Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: 0 531 377 16 97 Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

İNTERNET HABERLEŞME ARAÇLARI
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
AĞ ALTYAPISI KURULUMU DOĞRU ve HATALI UYGULAMALAR
KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ.
ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.
AĞ ALTYAPISI KURULUMU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Eğitimde Fatih Projesi
FATİH PROJESİ AĞ ALTYAPISI KURULUMU İŞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
Yüksek Voltaj Koruyucu
İnternete Nasıl Bağlanırız?
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Ağ Donanımları Cihazlar
1 ELEJON KGK ARIZA TESPİTİ 1. GK ÇIKIŞ VERMİYOR 1.1. ŞEBEKE ELEKTRİĞİ VAR 1.2. ŞEBEKE ELEKTRİĞİ YOK 2. GK KISA SÜRELİ İDARE EDİYOR.
Eğitimde Fatih Projesi
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Yaşamımızdaki Elektrik.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
A.ŞAHİN ŞUBAT 2004 Abdulmuttalip ŞAHİN Master Formatör ©
99 CHAPTER İLETİŞİM VE AĞLAR. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 9-2 İletişim nedir? İki veya daha fazla bilgisayar arasında.
Bilgilendirme Toplantısı
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Bilişsel Kablosuz Ağlar (Cognitive Wireless Networks)
FATİH PROJESİ AĞ ALTYAPISI KURULUMU İŞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Bilgisayar Ağları.
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
İnterneti Tanıyalım.
Etkileşimli Tahta ve Muayene Kabul Süreci
Anahtarlama Cihazları ile Laboratuvarların Internet Bağlantısının Etkin Kullanımı Fatih Ertam Akademik Bilişim 2013 Akdeniz Üniversitesi.
Hazırlayan: A. Cemil ELÇİ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Muayene ve Kabul Komisyonları Ayşegül DURMAZ- Fatih Eğitmeni
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
3. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (ANALİZ AŞAMASI).
Ağ nedir?_____________________
İSTASYONLARDA HABERLEŞME YÖNTEMLERİ
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
AĞ ALTYAPISI KURULUMU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Eğitimde fatih projesi yerel alan ağı kurulumları
AĞ SİSTEMLERİ. * İnternet, milyarlarca insana aynı anda hizmet eden ve sayısı sürekli artan bilgisayar ağları koleksiyonudur. Dünyadaki bilgisayar ağlarının.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
Temel Ağ Cihazları.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
3362 ORTAÖĞRETİM KURUMU AĞ ALTYAPISI KURULUMU İŞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü / 12 / 2012 / ANTALYA Bilinçli,
B İ L İŞİ M S İ STEMLER İ GÜVENL İĞİ (2016) PROF. DR. ORHAN TORKUL ARŞ. GÖR. M. RAŞIT CESUR.
Ağ Donanımları Ağ Nedir ? Ağ Donanımları Bridge Hub Switch Router
Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta
AĞ TEMELLERİ.  Ağ cihazları bilgisayar veya benzeri sayısal sistemlerin birbirleriyle karşılıklı çalışmalarını, iletişim yapmalarını sağlayan ara cihazlardır.
 Kablo elektriksel bir devredir.  Kablo genellikle çevresi koruyucu tabakalar ile kaplanan, iletimin mümkün olduğunca az veri kayıpla gerçekleşmesini.
Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Ağ Temelleri
İnternet Nedir? İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk.
BİLGİSAYAR DONANIM PARÇALARI
HUB En basit network cihazıdır.Kendisine bağlı olan bilgisayarlara paylaşılan bir yol sunar. Hub‘a bağlı tüm cihazlar aynı yolu kullanırlar. Hub kendisine.
Okullarımızda FATİH Projesi 2
FATİH PROJESİNE DAHİL AYGITLAR SAVAŞ TUNÇER
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Kablolar.
Sunum transkripti:

Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi: Fatih Projesi Çağrı Merkezi:

Yerel Alan Ağı Altyapı Yerel alan ağı okuldaki sistem odası, ( Router İnternet bağlatısını sağlayan Modemi Haric) Fatih enerji panosu, koridorlardaki metal tava ve sınıf içindeki acces point, (Şu an Faz-2 lerde ayarlanmadı çalışmıyor ) topraklama hattı ve kablo kanallarını kapsamaktadır.

Yerel Alan Ağı Altyapı Etkileşimli Tahtaya Elektrik gelmiyor? Önce Tahtanın altındaki priz’de elektrik var mı bakılır. Eğer var ise Vestel firmasına arıza kaydı açılır. Elektrik yoksa sistem odasında ki fatih enerji panosundaki sigortalar kontrol edilir. Sigorta atmışsa sigorta kaldırılır. Tekrar sigorta atıyorsa veya sigorta atmamışsa Sentim Firmasına arıza kaydı açılır. Sıkça Sorulan Sorular

Yerel Alan Ağı Altyapı Sistem odasındaki kabinetteki swchtlere elektrik gelmiyor. Güç kaynağına bakılır. Kapalı ise power tuşuna basılarak açılır. Açılmıyorsa Sentim firmasına arıza kaydı açılır. Sistem odasında ki tüm elektrik arızalarında sentim Firmasına arıza kaydı açılır. Sıkça Sorulan Sorular

Yerel Alan Ağı Altyapı Etkileşimli Tahtada İnternet Çalışmıyor Önce Tahtaya takılan Cat5 İnternet kablosu çıkartılıp dizüstü bilgisayara takılır. İnternet varsa ; Tahtada yazılımsal yada donanımsal sorun vardır. Tahtaya imajdan Geri yükleme yapılır. Sorun düzelmezse Vestel’e arıza kaydı açılır. İnternet Yoksa; Sistem odasındaki modem’den switchlere giden Cat5 internet kablosu çıkartılıp dizüstü bilgisayara takılır. İnternet yoksa Telekom‘a arıza kaydı açılır. İnternet varsa ; Sentim Firması swichlerden Tahtaya Cat5 kablo ile veri iletmekle yükümlüdür. Kablonun çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. kablo çalışmıyorsa Sentim Firmasına arıza kaydı açılır Sıkça Sorulan Sorular

Yerel Alan Ağı Altyapı Faz-1Kapsamındaki Okullarda Kesin Kabuller Yerel Alan Ağını ilgilendirmekte olup Sentim Firmasının yapmış olduğu imalatları kapsamaktadır. Fiber internet bağlantısının, Etkileşimli tahtanın bu Yerel alan ağı (Alt yapı ) kesin kabullerle ilgisi yoktur. Geçici kabullerde bu imalatların çalıştıkları kontrol edilmiştir. Kesin kabulde geçici kabulle kesin kabul arasında çalışırken arıza vermiş ve arıza düzeltilememiş yada cihaz hiç çalışmıyorsa kabule engeldir. Etiketin olmaması vb öğrencilerin çıkarması veya fiziki müdahalesi ile verilen hasarlar kabule engel değildir. Farklı firmaların veya idarelerin sitem odasındaki kabinetlere yetkisiz müdahalesi sonucunda oluşan arızalar kabule engel değildir.

Yerel Alan Ağı Altyapı Okul idaresi sistem odasındaki kabinetteki kabloluma sistemini yetkisiz kişilerin değiştirmesine izin vermemelidir. Telefon hattı çekilmesi için cat5 kablo üzerinden telefon hattı taşınması veya güvenlik kamera için cat5 kabloların kullanılmaması gerekmektedir. Telekom’un Router çıkışındaki cat5 kablosunun çıkış yeri değiştirilmemesi gerekmektedir.

Teşekkürler…