BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ BİYOLOJİ ÖĞRETİM PROGRAMININ TEMEL ÖZELLİKLERİ
Advertisements

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
Resimlerin Kullanımı.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Gökhan YÜKSELER – Eylem EROĞLU Fen ve Teknoloji Öğretmeni
Öğretim Etkinlikleri Modeli
Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
Eğitim Öğretimde Planlama
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
Öğretim Araç Gereç ve Materyalleri
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
İLKÖĞRETİMDE EĞİTİM PROGRAMLARI
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları
Bilgisayar Destekli Eğitim
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
Danışman: Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Melike ELMEZ
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
BİLGİ OKURYAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI TASARIMI ÇALIŞTAYI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
Temel Kavramlar Mehmet Barış HORZUM.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
ÖĞRETİM STRATEJİSİ, YÖNTEM ve TEKNİKLER
Yrd. Doç. Dr. Özlem CANAN GÜNGÖREN
Probleme Dayalı Öğrenme
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
1 BİLGİSAYAR-2 Eğitim Teknolojisi Dr. Hüseyin Arak.
1 Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları Dr. Hüseyin Arak.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
ARAÇ - GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Teknoloji ve tasarım dersi
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Öğretimin Planlanması
FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ TANITIM SUNUSU
İlköğretime Hazır Bulunuşluğun Değerlendirilmesi
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
Öğretmenlerin Bit Tutumları
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI

Bilişim Teknolojileri Dersinin Vizyonu Tüm öğrencileri ‘Bilgisayar Okuryazarı’ olarak yetiştirmek, Öğrencilerin bilişim teknolojilerini kullanırken, etik ve sosyal değerler, tutumlar, güvenlik, sağlık, teknoloji okuryazarlığı konularını bilinçli olarak hayata geçirebilmelerini sağlamak.

Programın Uygulanmasına İlişkin İlke ve Esaslar Sınıf düzeyi CD-Etkinlik Ünite-zaman dağılımı Öğrenci düzeyi-eğitim ortamı ve çevre Uygun görsel, işitsel ve basılı materyaller Her kazanım için bir etkinlik Kendi kendine değerlendirme Laboratuvar-internet Proje-performans ödevi

Programın Uygulanmasına İlişkin İlke ve Esaslar Öğretmen yıl sonunda geldiği noktayı belirten bir rapor hazırlamalıdır. Öğrencilere ‘Bilişim Teknolojileri Becerileri(BTB)’ seviyelerine göre ‘Bilişim Teknolojileri(BT) Belgesi’ verilebilir.

Bilişim Teknolojilerinin Gelişim Aşamaları Tanışma – Keşfetme, Uygulama – Nasıl kullanılabileceğine karar verme, Yaygınlaştırma – Niçin ve ne zaman kullanılacağına karar verme, Dönüştürme – Bilişim teknolojileri araçlarının kullanım amaçlarını tanımlama.

Bilişim Teknolojileri Dersinin Vizyonu Yeni öğretim programıyla birlikte bilişim teknolojileri dersinin 6-8. basamaklarında ele alınan alan becerileri şunlardır;

Bilişim Teknolojileri Öğretim Programı’nda Basamak ve Seviyeler Bilişim Teknolojileri Dersi Öğretim Programı’nda Basamak-Seviye İlişkisi

Öğrenme Alanları Bilişim Teknolojileri Dersi Öğretim Programı oluşturulurken esas alınan öğrenme alanları:

1. Temel İşlemler ve Kavramlar Alt öğrenme alanları; Bilişim teknolojilerinin temel kavramları, Teknolojinin doğası ve rolü, Sağlık ve güvenlik, Bilgisayar okuryazarlığı, Medya okuryazarlığı, Bilgi ve bilişim güvenliği.

2. Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı Alt öğrenme alanları; Resim programı, Kelime işlemci, Elektronik çizelge, Veri tabanı, Sunu programı, Çoklu ortam uygulamaları, İletişim, Masaüstü yayıncılık.

3. Bilişim Teknolojilerinde İleri Uygulamalar Alt öğrenme alanları; Programlamaya giriş, Nesne tabanlı programlama, Web tasarımı.

4. Bilişim Teknolojilerinde Bilimsel Süreç Bilişim Teknolojileri konusunda temel bilgi ve beceri kazanmış olan bireylerin bu teknolojileri kullanarak diğer alanlarda nasıl çözüm üretebilecekleri konusunda gerekli olan becerilerin kazandırılması hedeflenmiştir.

5. Bilişim Teknolojileri Etiği ve Sosyal Değerler Bilgiye erişim ve iletişim konusunda öğrencilerin uyması gereken etik ve sosyal değerlere yönelik temel beceriler kazandırılmaya çalışılmıştır.

Kazanımlar Öğrenme süreci içerisinde öğrencilerin kazanması beklenen bilgi, beceri, tutum ve değerlerdir. Programda yer alan kazanımlar öğrencilerin keşfetmelerini, uygulamalarını ve gerçek hayatla ilişkilendirmelerini sağlayacak yapıda hazırlanmıştır.

Etkinlikler Etkinlikler öğrenci merkezli ve öğrenme sürecinde öğrencinin etkin bir rol üstlenmesini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Kılavuz kitapla veriler CD’de çalışma kitabının elektronik hali bulunur ve etkinliklerin nasıl uygulanacağına dair açıklamalar kılavuz kitapta yer alır.

Bilişim Teknolojileri Dersi Öğretim Programının Ögeleri Arasındaki İlişkiler

Öğrenme-Öğretme Süreci Geleneksel ve Yeni Öğrenme Ortamlarının Karşılaştırılması

Öğrenme-Öğretme Süreci En etkili öğrenme ortamına, bireysel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak geleneksel ve yeni yöntemlerin birbiri içerisinde harmanlanmasıyla ulaşılabilir.

Kullanılan Yöntem ve Teknikler Bilişim Teknolojileri konusunda bütün becerilerin kazandırılmasında yapılandırmacı yaklaşım kullanılmıştır. Kazanımların edinilmesi sırasında gerçek hayatla ilişkilendirilmiş problemlerin gruplar halinde, proje yaklaşımı çerçevesinde çözümü gerçekleştirilmiştir.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Uygulama Süreci Hazırlık Bilgi paylaşımı Uygulama Sonuçlar ve değerlendirme Kaynaklar