Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi"— Sunum transkripti:

1 Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi
Prof. Dr. Esat Orhon

2 Royal College of Obstetricians and Gynaecologists National Evidence-Based Clinical Guidelines Fertility: assessment and treatment for people with fertility problems Full guideline Evidence Tables Algorithm

3 Kanıta Dayalı Tıp Kategorileri
I Randomize kontrollu çalışmaların meta-analizi En az bir randomize kontrollu çalışma II En az bir randomize olmayan kontrollu çalışma III Deneysel olmayan kontrollu olgu çalışmaları, karşılaştırmalı çalışmalar, korelasyon çalışmaları IV Uzman görüşleri.

4 A Kanıta dayalı Kategori I
B Kategori II veya Kategori I’e dayalı C Kategori III veya Kategori I – II’e dayalı D Kategori IV veya Kategori I – II – III’e dayalı.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 TÜRKİYE İNFERTİLİTE VAKFI (TİVAK)
TURKISH INFERTILITY FOUNDATION

21 Yayına girme tarihi 1993

22 Türkiye Infertilite Vakfı, 4-9 Ekim 1998 tarihinde
Amerika Birleşik Devletleri, San Fransisco'da yapılan IFFS toplantısında ve devamında yapılan oylamada, IFFS'ye entegre olmuştur.

23 TİVAK 2006 XII. İnferilite ve Üreme Kongresi Kasım 2006, ANKARA     Değerli Meslektaşım, Bildiğiniz gibi TİVAK kurulduğu günden itibaren, tam on bir yıl süreyle her yıl düzenli kongreler organize ederek siz meslektaşlarımıza hizmet vermiştir. Günümüzde ülkemizde infertilite seviyesi dünya düzeyindeyse, bunun en temel etkeni TİVAK olmuştur. Bu gerçeği inkar etmek dürüstlük olmaz. Pek çok meslektaşımız ilk konuşmalarını TİVAK’ta yapmış, kendilerini ülkemize TİVAK tanıtmıstır. TİVAK bu görevini bundan böyle de devam edecek, kapasiteli, genç meslektaşlarımızın gelişmesine ve tanıtılmasına öncü olacaktır. Bu yıl yapılacak kongre benim için çok anlamlı olacaktır. Bu kongre benim jübilem olacaktır. Daha açıkçası, TİVAK kongrelerinde kongre başkanı olarak son görevimi yapmaya karar almış bulunmaktayım. Ancak bundan sonra da TİVAK kongreleri devam edecektir. Gelecekte yapılacak TİVAK kongrelerini, bilim adamı vasıflari nedeniyle, vakfa hizmetlerinden dolayı, haklarını yememek ve emeklerini gasbetmemek için, kendilerini altın rozetlerle ödüllendırerek gönüllerini almaya çalıştığımız ve altın adam olarak nitelediğimiz arkadaşlarımız yapacaktır. Bu arkadaslarımızın seçeceği başkan ve bir ekip tarafından TİVAK kongreleri yapılacaktır. Onların daha kapsamlı kongreler yapacağını simdiden görür gibiyim. Bundan böyle ben aralarından sadece bir meslektaşları olarak kalmak istiyorum. Yılların yorgunluğunu böyle bir keyifle çıkarmanın da hakkım olduğunu düşünüyorum. Jübilemin yapılacağı bu kongreye, araştırma görevlisinden emekli olmuş tüm hocalarımıza kadar, ülkemizin neresinde çalışırsa çalışsınlar, tüm meslektaşlarımı bu büyük kongreye içtenlikle davet ediyorum. Özellikle “bende bir nebze emeği var” diyebilen kardeşlerimi, meslektaşlarımı, hocalarımı, kendilerine görev verilmiş olmasa bile kongrede görmek beni son derece mutlu kılacaktır. Kongrede buluşmak üzere, en samimi sevgi ve saygılarımla. Prof. Dr. Mülazım YILDIRIM Kongre Başkanı

24

25 GATA Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
Prof. Dr. Recai Pabucçu Prof. Dr. Esat Orhon Prof. Dr. İskender Başer Doç. Dr. Ali Ergün Prof. Dr. Saffet Dilek 1998


"Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları