Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ"— Sunum transkripti:

1 MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ

2 Bir bilim dalı olarak psikoloji, modern çağda gelişmeye başlamıştır
Bir bilim dalı olarak psikoloji, modern çağda gelişmeye başlamıştır.Ancak bunun kökü yeni çağdaki gelişmelere dayanır.

3 Coğrafi keşiflerle yapılan icat ve keşifler sayesinde insanlar doğayı bir hayli egemenliği altına alabilmişlerdir.Böylece pozitif bilimler gelişmiş, yaşam daha kolay hale gelmiştir.

4 Fizik ve doğa bilimlerinin psikolojiye doğrudan doğruya etkisi yoktur.Fakat pozitif bilimlerde kullanılan metotlara büyük bir hayranlık duyulmuştur.

5 Pozitif bilimlerin kullandığı metotlara psikolojide de başvurulacağı fikri uyandığında bazı pisişik olayları pozitif bilim metotlarıyla inceleyen bilim adamları ortaya çıkmıştır.

6 WEBER FECHNER

7 HELMHOTİZ HENRİG

8 Alman fizyolojist Wilhem Wundt ( ) psikolojinin kurucusu sayılmaktadır. Wilhem Wundt, 1879 yılında Leipzig’de, ilk psikoloji laboratuarını kurmuştur. Psişik olayların yapısını çözümleyerek, en yalın öğeleri elde etme Wundt, zamanında cok meşhur olmuş ve dünyanın başka yerlerinden, özellikle Amerik’dan gelen psikologlardan kendisiyle calışarak yetişmiştir. WİLHEM WUNDT

9 Psikoloji laboratuarları kurulduğunda psikoloji felsefeden ayrılarak başlıbaşına bir bilim dalı halinde gelişme yoluna girmiştir. tartışma ve kaynaşma dönemi

10 SOSYOLOJİ 1. SINIF 2. ÖĞRETİM Arzu YÜREK 6.1002.10035
HABİBE DALGIÇ


"MODERN ÇAĞ’DA PSİKOLOJİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları