Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ. MODÜL 7 Sunular ve Etkili Sunum Hazırlama Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu, Göknur Kaplan Akıllı.
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
Donanım Birimleri.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
BİLGİ VE İLETİŞİM Kurum içi ve dışı iletişimi Ekim 2015 Yrd. Doç. Ahmet Ertugan.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
DONANIM VE YAZILIM.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
POWER POİNT’TE SUNU HAZIRLIYORUM POWER POİNT’TE SUNU HAZIRLIYORUM PowerPoint, “Microsoft Office” paketinin programlarından biridir.
ÇOK BOYUTLU SİNYAL İŞLEME
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
KONULAR BÖLÜM: Kesirler, Ondalık Kesirler, Yüzde
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Metinlerin Sınıflandırması
ETKİLİ POWERPOINT HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLAMA İLKELERİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
Temel Bilgi Teknolojileri
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
Öğretimin Uyarlanması
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Web Sitesi Taslağı Oluşturma
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
VI. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Klavye Kullanımı.
WEB PROJE YÖNETİMİ Ahmet TAŞTAN.
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ.
SUNUM TEKNİKLERİ.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Temel Bilgisayar Bilgileri
Fotoğraf Terimleri- Diyafram
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
MODÜL 5.3 arabuluculuk sürecinin planlanması ve ilkelerin gözetilmesi
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması
Tezin Olası Bölümleri.
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
KAMERA.
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010

Sunu - Sunum Bir konuyu belirli bir kitle karşısında anlaşılır bir düzen içerisinde aktarmaya sunu denir. Akılda kalıcılık açısından etkililik Görsel Öğeler > Sözel İfadeler Bilgisayar ve teknolojileri Metin, resim, grafik ses ve efektler kullanarak etkili sunum yapma.

Teknoloji Destekli Sunum Tanıtım Yapmak Dersleri görsel olarak sunmak Bilgilendirme toplantısında kullanmak

Teknoloji Destekli Sunum Başarılı bir sunum için gerekli temel araçlar. Bilgisayar, yeterli büyüklükte bir ekran ve sunum hazırlama ve yayınlama programı. Hoparlör ve mikrofon, projeksiyon

Sunu Hazırlama Yazılımları Sunu esnasında her aşamada ilgi toplama, hatırlatma, başlıkları aktarma gibi fayda sağlayacak slaytları hazırlamamızı sağlayan programlardır. Windows- Powerpoint, MAC – Keynote Kelime anlamı olarak ikisi de bir konu içerisindeki önemli noktalar, anahtar notlar, vurgulanması gerekenleri ifade etmekktedir.

Sunu Hazırlanırken Dinleyici Kitle Ortam Süre Konu

Sunu Hazırlamak Sunum analizi Verilerin Toplanması Sunu planının hazırlanması Yazıların belirlenmesi, oluşturulması Ek söylenileceklerin not alınması Mümkünse ortamda değilse ortamda olduğu düşünülerek mutlaka prova yapılmalıdır.

Dikkat Edilecek Hususlar - Renk Ortam karanlık ise - Arka plân açık renkte - Yazı fontları koyu renkte Ortam aydınlık ise tersi kullanılabilir. Hüzün,üzüntü içeren konular veya korku duygusu verilmek isteniyorsa. Koyu tonlarda arka plan tercih edilebilir.

Slayt Örneği Koyu bir arkaplan

Slayt Örneği Açık arkaplan

Dikkat Edilecek Hususlar - Renk Renkler çok canlı veya donuk olmamalı Genelde ara renklerden seçilmeli Gözü yoran renklerden kaçınmalı Sadece ilgi çekmek veya dikkat toplamak amacıyla bazı öğelerde bulunmalı Slaytlar arasında renkler kararlı olmalı En fazla 4 farklı renk

X XX X

Dikkat Edilecek Hususlar - Yazı Arial, Tahoma, Times New Roman Başlıklar bold İtalik – X Tamamı Büyük Harf - X Başlıklar için 36-44, metin için 20 – 32 Maddelendirilmiş cümleler, kelime grupları Yazılar sola yaslı, mesafelere dikkat

Yanlış Yazı Örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnek Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnek Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekSlayttttttt Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekSlayttttttt Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt Slayt örnekleri Slayt Slayt örnekleri Slayt örnekleri Slayt örnek

Dikkat Edilecek Hususlar - Anlatım Çok üzün cümleler ve paragraflar kullanılmamalıdır. Anahtar kelimeler ve anahtar cümleler Satır İçeriğe uygun simge ve resimler kullanılabilir

Yanlış Slayt Örneği Bilgisayarı diğer teknolojik aletlerden ayıran en büyük özellik, bilgisayarın programlanabilmesi ve bilgisayara çevre birimleri takılabilmesidir. Bilgisayar programlama ve çevre birimleri takılması sonucunda kullanıcının ihtiyacına tam olarak cevap verebilir hale gelir. Bu yüzden bilgisayar insanlığın en büyük yardımcısıdır. GÜNÜMÜZÜN BİLGİSAYAR DÜNYASI Modern bilgisayarlar birer minyatürleşme harikasıdır. Bir zamanların 30 ton ağırlığında ve neredeyse oda büyüklüğündeki makinelerinin yerini bugün aynı işi çok daha hızlı yapabilen, en çok 2kg ağırlığında ve çantada taşınabilen bilgisayarlar almıştır de tüm dünyada kullanılmakta olan yalnızca 100 kadar bilgisayar vardı. Bu gün ise elektronik sanayisinin bel kemiğini yüz milyonlarca bilgisayar oluşturmakta, evlerde, iş yerlerinde, devlet dairelerinde, üniversitelerde, akla gelebilecek her yerde bilgisayar kullanılmaktadır.

Dikkat Edilecek Hususlar - Resim Amaç ve içerik doğrultusunda fotoğraf, avatar ve illüstrasyon konulabilir. İlgi uyandırmak için ok işaretleri, hareketli animasyonlar efektler Yavaşlatıcı, zaman alıcı efektler olmamalı Çok fazla kullanıp rahatsızlık verici ve sıradanlaştırıcı olmamalı

Dikkat Edilecek Hususlar – Grafik ve Tablolar Yoğun sayısal veri ve bilgiler içeren grafik, tablo, şema ve haritalar – X Ek malzeme olarak katılımcıya dağıtım Bir arada görülmesi gerekmiyorsa her öğe farklı bir slaytta

Yanlış Slayt Örneği İnternet bankacığı işlemlerini kullanıyor musunuz?EvetHayırToplam Çalışma yılı sayınız0-5C E52,261,8114,0 6-10C15924 E11,013,024, C E11,914,126, C E12,815,228,0 21 ve üstüC E21,124,946,0 Toplam

Doğru İnternet bankacılığı işlemlerini kullanıyor musunuz? EvetHayırToplam Personel TürüAkademik İdari Toplam 109 (%47) 129 (%53) 238

Yanlış

Doğru

Sorular ???