.
Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü
Hoş Geldiniz e-Defter, e-Fatura Seminerine Değerli Meslek Mensupları,
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-Tebligat Nedir.
E-FATURA UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Logo Ürün Ailesi e-Devlet Çözümleri Sevda Taşdemir.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-FATURA E-DEFTER UYGULAMA EĞİTİMİ Tunahan SOYLU Yeminli Mali Müşavir
E-Defter & e-Fatura Başvuruları tarihinde e-Defter ve e-Fatura Uygulamasına geçecek firmaların yapacakları başvurular e-Defter için ayrı e-Fatura.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-FATURA VE E-ARŞİV FATURA
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
E-Fatura.
{ E-FATURA VE E- DEFTER SUNUMU HAZIRLAYANLAR S.M.M.M. Ufuk ÖZTÜRK S.M.M.M. Eren ÇEKİÇ TARİH :
MİDAŞ: Mahalli İdareler Derneği Antalya Şubesi NACİ ÜLKER YAZILIM UZMANI 2015 ANTALYA.
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-DEFTER HİZMETLERİ.
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
İŞ DÜNYASI İÇİN E FATURA- E DEFTER -E ARŞİV -E TEBLİGAT ALPER ERDEM SM MALİ MÜŞAVİR.
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
EDM E-BİLET.
Türkiye’nin e-Dönüşüm Lideri
EDM E-BİLET.
E-Serbest Meslek Makbuzu
KEP-BORDRO HİZMETİ.
Türkiye’nin e-Dönüşüm Lideri
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
E – DÖNÜŞÜM Nevzat PAMUKÇU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
NETSiS.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi Mehmet YALÇIN
E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU
Sunum transkripti:

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA SUNUMU

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır E-FATURA NEDİR?MALİ MÜHÜR NEDİR? e-Fatura Vergi Usul Kanunu gereği bir faturada bulunması gereken tüm bilgileri barındıran kağıt fatura ile aynı hukuki niteliğe sahip elektronik belgedir. Satıcı ve alıcılar kapalı devre e-fatura sistemine kayıtlıdır. Satıcının ve alıcının her ikisinin e-fatura mükellefi olması gerekir. Satıcı ve alıcılar arasındaki tüm fatura iletimi Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden yapılır. Alıcılar ticari faturalara sistem üzerinden elektronik olarak itiraz edebilir. MALİ MÜHÜR NEDİR? Mali Mühür kurum, kuruluş ve işletmeler tarafından elektronik ortamda oluşturulan fatura, defter ve benzeri mali belgelerin elektronik ortamda imzalanmasını sağlar. e-Fatura sistemine kayıt olan tüm kurum, kuruluş ve işletmelerin öncelikle TÜBİTAK UEKAE Kamu Sertifikasyon Merkezi (KamuSM) aracılığıyla Mali Mühür sertifikalarını edinmeleri gerekmektedir. 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında aşağıdaki mükelleflerin e-Fatura sistemine geçmesi zorunludur tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar. Fatura maliyetleri %90’a kadar azalır. Fatura baskı süreci ve maliyeti ortadan kalkar. Fatura hazırlama süreçleri kısalır, nakit akışı hızlanır. Fiziksel arşiv gerekliliği ortadan kalkar, arşiv maliyetleri düşer. Faturalar fiziksel koşullardan etkilenmeden, kolay ve güvenli biçimde saklanır. Ticari faturalar için itiraz süreçleri kolaylaşır.

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır E-FATURA İŞLEMLERİ HANGİ YOLLARLA YAPILIR?

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır Portal (GİB, Özel Entegratör,Direkt Entegrasyon) Konnektör (Özel Entegratör) E.R.P Entegrasyon (Web Servis Özel Entegratör) MÜKELLEF FİRMANIN ÇALIŞABİLECEĞİ YÖNTEMLER

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır GİB PORTAL

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞI SİSTEMİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır GİB PORTAL Bu çalışma yönteminde mükellefler gib web servisini kullanarak fatura gönderim ve alımını yaparlar. Bu sistemde faturalar manuel kesilir ayrıca gelen faturalarda kendi sistemlerine manuel girilir. Portal ekranı kullanan kullanıcıların fatura sayısı ayda max.500 olabilir. Daha fazla fatura kullanan firmalar için portalde fatura alamaz ve kesemez. Gib portalde faturalar geriye dönük olarak silinir ve sorumluluk mükellefe aittir. Arama motoru zayıftır. Sadece tarih araması yapılabilen sistemde mükellefler faturalarını bulmakta çok zorlanmakta,zaman zaman ise gözden kaçırmaktadır. Ticari faturalarda 7 gün içinde faturaya cevap verilmezse otomatik olarak kabul edileceği için budurum büyük sıkıntı yaratmaktadır. Gib portale girilemediğinde fatura kesilemez.

