Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye,"— Sunum transkripti:

1 SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye, 08.10.2014 y. -10.10.2014 y. Tarım atıklarının ortak tanıtılması projesi’ İCCI № 2007CB16IPO008 nolu İPA Bulgaristan-Türkiye sınırötesi işbirliği programı üzerinden AB tarafından ortaklaşa finanse edilir.

2 KOMPOSTUN TARIMDA KULLANILMASI.

3 Kompostun uygulanması AB’de kompost şöyle kullanılır: Tarımda -takriben 50%; Yeşil alanların şekillendirilmesi için - 20%’e kadar; Yetişim ortamları ve sunni toprakların üretilmesinde - 15%’e kadar; Özel tüketim için - 15%’e kadar.

4 Kompostun uygulanması Kompostu genelde karışık atıklardan üreten ülkeler onu umumiyetle tarımda kullanırlar (Espanya, Fransa), toprak geri dönüşümü veya atık depolarında örtme maddesi olarak (Finlanda, İrlanda, Polonya). Kompost inşaatlarda da başarılı kullanılır. Mesela sokak şeritleri etrafındaki yeşil alanlar için veya inşaatın bitmesinden sonra yeşillendirme için.Kompost golf sahalarının inşaatında daha küçük sulama ihtiyaçları olan sağlam ot çimi olarak kullanılabilir.

5 Tarımda kullanılması Toprağı iyileştirip zenginleştirir, toprağa organik madde çeşitliliği, yavaşça ayırtılan besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmaları verir.; Toprağı iyileştirip zenginleştirir, toprağa organik madde çeşitliliği, yavaşça ayırtılan besin maddeleri ve faydalı mikroorganizmaları verir.; Toprağın su tutma kabiliyetini artırır Toprağın su tutma kabiliyetini artırır Toprağa mulç veya iyileştirici olarak eklenmesi onu ilkbaharda daha çabuk ısıtır; Toprağa mulç veya iyileştirici olarak eklenmesi onu ilkbaharda daha çabuk ısıtır; Bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırır Bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırır

6 Tarımda kullanılması Ağır toprakların infiltrasiyonu ve geçirgenliğini artırır; Ağır toprakların infiltrasiyonu ve geçirgenliğini artırır; Erozyonu ve suların akıtılmasını önler; Erozyonu ve suların akıtılmasını önler; Toprağın pH’i optimize eder; Toprağın pH’i optimize eder; Sunni gübre ve pestisitlerin kullanılmasına ihtiyacı azaltır; Sunni gübre ve pestisitlerin kullanılmasına ihtiyacı azaltır; Ekinlerin sulanma ihtiyacını azaltır. Ekinlerin sulanma ihtiyacını azaltır.

7 DİKKATİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ Tarım atıklarının ortak tanıtılması projesi’ İCCI № 2007CB16IPO008 nolu İPA Bulgaristan-Türkiye sınırötesi işbirliği programı üzerinden AB tarafından ortaklaşa finanse edilir.


"SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları