Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ"— Sunum transkripti:

1 SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ

2 ANKARA ÜNİVERSİTESİ CİNSEL TACİZ VE CİNSEL SALDIRIYA KARŞI HİÇBİR ŞEKİLDE MÜSAMAHA ETMEYEN VE BU TÜR OLAYLARIN YAŞANMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALAN, BU TÜR OLAYLAR MEYDANA GELDİĞİNDE DE SORUMLULAR HAKKINDA HER TÜRLÜ YASAL TEDBİRİ ALAN ÜNİVERSİTEDİR. BUNUNLA GÖREVLİ BİRİM DE CTS’DİR.

3 SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ CİNSEL TACİZ VE SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ

4 CİNSEL TACİZ VE CİNSEL SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ NEDİR?
Cinsel taciz ve cinsel saldırıyla karşılaştığınızda veya yakınızda birisi karşılaştığında doğrudan doğruya başvuracağınız birimdir. Birime başvurmak için Ankara Üniversitesi öğrencisi, çalışanı veya akademik personeli olmak yeterlidir.

5 BİRİM HANGİ HİZMETLERİ SUNAR?
-Hukuki destek -Psikolojik destek -Maddi destek

6 BİRİM HANGİ HİZMETLERİ SUNAR?
Cinsel taciz ve cinsel saldıryla karşılaştığınızda sizi yalnız bırakmaz. Çevrenin mağdur etmelerine karşı korur. Birim Gizlilik ilkesine göre çalışır. İstemediğiniz hiçbir davranışa sizi zorlamaz ve beyanlarınızı gizli tutar.

7 Cinsel Taciz Nedir? Sözlü tacizdir. Laf atma, Cinsel içerikli istenilmeyen şaka, Cinsel içerikli istenilmeyen mailler Israrlı istenilmeyen flört teklifleri Kişinin cinsel yaşamı hakkında dedikodu üretme Cinsiyet yönünden aşağılama, istenilmeyen sözlere maruz bırakma

8 Cinsel Saldırı Nedir? İstenilmeyen cinsel amaçlı her tür dokunmadır
-Sarılma -Öpme -Tecavüz Cinsel tacize göre cinsel saldırının yaptırımı daha ağırdır.

9 Cinsel Taciz ve Saldırıyla Karşılaştığınızda Ne yapmalısınız?
Davranışta bulunanı uyarın ve istemediğinizi açıkça belirtin. Günlük tutun. Mesajları asla silmeyin Yakınınızdakilere başınıza gelenleri anlatın. Tecavüze uğradıysanız sakın yıkanmayın, çamaşırlarınızı atmayın ve hemen CTS’yi arayın. Her durumda CTS’yi arayın. cts.ankara.edu.tr sayfasına giderek, yeterli bilgiyi edinin.

10 UNUTMAYIN Cinsel taciz ve saldırıyla karşılaşmak sizin suçunuz değildir. Suçlu olan bu davranışta bulunandır. Hiçbir davranış, bunu suç olmaktan çıkaramaz. Cinsel taciz ve saldırıyla karşılaştığınızda, korkmayın, saklamayın. Cinsel taciz ve cinsel saldırıda bulunmak suçtur. Ceza yaptırımları vardır. Sizi korkutan veya tehdit edenler karşısında sessiz kalmayın. Ankara Üniversitesi yanınızdadır. Ayrılmış olduğunuz flörtünüz, arkadaşınız, öğretim üyesi, aileden yakınlarınız veya hiç tanımadığınız bir kişi size cinsel taciz veya saldırıda bulunabilir. Çekinmeyin, korkmayın. Her durumda çözüm için CTS’ye başvurun.

11

12 Güvenli Üniversite ve güvenli eğitim hakkı
için Ankara Üniversitesi CTS destek birimi yanınızda…

13


"SALDIRIYA KARŞI DESTEK BİRİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları