Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

En Genç 10 Dolar Milyarderi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "En Genç 10 Dolar Milyarderi"— Sunum transkripti:

1 En Genç 10 Dolar Milyarderi

2 10. Albert Von Thurn Und Taxis Roma imparatorluğu zamanından gelen bir aristokrasinin veliahtı. Babası 1990’da ölünce dünyanın sayılı zenginleri arasına giren, 83 doğumlu bu arkadaşın en büyük hobisi araba yarışları ve kendisi de bir yarışçı.

3 9. Yang Huiyan Babası Çin’in dev şirketi Country Garden Holdings’in sahibi olan Yang listedeki tek kadın. Halk arzdan önce babasının hisselerin %70’ini üstüne geçirmesiyle bu listeye girmeye hak kazanan Yang’ın 16.2 milyar dolarlık serveti olduğu tahmin ediliyor. 1981 doğumlu olan Yang merak edenler için söyleyelim evli.

4 8. Ayman Hariri İsmini duyduğumuz bir ailenin oğlu. 27 yaşında ve babasından gelme 1 milyar dolarlık bir servete sahip.

5 7. Robert Pera 2003 – 2005 arasında Apple’da kablosuz mühendisi olarak çalışırken işten ayrılıp kendi şirketini kuran ve 2011’de şirketin halka arzıyla bu listeyen giren Robert Pera listedeki çoğu ismin aksine kendi servetini kendi yaratanlardan. Memphis Grizzlies’in de ortaklarından olan Pera’yı kutlamak gerek.

6 6. Fahd Hariri Hariri ailesinin küçük oğlu, mimar olduğundan dolayı inşaat ve sosyetenin iç dizaynının yanında babasından kalan parayla da küçük yaşta bir servetin sahibi olmuş durumda.

7 5. Scott Duncan 1968’de iş hayatına kapı kapı kamyon satarak başlayan ve fakirlikten gelen Dan Duncan’ın en küçük oğlu. Babası 1977’de öldüğünde servetinde yaklaşık olarak bir önceki güne 1.3 milyar dolarlık bir oynama oldu.

8 4. Dustin Moskovitz Facebook’un ilk kurucuları arasında yer alan hala %8’lik bir hisse sahibi. Kendisi ayrılıp başka şirketlerle de servetine servet katarken sahip olduğu Facebook hisselerini küçük küçük satarak servetine servet katıyor.

9 3. Eduardo Saverin Zaten zengin bir aileden gelen Saverin ailesinden gelen servetine Facebook ortaklığı ve bir çok başka dijital şirket yatırımıyla servet ekledi ve 30 yaşında şu an 2 milyar dolarlık bir servetin sahibi.

10 2. Sean Parker 17 yaşında Napster’ı kuran, daha sonrasında Facebook’un ilk başkanlığını yapan şu anda da Spotify’in ortaklarından. Bu dahinin serveti 2.1 milyar dolar civarında.

11 1. Mark Zuckerberg Herhalde bu listenin başını bu yazıyı okuyan herkes tahmin edebiliyordu. Forbes dergisine göre serveti yaklaşık olarak 15 milyar dolar ve artıyor.

12 SON


"En Genç 10 Dolar Milyarderi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları