Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür"— Sunum transkripti:

1 Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür

2 KİTAP BİLGİSİ Sayfa Sayısı: 194 Yazarı: Aziz Nesin Basıldığı Yayınevi: Adam Yayınları Yazılış Tarihi: 1969 Basılış Tarihi: 1987 Ana Karakterler: Ahmet, Zeynep

3 KİtabIn Konusu Zeynep ile Ahmet aynı sınıfta okuyan iki yakın arkadaştır. 5. sınıfa geçtikleri yıl Zeynep ailesiyle İstanbul’dan ayrılıp Ankara’ya taşınır. Ama bu iki arkadaş birbirini unutmaz ve birbirlerine sık sık mektup yazarak dostluklarını devam ettirirler. Mektupların konusu da çoğunlukla okulda yaşadıklarıdır.

4 KİtabIn En Sevdİğİm Bölümü
Beni gülmekten kırıp geçiren, sürükleyici bir kitaptı.Ancak en çok güldüğüm bölüm “Amerika’yı Yapan Mimar” adlı bölümdü.Bu bölümde Ahmetler’in sınıf öğretmeni sınıfa gelecek olan müfettişin soracağı soruları çocuklara sırasıyla ezberletmiştir. Ancak müfettiş soruların sırasını değiştirince olaylar tepetaklak olmuştur.

5 KİtabIn En Sevmedİğİm Bölümü
Kitabımın bütün bölümlerini çok beğendim. Ancak çok acıklı diyebileceğim iki bölüm vardı. Bu bölümler;Vicdan Azabı ve Sekiz Kız Babası adlı bölümlerdi. Vicdan Azabı bölümünde sol eli olmayan bir çocuğa bilmeden tokat atan bir müdürden, Sekiz Kız Babası adlı bölümde de acımasız bir babadan bahsediliyordu.

6 KİtabIn YazarI 1915'de İstanbul'da doğan Aziz Nesin, mizah, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok yapıtı bulunan Türk mizah yazarıdır. UNESCO'nun Index Translationum bilgisine göre Aziz Nesin Türkçe'den yabancı dillere eserleri en çok çevrilen 4. yazar durumundadır. 5 Temmuz 1995’de Çeşme'deki imza günü sonrası kalp krizi sonucu ölmüştür.   Öykülerinde Türk toplumunu ayrıntılarıyla yansıtır. Anlatımında halk edebiyatının ana öğelerinden yararlanır. Yer yer masal temasıyla ve mizah aracılığıyla günlük olayları, toplumsal aksaklıkları eleştirir. Türk edebiyatında çağdaş mizah yazarlığı tekniklerini geliştiren, genç mizah yazarlarının doğmasına yolaçan yazardır. Yazarlığının yanısıra 1972'de Çatalca'da kimsesiz çocukların eğitimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Nesin Vakfı'nı kurmasıyla da tanınır. Kitaplarının tüm gelirini bu vakfa bağışlamıştır.

7 Kİtap İle İlgİlİ Düşüncelerİm
Bu kitabı; Tavsiye Ediyorum Tavsiye Etmiyorum Bu kitap kesinlikle mükemmel.Herkese öneriyorum.

8 Arkadaşlar; unutmayIn kİ kİtap okUmak topluma katkI sağlamaktIr.


"Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları