SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI 2010 Yılı Çalışmaları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI 2008 Çalışmaları. İdari İşler Yönetim Kurulu 2008 yılı içinde 22 kez toplanmış, 204 gündem maddesini görüşmüştür. Yönetim.
SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI 2009 Yılı Çalışmaları.
DÖNEMİ  Yönetim Kurulumuz, öğrencilerimizin sağlık ve güvenliğini esas almak koşuluyla, okulumuzun eğitim öğretim kalitesini.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI 2011 Yılı Çalışmaları.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
KESİN HESAP KANUN TASARISI
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
Sosyal Yardımlaşma Türk-İslam devletlerinde vakıflar aracılığı ile birçok sosyal yardımlaşma kurumu yapılmıştı. Yolcuların özellikle tüccar kafilelerinin.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
Vergilendirme İşlemleri
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
18 Haziran 2015 İSTANBUL. 2 GİRİŞİMCİLER İÇİN TEMEL VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ NEURA YUSUF SAHIN 18 Haziran 2015 İstanbul.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Net Satış Tutarı Planı İskonto Yüzdesi Net Satış Tutarı PROSES Yes Net
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
Mali Hizmetler Müdürlüğü ARSA RAYİÇ ÇALIŞMALARI
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
Bitlis Eren Üniversitesi
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
Hazırlayan : İbrahim Gökhan Uzun
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
ÖZ GELİRLER.
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Görev ve Sorumluluklar
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
VERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLARLA İLGİLİ DÜZENLEMELER
İDARİ DAVALARDA TEBLİGAT
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Çevre teknikeri kimdir?
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI 2010 Yılı Çalışmaları

Yönetim Kurulu Prof. Dr. Zafer Öztek (Başkan) Prof. Dr. Ayşe Akın (İkinci Başkan) Ali Özdemir Prof.Dr.Feridun Gökırmak Abdülgani Sınık Salih Çeyiz Kadir Bilgin Gözüm

Denetim Kurulu Av. Aydoğan Erçoban Kim.Müh. Metin Berberoğlu (Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Sn. K. Bilgin Gözüm yerine)

İdari İşler Yönetim Kurulu 2010 yılı içinde 19 kez toplanmış, 180 gündem maddesini görüşmüştür yılında Vakfımıza 412 adet yazı gelmiş, 827 adet yazı gönderilmiştir.

Personel Genel Müdürlük / Toplam 7 kişi 1 genel müdür, 1 idare ve personel müdürü, 2 hukuk müşaviri, 2 memur, 1 hizmetli Vakıf ve işletmelerinin işlerini yapmak üzere 2010 yılında bir personel alınmıştır.

Personel İşleri Ayrıca serbest meslek makbuz karşılığında bir muhasebe bürosundan SAV-İŞ tarafından hizmet satın alınarak, Vakfımız ve SAV-İŞ’in muhasebe kayıt ve işlemleri yapılmaktadır. Mevcut Vakıf personelimiz ile SAV-İŞ’in de iş ve işlemleri yürütülmektedir, SAV-İŞ’te 1 hizmetli ve 1 şoför istihdam edilmektedir.

Faaliyetlerimiz Karşılıksız burs Edirne Kadın Sığınma Evi Bergama Özürlü Eğitim Merkezi Bedelsiz kullandırılan taşınmazlar Yardımlar Yayınlar

Karşılıksız Burs Burs Yönetmeliğine uygun olarak 86 öğrenciye aylık 200 TL burs verilmeye başlandı. Burs verilmesinde öğrencinin başarı ve gelir düzeyi esas alındı. Burs süresi 9 aydır. Her yıl yeniden başvuru gereklidir. 86 öğrencinin 9 aylık burs tutarı TL Burs Komisyonu : Prof. Dr. Okan Atay ; Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu; Ömer Yıldız; Mustafa Subaşı

Burs alanlar Tıp 40 Eczacılık 2 Diş Hekimliği 6 Hemşirelik 13 Beslenme 4 FTR 3 Ebelik 4 Sağlık İdaresi 4 Sosyal Hizmetler 1 Tıbbi dökümantasyon 3 Tıbbi lab. Teknikerliği 3 Diş protez 1 Radyoterapi 2 Toplam 86

Edirne Kadın Sığınma Evi Vakıf, Edirne Belediyesi’ne 5 yıl süreliğine taşınmazın kullanım hakkını devretti Belediye binanın onarımını tamamladı, tefrişi bekleniyor

Bergama Özürlü Eğitim Merkezi Bergama’da sit alanında bulunan Vakfa ait yanmış bir bina Bergama Belediyesine 29 yıllığına tahsis edildi. Belediye tarafından onarılan bina tefriş sonrası Özürlü Eğitim Merkezi olarak hizmete girecek.

BEDELSİZ KULLANDIRILAN TAŞINMAZLAR Manisa / Sağlık Müdürlüğü sosyal tesisi K. Maraş / Toplum Sağlığı Merkezi İzmir – Kemalpaşa / Toplum Sağlığı Merkezi İzmir / Karşıyaka / Toplum Sağlığı Merkezi

Yardımlar Zonguldak - Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi : Röntgen makinesinin ILO standardına ulaştırılması ve 80 adet hasta yatağı ve takımı Zonguldak – Devrek ilçesindeki 9 sağlık kuruluşuna tıbbi malzeme Özürlü eğitimi için Sanat ve Sevgi Toplumu Derneğine maddi katkı 13. Halk Sağlığı Kongresi’nin kitap basım gideri

Yayınlar Sağlık ve Toplum Dergisi Teknik Raporlar, Gıda Zenginleştirme Zoonozlar ve Halk Sağlığı

TAŞINMAZLAR Toplam 64 taşınmazımız vardır Bunların 5 tanesi arsadır K.Maraş- Ekinözü – Soysallı Köyündeki bina Kandil Baraj Gölü içinde kalacağından EnerjiSa Şirketine satıldı (Ekspertiz: TL; Satış TL) SAV-İŞ tarafından yürütülen kiralama işlemleri Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğin değiştirilmesi nedeniyle yeniden Vakıf tarafından yürütülmeye başlandı.

TAŞINMAZLAR Aile hekimliği uygulamasına geçen İzmir, Denizli, Edirne ve Karabük illerinde sağlık ocağı olarak kullanılmakta olan taşınmazlarımız 17 aile sağlığı merkezinde 73 aile hekimine kiralanmıştır. İzmir – Narlıdere’deki taşınmaz onarıldıktan sonra kiraya verildi

Taşınmazlar 2010 yılı içinde kiraya verilen taşınmazlar için 12 Belediye’ye emlak beyannamesi verilmiş, TL emlak vergisi ödenmiştir.

Bağımsız Denetim Bağımsız denetim firmasının raporunda belirtildiği gibi “….mali tablolar ve SSYV ve iktisadi işletmelerinin tarihi itibariyle mali durumlarını ve – dönemine ait faaliyet sonuçlarını tüm önemli hususlar açısından 5737 sayılı Vakıflar Kanununa ve Kanuna ilişkin yönetmelikler ile tek düzen muhasebe sistemine uygun olarak yansıtmaktadır.”

Hukuk İşleri dönemi denetimine istinaden açılan davaların büyük çoğunluğu Vakıf zararı oluşmadığı gerekçesi ile mahkemelerce ret edilmiştir. Yönetim Kurulumuz mahkemelerin ret kararlarına uyarak davaları temyiz etmemiştir. Bu davalar; Kartal Şubesi Matrah artırımı Vergi Davası Üreme Sağlığı Projesi A.Koçer’e ödenen tazminat N.Berçin’e ödenen tazminat Açılan bu davalardan İzmir Kırtasiye alımı kabul edilmiş olup Yargıtay aşamasındadır.

Gelirler (2010) (TL) Gelir toplamı ,27 İştiraklerden temettü gelirleri ,54 Kambiyo karları 123,24 Diğer Olağan Gelir ve Kârları ,90 Diğer olağandışı gelirler ,37 Menkul Kıymet Satış Karları 3.378,64 Faiz gelirleri (Net) ,58

Giderler (2010) GİDERİN TÜRÜTL Genel yönetim giderleri Amaca yönelik giderler Olağan faaliyet giderleri Finansman giderleri Olağandışı giderler GİDER TOPLAMI DÖNEM GELİR FAZLASI

Yasal Harcama Oranı Maliye Bakanlığı işletme ve iştiraklere yapılan sermaye artışının 2/3 oranından sayılmayacağını bildirdi. Maliye Bakanlığı adına “Onay Raporu” düzenleyen Yeminli Mali Müşavir bu görüşün tam aksi yönde rapor düzenledi ve raporunda sermaye artışlarının 2/3’lük harcama kabul edilmesi gerektiğini açıkça belirtti. Maliye Bakanlığı’na cevap verildi ve görüşülmeye gidildi. Yazımıza olumsuz bir cevap gelmedi.

Vergi Muafiyetinin Avantajı Gayrimenkul tescil ve şerhi harcı Vakıf binaları emlak vergisi Veraset ve intikal vergisi KDV 17/1ve 2. fıkrası teslimlerinde(sağlık hizmetleri) Bağış yapanlar için bağışın %5-%10’nu gider yazmaları Rehabilitasyon merkezi işletildiğinde Maliye Bakanlığı’ndan izin alınarak 5 hesap dönemi Kurumlar Vergisi istisnası BU AVANTAJLAR YANINDA YILDA BİN TL ‘nin AMACA DÖNÜK HİZMETLER İÇİN HARCANMASININ ZORUNLU OLMASI TARTIŞILMASI GEREKEN BİR HUSUSTUR

Özel Dirimsel Tıp Merkezi Özel Dirimsel Tıp Merkezi

Ne yapılabilir? (Geçen yıl önerilen) Bağış Satış Kiralama (Ruhsat devri) Birleşme (Ruhsat devri) Üniversite ile Diğer tıp merkezleri ile Bir hastane ile Bir sağlık grubu ile

Sav-İş Önceki yılın kârı sermayeye eklendi 2010 yılında TL net kâr elde edildi

Medplast Pazarda, Uzak Doğu ülkelerinden (Çin) ithalat fazla olduğundan rekabet edilmesi imkansız hale gelmiştir. Mevcut stoklar piyasa fiyatları ile satılmaya çalışılmıştır. Üretim durdurulmuştur. Enjektör üretimi; OBL/CE sertifikası çerçevesinde Çin’de yaptırılmaya başlanmıştır yılında sermaye artışı taahhüdünden kalan ,54 TL 2011 yılında gönderilmiştir.

Sağlık Kaynak Suyu : Şirketin işletim hakkı 1997 yılında kiraya verilmişti. Şirketin kiralama dışında bir faaliyeti bulunmamaktadır.

2010 yılında Şirket ,16 TL kâr elde etmiştir. Vakfımıza düşen kâr payı net TL dir. Şirket üç yıl önce satın aldığı bir kaynağı kiralamayı planlamaktadır. Ayrıca, “jeotermal kaynaklar ile ilgili mevzuat uyarınca 5000 hektarlık bir bölgede yer altı ve kaynak suyu arama yetkisi alınmıştır.

VAKIF DUASI “ Her kimse ki; Vakıflarımın bekasına özen ve gelirlerinin artırılmasına itina gösterirse, bağışlayıcı olan Allahu Teâlâ'nın huzurunda ameli güzel ve makbul olup, mükâfatı sayılamayacak kadar çok olsun, dünya üzüntülerinden korunsun ve muhafaza edilsin...” Kanuni Sultan Süleyman Vakfiyesinden... Hicri Miladi 1543 TEŞEKKÜR EDERİZ