BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Sınav ve Belgelendirme Merkezi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
Advertisements

Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
Bosna Hersek’in toplam yüzölçümü ve nüfusu: Bursa, Kütahya, Bolu, Bilecik, Uşak ve Çanakkale illerinin toplamına eşittir. ( km² - nüfus 4 milyon.
M AKINE B ILIMINE G IRIŞ Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İstihdam Politikaları ve Çalışmaları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Muammer COŞKUN İl Müdürü Mail:
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Hasan Hüseyin Savaş EPİAŞ Genel Müdürü
MESLEKİ YETERLİLİK NEDİR?. Ulusal Meslek Standardı Ulusal meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu.
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
“CERTURK “MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ BELGELENDİRME KURULUŞUDUR.
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ. TÜKETİCİ KONSEYİ NEDİR ? Tüketici sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile çıkarlarının korunmasına ilişkin gerekli.
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
LABORATUVAR DESTEKLERİ. 1. KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri KOBİ’lerin piyasa koşullarına göre daha uygun ücretlerle test – analiz yaptırabilmeleri amacıyla;
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU DİYARBAKIR İL MÜDÜRLÜĞÜ
TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
İşçilik Maliyetleri İşçilik maliyeti nedir ?
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
OKULUMUZUN TARİHÇESİ 19/06/1986 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu bugün 167 meslekte.
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ
BİLECİK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUMU
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PRESMETAL Tüm hakları saklıdır.
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ +2 İSTİHDAM HEDEFİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
İtkib devlet yardımları şubesi
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
İstihdam Seferberliği 2019
. İŞVEREN TEŞVİKLERİ.
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB) BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB ) HAZİRAN 2015 M.K.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşudur. TANIM TÜRKAK ( Türk Akreditasyon Kurumu ) tarafından TS EN ISO/IEC 17024 Standardına göre akredite edilmiş, MYK ( Mesleki Yeterlilik Kurumu ) tarafından yetkilendirilmiş, “ Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme “ Merkezi olup Bursa Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşudur.

YÜRÜTÜCÜ KURULUŞLAR

( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ MYK’nın yetkilendirdiği sınav ve belgelendirme kuruluşları tarafından ulusal yeterliliklere göre yürütülen ölçme-değerlendirme faaliyetleri sonucu başarılı olan bireylere verilen belgelerdir.

( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU 25 MAYIS 2015 TARİHİ İTİBARİYLE RESMEN BAŞLADI 40 MESLEK İÇİN BELGE ZORUNLULUĞU Tehlikeli ve çok Tehlikeli işlerde ÇSGB’ nin yayınladığı mesleklerde tebliğ tarihinden itibaren 12 ay sonra MYB ‘ siz eleman çalıştırılamayacak.

( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU

( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN İNŞAAT MESLEKLERİ SIRA NO TEBLİĞDE YAYINLANAN VE MYB ZORUNLU OLAN YETERLİLİKLER DURUM ANALİZİ 1 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 MÜR.EDİLDİ   2 ALÇI LEVHA UYGULAYICISI SEVİYE 3 3 ALÇI SIVA UYGULAYICISI SEVİYE 3 4 BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 5 BETONCU SEVİYE 3 6 DUVARCI SEVİYE 3 7 ENDÜSTRİYEL BORU MONTAJCISI SEVİYE 3 8 ISI YALITIMCISI SEVİYE 3 9 İNŞAAT BOYACISI SEVİYE 3 10 İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 11 PANEL KALIPÇI SEVİYE 3 12 SERAMİK KARO KAPLAMACISI SEVİYE 3 13 SES YALITIMCISI SEVİYE 3 KAPSAMDA 14 SIVACI SEVİYE 3 15 SU YALITIMCISI SEVİYE 3 16 TÜNEL KALIPÇI SEVİYE 3 17 YANGIN YALITIMCISI SEVİYE 3

TEBLİĞDE YAYINLANAN VE MYB ZORUNLU OLAN YETERLİLİKLER ( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN METAL VE ENERJİ MESLEKLERİ SIRA NO TEBLİĞDE YAYINLANAN VE MYB ZORUNLU OLAN YETERLİLİKLER DURUM ANALİZİ 18 ALÜMİNYUM KAYNAKÇISI SEVİYE 3 KAPSAMDA  19 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 YETKİLİYİZ   20 DİRENÇ KAYNAK AYARCISI SEVİYE 4 MÜR.EDİLDİ 21 DOĞAL GAZ ALTYAPI YAPIM KONTROL PERSONELİ SEVİYE 4  KAPSAMDA  22 DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 23 DOĞAL GAZ ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZ SERVİS PERS. SEVİYE 4 24 DOĞAL GAZ İŞLETME BAKIM OPERATÖRÜ SEVİYE 4 25 DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 26 DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 4 27 HİDROLİK PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 28 HİDROLİK PNÖMATİKÇİ SEVİYE 5 29 ISITMA VE DOĞAL GAZ İÇ TESİSAT YAPIM PERSONELİ SEVİYE 3 30 KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4 KAPSAMDA 31 PLASTİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3  KAPSAMDA 32 BACACI SEVİYE 3 33 BACACI SEVİYE 4

( MYB )MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN OTOMOTİV MESLEKLERİ SIRA NO TEBLİĞDE YAYINLANAN VE MYB ZORUNLU OLAN YETERLİLİKLER DURUM ANALİZİ 34 MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 KAPSAMDA  35 MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 4  KAPSAMDA 36 MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 5 37 OTOMOTİV ELEKTROMEKANİKÇİSİ SEVİYE 5  KAPSAMDA  38 OTOMOTİV MEKANİKÇİSİ SEVİYE 4 39 OTOMOTİV MONTAJCISI SEVİYE 3 40 OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 3 SIRA NO TEBLİĞ DIŞI YETKİ İÇİN MÜRACAAT ETTİĞİMİZ YETERLİLİKLER DURUM ANALİZİ 01 NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ SEVİYE 3 MÜR.EDİLDİ 02 NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ SEVİYE 4 03 METAL KESİMCİ SEVİYE 3 04 METAL KESİM OPERATÖRÜ SEVİYE 4 05 METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ SEVİYE 3   06 METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH OPERATÖRÜ SEVİYE 4    07 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 3 08 PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI SEVİYE 4 09 PLASTİK ŞİŞİRME FİLM ÜRETİM OPERATÖRÜ SEVİYE 3

(MYB)’NİN İŞVEREN’E SAĞLADIĞI AVANTAJLAR “6111 SAYILI KANUN” KAPSAMINDA VERİLEN TEŞVİKLER, KOŞULLARIN KARŞILANMASI HALİNDE, SİGORTA PRİMLERİNİN İŞVEREN HİSSELERİNE AİT TUTARI, İŞE ALINDIKLARI TARİHTEN İTİBAREN BELİRLİ SÜRELERLE İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANIR.

(MYB)’NİN İŞVEREN’E SAĞLADIĞI AVANTAJLAR TEŞVİKTEN YARARLANMA SÜRELERİ İŞÇİNİN MESLEKİ NİTELİĞİ 18 Yaş Üstü Bayan 18 - 29 Yaş Arası Erkek 29 Yaş Üstü Erkek MESLEKİ YETERLİLİK BELGELİ İLAVE İSTİHDAM 48 Ay 24 Ay MESLEK LİSESİ-MYO-İŞKUR EĞİTİMLİ İLAVE İSTİHDAM 36 Ay MESLEKİ EĞİTİMİ BULUNMAYAN İLAVE İSTİHDAM - İŞKUR KAYITLI İŞSİZ Yukarıdaki Sürelere İlave Olarak 6 ay MESLEKİ YETERLİLİK BELGELİ ÇALIŞAN 12 Ay

(MYB)’NİN İŞVEREN’E SAĞLADIĞI AVANTAJLAR ASGARİ ÜCRETLİ PERSONEL İÇİN ÖRNEK İŞVEREN TASARUFU AÇIKLAMA MYK BELGELİ PERSONEL İŞE GİRİŞ (48 AY) MYK BELGELİ İŞKURA KAYITLI PERS. İŞE GİRİŞ (54 AY) MYK BELGESİ ALAN ÇALIŞAN PERSONEL (12 AY) BRÜT MAAŞ 1.202,00 SGK İŞVEREN PRİMİ 246,41 SSK İŞVEREN TEŞVİĞİ 186,31 % 5 5510 İNDİRİMİ 60,10 BELGELENDİRME MASRAFLARI 0,00 KOSGEB BELGELENDİRME DESTEĞİ (50%) NET BELGELENDİRME MALİYETİ TOPLAM BELGELENDİRME SGK TASARRUFU 8.942,88 10.060,74 2.235,72

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRETİ DEVLET DESTEĞİ Sınav ve belge masrafı yok Tebliğde belirtilen mesleklerin sınavlarında başarılı olan kişilerin 31/12/2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı, 1/1/2018 tarihinden 31/12/2019 tarihine kadar ise belge masrafı ile sınav ücretinin yarısı işsizlik fonundan karşılanacaktır. Fondan karşılanacak sınav ücretinin, brüt asgari ücretin yarısını geçmemesi ve kişiler için bir kez uygulanması esastır

Adres: Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İLETİŞİM Adres: Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Karaer Cad. Çiğdem 2. Sok. No: 1 16369 Osmangazi– BURSA Tel: +90 224 261 61 87 – 89 Faks: +90 224 261 61 82 www.btsomesyeb.com.tr info@btsomesyeb.com.tr

BTSO MESYEB TEŞEKKÜR EDERİZ.