Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL KALIP Ç İ Z İ MLER İ KEND İ L İĞİ NDEN P İ L İ L İ ETEK KALIBI GAMZE NUR ÇEÇEN DAMLA AT İ K İ LAYDA Y İĞİ T II. ÖĞRETİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL KALIP Ç İ Z İ MLER İ KEND İ L İĞİ NDEN P İ L İ L İ ETEK KALIBI GAMZE NUR ÇEÇEN DAMLA AT İ K İ LAYDA Y İĞİ T II. ÖĞRETİM."— Sunum transkripti:

1

2 TEMEL KALIP Ç İ Z İ MLER İ

3 KEND İ L İĞİ NDEN P İ L İ L İ ETEK KALIBI GAMZE NUR ÇEÇEN DAMLA AT İ K İ LAYDA Y İĞİ T II. ÖĞRETİM

4 MODELİMİZ YANDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DÖRT AŞAMADAN OLUŞUR. MODELİMİZİN ÖNÜ VE ARKASI AYNIDIR. AYNI İŞLEMLER UYGULANIR.

5 Modelimizin başlangıç noktasından aşağı 4 cm bele paralel inilerek kemer hattı belirlenir, pens yana taşınır ve kalıptan atılır. Ve modelin birinci aşaması tamamlanır. 2 noktasından aşağı 15cm inilir.3 noktası belirlenir dik olarak uzatılır. Bu diklik üzerinde 8 cm ’in işaretlendiği nokta 4 noktasıdır ve 4 noktası dik olarak bele kadar uzatılır.Bel ile kesiştiği nokta 5 noktasıdır.Bakıldığında dikdörtgenimsi bir görüntü alır. 4 ve 5 noktası arası ölçülür ve 2/3’ü alınarak 6 noktası bulunur 4 noktasının sol tarafına doğru 6 cm bulunarak 7 noktası belirlenir. Ve 6 noktasıyla cetvel yardımıyla birleştirilir. Belin en tepe noktası 8 noktasıdır. 8 noktasından aşağı 4 ve 5 noktasının 2/3ü kadar yani 10 cm inilir ve 9 noktası bulunur 9 ve 7 noktası cetvel yardımıyla birleştirilerek etek ucuna kadar dik bir şekilde uzatılır.

6 MODELİN ÖNÜ VE ARKASI AYNIDIR BU SEBEP İLE ARKA KALIBA DA AYNI İŞLEMLER SIRASIYLA UYGULANIR.

7 VE B İ TEN KALIPLARI D İ K İ ME HAZIRLAMAK İ Ç İ N PELUR YARDIMIYLA KOPYASI ALINARAK Ş ABLON YAPIMINA BA Ş LANIR …

8 KALIP ÜZERİNDEN PELUR YARDIMIYLA KOPYASI ALINAN PARÇAYA 1’ ER CM PAY VERİLİR. Ş ablon

9 ÖN ORTASI Ş ABLONU KALIP ÜZERİNDEN PELUR YARDIMIYLA KOPYASI ALINAN 2. PARCA YAPIŞTIRILIR PİLEKAŞE OLUŞTURMAK İÇİN YUKARIDAN 3,5 CM, AŞAĞIDAN 4 CM VERİLİR, YUKARIDAN AŞAĞI KESİK ÇİZGİLER ATILIR VE TEKRAR YUKARIDAN 3,5, AŞAĞIDAN 4 CM VERİLİR, DÜZ BİR ÇİZGİ ÇİZİLİR KALIBIN 3. PARÇASI BU ÇİZGİYE DİK BİR ŞEKİLDE YAPIŞTIRILIR. KALIBIN ETRAFINA 1’ER CM PAY VERİLİR CETVEL VE PİSTOLE YARDIMIYLA ÇİZİLİR. GEREKLİ YAZI VE İŞARETLER ATILIR.

10 KEMER Ş ABLONU KALIP ÜZERİNDEN PELUR YARDIMIYLA KUMAŞ KATI OLARAK ALINAN KEMER AÇILIR VE 1’ER CM PAY VERİLİP GEREKLİ YAZI VE İŞARETLER ATILIR.

11 Ş ABLONLAR B İ T İ R İ LEREK D İ K İ ME HAZIR HALE GET İ R İ L İ R …


"TEMEL KALIP Ç İ Z İ MLER İ KEND İ L İĞİ NDEN P İ L İ L İ ETEK KALIBI GAMZE NUR ÇEÇEN DAMLA AT İ K İ LAYDA Y İĞİ T II. ÖĞRETİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları