1.  Matematik kadınlara göre değildir.  Kadınların matematiğe kafası basmaz.  Immanuel Kant: “Madem güzel kafalarını geometriyle meşgul edecekler,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

MENAR ABAKÜS MENTAL ARİTMETİK PROGRAMI
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Bilim Adamı Albert Einstein.
ÜÇGENLERİN TARİHÇESİ.
MEHMET YILMAZ 7-B 498 ERBAKIR FEN LİSESİ FEN SOSYAL MATMTK MÜZİK
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ISAAC NEWTON.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
R. Orçun Madran.
Bir Fransız matematikçisi olan Henri Leon Lebesque, Fransa'da Beauvais kentinde 28 Haziran 1875 günü doğdu. Çok iyi bir öğrenim gördü ve 1897 yılında Paris.
BOLZANO, Bernhard ( ).
David Lodge. Hayatı 28 Ocak 1935’te Londra’nın güneyinde bölgesinde doğdu. Gelenekçi katolik bir ailenin oğlu olarak yetiştirildi.
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
Cahit Arf.
ÇOKLU ZEKA KURAMI (MULTİPLE İNTELLİGENCE MI TEORY)
ÖĞRENME KURAMLARI DAVRANIŞÇI ÖĞRENME BİLİŞSEL ÖĞRENME.
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
JOHN FORBES NASH.
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
MATEMATİK BU SLAYT GÖSTERİSİNDE YUVARLA İLE İLGİLİ SORULAR ÇÖZECEĞİZ.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
LUT (AS) VE ŞUAYB (AS)’IN KIZLARI İLE ÖRNEK İLİŞKİLERİ
Nermin PUNAR /11/2013 İ ngilizce Ö ğ retmenli ğ i.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
 Toplumsal nitelikteki olaylarla ilgili sayısal verileri toplamak, bu verileri analiz etmek ve bunlardan sonuçlar çıkarılmasında kullanılan matematiğe.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
F E Z A G Ü R S Y.
GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD.
PROF. DR. OKTAY SİNANOĞLU
NEDEN İSTATİSTİK? 1.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Mehpare Bilhan ODTÜ Matematik Bölümü
BAŞARI ÇALIŞMA ve KARİYERLER
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
Dünyada Uzaktan Eğitime İlişkin İlk Uygulamalar
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
SOPHİE GERMAİN’İN HAYATI
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
3 BOYUTLU PARADOKS RESİMLERİ
AİLEM.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
ATATÜRK MATEMATİK KİTABI GEOMETRİ KİTAP İNCELEMESİ.
KADIN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
F E Z A G Ü R S Y.
Küresel okur-yazarlık oranı yetişkin
KİM 116 Laboratuvar Güvenliği Prof. Dr
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Montessori Eğitiminin Tarihçesi Felsefesi, İlkeleri ve Materyalleri Doç. Dr. Müdriye YILDIZ BIÇAKÇI.
Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi
Engelli Bireylerin Eğitimi Yasası (Individuals with Disabilities Education Act-IDEA)-(1990)
Uzaktan ve Karma Eğitim
Aziz Sancar’ın Hayatı.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
Stephen Hawking His Life and Vestige. Stephen Hawking.
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
1.Hafta Haftalık Çizelge Temel Kavramlar SPSS’ e giriş
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
Metalurji Teknikeri nedir?
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
Sunum transkripti:

1

 Matematik kadınlara göre değildir.  Kadınların matematiğe kafası basmaz.  Immanuel Kant: “Madem güzel kafalarını geometriyle meşgul edecekler, sakal da bırakabilirler.”  Kızlar okula gider mi?  Augustus De Morgan: “Kızlar matematiğin neden olabileceği zihin baskısına dayanamazlar.” 2

 Sophie Germain( ): ailesi okula göndermek istememiştir.  Mary Somerville( ): İncil okuyabilmesi için okuma öğrenmesine izin verilmiş fakat gerek olmadığı düşüncesiyle yazma öğretilmemiştir.  Sophia Kovalevskaya( ): matematik çalıştığını ailesinden saklamıştır. 3

 Charlotte Angas Scott( ): Cambridge Üniversitesi Girton College  Christine Ladd-Franklin( ): John Hopkins Üniversitesi  Isabel Maddison( ): 1892 Cambridge Üniversitesi 4

 Doktora yapmak için Göttingen Üniversitesi’ne kabul edilmemiştir.  Fizikten analize ve soyut matematiğe geçiş üzerine çalışmıştır.  Çalışmalarını “M.Antoin LeBlanc” olarak imzalamıştır. 5

 İlk bilgisayar programlarının yaratıcısı olarak bilinir.  Cambrige Üniversitesi'nde matematik profesörlüğü yapan Charles Babbage bir tür hesaplama makinesinin planlarını yaptı.  AdaKing 1843’te Bernoulli sayılarının Babbage'ın makinasıyla nasıl hesaplanacağını ayrıntılı olarak verdi. Bu metot, tarihçiler tarafından dünyanın ilk bilgisayar programı olarak kabul edilmiştir.  King’in notları aynı zamanda yazılım kavramının da bir tanımlamasını yapar. 6.

 MIT, Harvard, Chichago gibi üniversitelerde değil de yalnızca kız öğrenci alan üniversitelerde çalışabildiler.  Smith College  Vassar College  Bryn Mawr College  Wellesly College 7

 Elena Cornaro Piscopia ( ): 17. yüzyılda herhangi bir bilim alanında doktora yapan ilk kadın ünvanını aldı. Matematiği bırakıp hayır işleriyle uğraştı, 38 yaşında öldü.  Florence Nightingale( ): İstatistik alanında eğitim gördü fakat hemşire oldu. 8

 Ada King alkolik ve kumarbaz oldu. 37 yaşında öldü.  Nina Karlovna Bari Moskova metrosunda intihar etti.  Sophia Kovalevskaya sıkça bunalımlara girdi, matematiği birkaç kez bırakıp geri döndü. 9

 Royal Society of London 1660’da kuruldu. İlk kadın üyesi Mary Catwright’tır(1947).  “Slyvester Medal of Royal Society of London” ödülü 1901’de verilmeye başlandı. Bu ödülü alan ilk ve tek matematikçi Mary Catwright oldu.(1964)  Kadın matematikçiler sadece 3 kez 1923’ten beri süregelen Gibbs konuşmacısı olarak seçilmişlerdir. 10

 1896’dan beri her yıl yapılan Amerika Matematik Derneği’nin konuşmalarını şimdiye kadar sadece 3 kadın matematikçi yapmıştır Anna Pell Wheeler, 1980-Julia Rubinson, 1985 Karen Uhlenberg  Amerikan Kongresi tarafından en başarılı bilimcilere verilmek üzere 1959’da başlatılan “National Medal of Science Ödülü” ilk kez bir bilim kadına 1998’de verildi(Cathleen Morawetz) 11

 Matematik Dünyası 2005 Bahar sayısı  Kadın Matematikçiler- Ercan Kumcu  foun foun  computing/ computing/  12