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA PORTAL SERVİSİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP PORTAL ANA EKRAN

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP PORTAL GÖRSELİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP PORTAL GÖRSELİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA PORTAL SERVİS AVANTAJLARI

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA PORTAL AVANTAJ - 1- Türkkep Portal’de fatura sayısı sınırı yoktur. Mali mühür kullanma zorunluluğu yoktur. Çoklu kullanıcı ile sisteme girilebilir. Birden fazla şube için ayrı kullanıcı açılabilir. İş bölümü yapılabilir. Akıllı arama yapılabilir. Arşiv garantisi vardır. Diğer entegratörlerin aksine TÜRKKEP’de muhafaza edilen evrak belge değil delil niteliği taşır.

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP PORTAL AVANTAJLARI -2- Excel den fatura aktarım ve gönderim yapabilme, Faturaları atabilme, Fatura gönderimde seri no seçebilme, Fatura Kullanım Yöntemi belirleyebilme, otomatik numaralandırma veya manuel numaralandırma çalışma şekli belirleyebilme, Dasboard menülerin yerini değiştirme gizleyebilme, Fatura kesen, izleyen, onaylayan kullanıcı rolleri ile iş süreçlerini yönetme, Arşiv menüsü ile faturaları taşıyabilme ve arşivleyebilme, kolay erişim Faturaları tekli ve çoklu Yazdırma, tekli ve çoklu HTML, XML, Pdf ve Exel alabilme, Mükellef sorgulama, ana ekranından müşteri oluşturabilme, Fatura gönderimde birden fazla fatura tasarımı kullanabilme, Yeni özellik ekleme, tasarlanabilir ara yüzler, Kullanıcıya özelleştirilen fatura satır dizaynı, Ana ekran dashboard özelliği ile gönderilen, gelen, onayda bekleyen fatura sayılarını takip edebilme ve menülere erişim, Menülerde fatura listelemede geniş filtreleme özelliği.

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP PORTAL AVANTAJLARI -3- Faturaları olarak gönderme, Fatura Kullanım Yöntemi belirleyebilme, otomatik numaralandırma veya manuel numaralandırma çalışma şekli belirleyebilme, Kullanıcı bazlı fatura seri no verebilme, Gelen Ve Giden Faturada VKN\TCKN ye göre filtreleme özelliği, Mükellef Sorgulama ekranından Müşteri Listesi ekleyebilme, kaydetme İmport XML işleyişi Tarihçe ile süreçlerin statüsunu izleme ve çıktısını alabilme, Hatalı ve red faturaları satır bazında renkli görebilme ile ayırt edebilme, Bilgilendirme mail sistemi ile onaylanan, red edilen, hatalı faturaların bilgisini ile alabilme, Faturaya sınırsız doküman ekleyebilme,

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-FATURA HİZMETİ KONNEKTÖR ÇÖZÜMÜ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır E-FATURA KONNEKTÖR ÇÖZÜMÜ Firmaya bağlanarak kullandıkları muhasebe programına TÜRKKEP konnektörü kurulur. Bu yazılım sayesinde firmalar e.r.p programları içerisinde oluşturmuş oldukları faturaları otomatik olarak gönderebilirler. Böylelikle manuel fatura kesme sıkıntısı ortadan kalkar. Konnektör kurulumu (YAZILIM-SW) Fatura gönderimi GİB SİSTEMİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır E-FATURA KONNEKTÖR ARA YÜZÜ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E.R.P ENTEGRASYON HİZMETLERİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP - E.R.P ENTEGRASYON HİZMETİ Bu yöntemin uygulanabilmesi için Türkkep’in firmanın kullandığı muh programının yazılımı ile entegrasyon oluşturmuş olması gerekmektedir. Bu entegrasyon yapılmış ise firma fatura gönderimini Türkkep üzerinden otomatik olarak yapabilir. Bu yöntemin 2 büyük artısı vardır. Bu yöntemde firma gelen faturalarını muhasebe programına otomatik olarak alacaktır.Manuel fatura işleme zorluğundan kurtulacaktır. Ayrıca firma kullanmış olduğu muhasebe programı için olası versiyon güncellemelerde ucret ödemez. E.R.P (logo,sentez netsis gibi) GİB SiSTEMİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TEMEL FATURAYA İTİRAZ TÜRKKEP İLE MÜMKÜN

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP TEMEL E-FATURA İTİRAZ YÖNTEMİ

© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır E-FATURA KEP İTİRAZ YÖNTEMİ GİBGİB TÜRKKEPE-FaturaTÜRKKEPE-Fatura Temel Fatura RE D e-Fatura İtiraz Sistemi İtiraz edilen fatura için itiraz metni hazırlanır, metin e-imza ile imzalatılır, KEP postası içine dahil edilir, KEP postası imzalanır ve gönderilir. TÜRKKEPKEPTÜRKKEPKEP