Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı"— Sunum transkripti:

1 Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı

2 10. Kokoi Zehirli Ok Kurbağası
Güney Amerika’da yaşayan zehirli ok kurbağaları, ölümcül toksin taşıyıcılarıdır. Derisinden saldığı zehir, 10 kişiyi öldürme kuvvetine sahiptir.

3 9. Afrika Mandası “Afrika’nın beş büyükleri” listesinde yer alan bu hayvanlar yaklaşık 2 metre boya ve 900 kilograma ulaşıyor. Afrika mandaları, kendisini hedef alan avcılara saldırmaktan çekinmez. Savunmacı doğası yüzünden insanlar için tehdit oluşturan Afrika mandaları her yıl, diğer saldırgan hayvanlara oranla daha çok insan ölümüne yol açıyor.

4 8. Kutup Ayısı Beklemiyordunuz değil mi? Kuzey Kutup bölgesinin karlı sahillerinde, buzullar üzerinde yaşayan kutup ayıları, yavrularını korumak için her çabayı sarf ediyor ve bir tehdit hissettiğinde derhal saldırıya geçiyor. Bu sevimli hayvanlar, sadece bir pençe darbesiyle insanın başını koparma gücüne sahip kutup ayıları, karada, suda ve hatta suyun içinde rahatlıkla avlanabiliyor.

5 7. Fil Sevimli bir canlı daha! Ortalama ağırlığı 16 ton olan filler, ezerek ve dişiyle darbe indirerek her yıl 600 kadar insanın ölümüne neden oluyor.

6 6. Avustralya Tuzlu Su Timsahı
Dünyanın en uzun sürüngeni olan Avustralya tuzlu su timsahının boyu 7 metreyi geçebiliyor. Geniş bir besin yelpazesine sahip olan tuzlu su timsahları, daha çok pusu kurarak avlanıyor. Tuzlu su timsahlarının saldırılarında her yıl binden fazla kişi ölüyor.

7 5. Afrika Aslanı Savanların en büyük yırtıcısı, dünyanın en büyük dört kedi türünden biri olan Afrika aslanı, grup halinde yaşar ve avlanır. Kükremesi 5 kilometre öteden duyulabilen Afrika aslanı, Tanzanya’da her yıl yaklaşık 70 kişiyi öldürüyor, Afrika’da ise yılda 250 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

8 4. Büyük Beyaz Köpekbalığı
Jaws’ı akıllara getiren ve Harharyas olarak da bilinen büyük beyaz köpekbalığının boyu 6 metreye, ağırlığı 1,7 tona kadar ulaşabiliyor. Harharyas saldırılarında her yıl 30 ile 100 arasında insan ölüyor.

9 3. Denizanası Suda yaşayan en zehirli canlı olarak bilinen Avustralya kıyılarındaki denizanaları, kare şeklinde olmaları nedeniyle “kutu” denizanası olanak anılıyor. Bu denizanalarının tek bir dokunacı, 60 kişinin ölümüne yol açacak kuvvette toksin içeriyor. Bilindiği kadarıyla 1884’ten bu yana 5 bin 567 kişinin ölümüne neden oldu.

10 2. American Pitbull Terrier “Red Nose”
Red Nose cinsinin görüntüsü bile insanı tedirgin etmeye yetiyor. Ve bu cinsin sinsi bir yapısı da var: Eğitim almış gibi davranması ve görünmesi. Bir süre söylediklerinizin dışına çıkmayan ve sosyal bir köpek olan Red Nose, vakti geldiğinde tüm bildiklerini unutuyor ve sahibini bile tanımayan bir katile dönüşüyor. Onu ikna etmek için yapabileceğiniz hiçbir şey mevcut değil. İlginçtir ki; kendi atası olan American Pitbull’dan başka hiçbir canlıya boyun eğmiyor ve korkmuyor. Bunun için safkan bir American Pitbull edinmelisiniz!

11 1. Sivrisinek Kesinlikle beklemediğiniz bir 1 numara olduğuna eminim! Bu ufacık ve elinizin tersiyle ittiğiniz, vızıltısıyla geceleri kalkıp peşine düştüğünüz sıtma parazitleri taşıyan sivrisinekler, her yıl 2 milyon kişinin ölümüne neden oluyor.

12 SON


"Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları