SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI YAPIMI PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Hat Dengeleme.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI TARIM SEKTÖRÜ ADANA TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
HASEN | HAZAR STRATEGY INSTITUTE Emin Emrah DANIŞ KÜRESEL PETROL PİYASALARI VE FİYATLARI ANLAMAK.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
Fatma ÇANKA KILIÇ, Durmuş KAYA, Süleyman SAPMAZ, Muharrem EYİDOĞAN, Volkan ÇOBAN, Selman ÇAĞMAN Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi Umuttepe / Kocaeli.
CUMHURİYET DÖNEMİ TARIM Savaş Sonrası TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ.
1 Proje Adı Proje Yürütücüsü Kuruluş (Başvuru yapan kurum/kuruluşun adı ile bulunduğu şehir yazılır) Örnek: Çiçek Tarım A.Ş. KIRŞEHİR Proje Yürütücüsü.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Metodoloji 13 Nisan 2016 Su Yönetimi.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
İŞGEM KARAMAN KONSEPT PROJESİ
İŞGEM KARAMAN KONSEPT PROJESİ Karaman O.S.B. | 2013 | KONYA.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ IV. Yönlendirme Kurulu Toplantısı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ PROJESİ IV. Yönlendirme.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Fiyat ve Fiyatlandırma
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 4. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ Girişimcinin Adı Soyadı, Başvuru Kodu İş Fikri Adı Sunum Tarihi NOT: NOT: Sunumda yer alan başlıklar değiştirilmeden, tablolar.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ Girişimcinin Adı Soyadı, Başvuru Kodu İş Fikri Adı Sunum Tarihi.
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
ARAZİ TESVİYESİ.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Aktif Karbon Adsorpsiyonuyla Ağır Metal Giderimi ve Alevli AAS ile Tayin PEKER S1, KAŞ M.1, BAYTAK S.1  1Süleyman.
FİNANSMAN ve MUHASEBE İşletmelerin faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütebilmeleri, ihtiyaç duydukları fonu sağlamalarına bağlıdır. İşletmelerin.
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
ÜLKEMİZDE ENGİNAR YETİŞTİRİCİLĞİ İÇİN ÖN FİZİBİLİTE
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
SIZMA.
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ADI :Kuzey Eftal SESLİOKUYUCU
Tıbbi bitkilerin kültürünün yapılmasının faydaları
MALİYET SİSTEMLERİ Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
HAVA NASIL ORALARDA ?.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ (DERS) 4. HAFTA Prof. Dr. Hüseyin TUR
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
ESRA ÖNDER İŞLETME 2.ÖĞRETİM
Abdülkadir KOÇER, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi
Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Benzetim 11. Ders İmalat Yönetimde Benzetim.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
3. STOKLARIN YÖNETİMİ.
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
GÖVDE ANALİZİ Bir ağacın fidan aşamasından kesim aşamasına kadar geçen süre içerisinde büyüme öğelerinde (çap, boy, göğüs yüzeyi ve hacim) meydana gelen.
DOKU KÜLTÜRÜ VE BİYOTEKNOLOJİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
İŞKUR PASİF İSTİHDAM POLİTİKALARI
Tarım ve Hayvancılıkta Bilişim Tabanlı Karar Destek Sistemleri
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
YAĞ BİTKİLERİNDE DESTEKLEME POLİTİKALRININ
Sunum transkripti:

SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI YAPIMI PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL

YAPILACAKLAR Mevcut, gelecek ve kurak döneme göre Havzanın durumuna ve su potansiyeline uygun tarımsal ürün deseni optimizasyonu Mevcut durum ve gelecekteki su potansiyeline göre tarım sektörüne tahsis edilebilecek su miktarının tayini

Proje alanında mevcut sulanan alanlar ve gelecekte sulanabilecek alanlar belirlenecek ÇKS ve parsel bilgileri alınacak Sulama projelerindeki su varlığı ve sulama işletmeciliği kayıtları alınacak İklim faktörleri alınacak (aylık bazda istasyonun kuruluşundan itibaren her yıl için ve uzun yıllar ortalaması olarak: ortalama maksimum sıcaklık, ortalama minimum sıcaklık, ortalama sıcaklık, ortalama nispi nem, ortalama rüzgar hızı, ortalama güneşlenme e süresi, ortalama yağış)

Yağış analizleri yapılacak, kurak, normal ve yağışlı koşullar için aylık ve yıllık yağış değerleri belirlenecek (RAINBOW yazılımı ile) Sulama alanlarında yetiştirilen ve yetiştirilmesi mümkün olan bitkiler (sulu-kuru, ana ürün-ikinci ürün) belirlenecek Bitkilerin ekim ve hasat tarihleri belirlenecek Bitki su tüketimleri hesaplanacak (Bitki su tüketimleri Blaney-Criddle yöntemiyle değil, daha sağlıklı sonuç veren Standardize ASCE Penman Monteith yöntemi ile belirlenecek)

Kurak, normal ve yağışlı dönemler için bitkilerin yeterli ve kısıtlı sulama suyu koşullarında sulama programları ve sulama suyu ihtiyaçları belirlenecek (IRSIS yazılımı ile) Bitkilerin yeterli ve kısıtlı sulama suyu koşullarında brüt kar değerleri hesaplanacak (verim miktarı, satış fiyatı, üretim girdileri miktarları ve fiyatları, tarımsal işlemler ve masrafları vb.) Sulu tarım sistemindeki kısıtlar ortaya konacak (sulama suyu, alan, münavebe, pazarlama vb.)

Su kaynaklarından en etkin şekilde yararlanılması için farklı senaryolar oluşturularak doğrusal programlama veya doğrusal olmayan programlama yöntemiyle optimizasyon (tarımsal ürün deseni optimizasyonu) çalışması yapılacak Tarım sektörüne tahsis edilebilecek su miktarı belirlenecek Tüm çalışmalar CBS ortamında depolanacak

OPTİMUM BİTKİ DESENİ ÇALIŞMASI AKIŞ ŞEMASI (YETERLİ VE KISITLI SU KOŞULLARI İÇİN)

GEREKLİ VERİLER Proje alanında mevcut sulanan alanlar ve gelecekte sulanabilecek alanlar ÇKS ve parsel bilgileri Sulama projelerindeki su varlığı ve sulama işletmeciliği kayıtları İklim faktörleri (aylık bazda istasyonun kuruluşundan itibaren her yıl için ve uzun yıllar ortalaması olarak: ortalama maksimum sıcaklık, ortalama minimum sıcaklık, ortalama sıcaklık, ortalama nispi nem, ortalama rüzgar hızı, ortalama güneşlenme e süresi, ortalama yağış) Bitkisel üretim bilgileri, verim değerleri, ekim-hasat tarihleri, brüt kar değerleri

TEŞEKKÜRLER