Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web Sitesi Taslağı Oluşturma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web Sitesi Taslağı Oluşturma"— Sunum transkripti:

1 Web Sitesi Taslağı Oluşturma
ALT BAŞLIKLAR: WEB SİTESİ TASLAĞI, BÜTÜNLÜK, GÜVENİRLİK, GÜNCELİK, BAĞLANTI HIZI, Sunulacak içerik Kategorilerini Oluşturma, tutarlı sayfa hazırlama.

2 1)Web Sitesi Taslağı: Web sitesi taslağı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır.

3 2)Bütünlük: Web sitemizin her şeyi birbiriyle bir bütünlük oluşturmalı ve uyumlu olmalıdır.

4 3)Güvenirlik: Sitemizde iletişim bilgileri bulunmalıdır. Bu siteye giren insanlarda güven duygusu oluşturmaktadır. Ayrıca siteye virüs vb. şeylerin girilmesi engellenmelidir. Çünkü eğer sayfanıza virüs girerse sitede farklı pencereler açılabilir ve bu da insanların güven duygusunu sarsabilir. Ayrıca sitemize farklı sitelerden bilgiler de alınmamalıdır. Bu size bazı sorunlar yaşatabilir.

5 4)Güncelik: Hazırladığımız bilgiler güncel ve ilgi çekici olmalıdır. Bu sayede sitemize daha çok insanı çekebiliriz. Eğer sitemizde eski bilgiler var ise bunu arşivlemek daha yararlı olacaktır.

6 5)Bağlantı Hızı: Birçok kullanıcı istediği sayfaların hızlı yüklenmesini ister. Web sayfalarının hızlı yüklenmesini olumsuz etkileyen başlıca sebepler şunlardır: A)Görsellerin yanlış kullanılması Bir web sitesinde görseller dikkatlice seçilmelidir. Görselleri HTML kodda belirtmeliyiz. Bu tarayıcının resimleri daha hızlı açmasını sağlayacaktır.

7 b)Tablo Kullanmak: Tablomuzu dikey yani alt alta olarak kullanmak hem kullanıcıyı bekletmeyerek sıkmayacaktır, hem de sayfayı boğmayacaktır.

8 c)Standart dışı yazı tiplerinin resim olarak kullanılması:
Standart yazı tiplerini seçerek sayfanın daha hızlı yüklenmesini sağlayabiliriz.

9 d)Sayfa içerisinde kullanılan elemanların sayısının çok olması:
Bir web sitesinde ne kadar çok dosya varsa sayfa o kadar yavaş yüklenecektir. Bu yüzden dosyaları farklı sayfalarda açmak daha faydalı olacaktır.

10 e)Resim, film, ses vb. elemanların kullanıcının isteği dışında yüklenmeye bağlaması
Sitemizdeki müzik, resim vb. şeylerin kullanıcı isteği dışında açılmasını engellemeliyiz. Ayrıca kullanıcıları bu tür sayfalara girmeden önce uyarmalıyız.

11 Sunulacak içerik Kategorilerini Oluşturma
Sunacağımız bilgileri daima kategorilere ayırmalıyız. Bu, hem kullanıcının aradığı bilgileri daha kolay bulmasını sağlar hem de bilgiler arasında karışıklık olmaz.

12 Tutarlı sayfa hazırlama
Sitenizde birbirinden farklı sayfalar yapmanız kullanıcıda şüphe uyandıracaktır. Bu yüzden de web sitemizde mutlaka ana sayfa olmalı ve bu ana sayfadan başka bir sayfaya iç geçişler olmalıdır. Ayrıca sitemizdeki yazı, resim, renk vb. şeyler de mutlaka uyumlu olmalıdır.

13 Ana Sayfa Düzeni Ana sayfamızın düzenli ve anlaşılabilir ve düzenli olmalıdır. Sitenin bölümlerine de tek tıklama ile ulaşılması sağlanmalıdır. Çünkü sayfanın hızlı yüklenmesi çok önemlidir.

14 a)Sayfa içi yerleşim planı


"Web Sitesi Taslağı Oluşturma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları