Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA."— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

2 Ders Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yeterli ışık alan ve uygun ısıda bir yerde çalışmak, Televizyon, müzik vb. uyarıcılardan uzakta çalışmak, Günlük, haftalık, aylık tekrarlar yapmak, Birbirine benzeyen dersleri arka arkaya çalışmamak,

3 ÖDEV YAPMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMA
Ödeve ne zaman başlanılacağına karar vermesini isteyelim. Zamanında başlarsa ödüllendirelim. İlk beş dakika çocuğumuzun yanında oturalım. Ödevde kendisinden istenileni anlamada ona yardımcı olalım. Yeterli dinlenme araları verdiğinden emin olalım.

4 DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINDA VELİLERE DÜŞEN GÖREVLER
Sorumluluk bilinci aşılamak, Uygun çalışma ortamı hazırlamak, Çalışma hevesini arttırmak, Çok çalışmak yerine, etkili çalışmasını sağlamak.

5 OKUMA ALIŞKANLIĞI Çocuğunuza okuma konusunda model olun.
Tüm aile hep birlikte ortak okuma saatleri düzenleyin. İlk başta dikkatini çekebilecek kitapları okumasını sağlayın. Kendi kitabını kendisinin seçmesine izin verin.

6 OKUL BAŞARISININ ÖN KOŞULU: OKUL AİLE DAYANIŞMASI
Anahtar sözcükler : - Okul aile ilişkisi, Öğrenci başarısı - Anne baba ve okul işbirliği

7 BAŞARININ ÖZETİ M.KEMAL ATATÜRK’E
“ORDU YOK!” DEDİLER : “KURULUR!” DEDİ. “PARA YOK!” DEDİLER :“BULUNUR!” DEDİ. “DÜŞMAN ÇOK!” DEDİLER :“YENİLİR!” DEDİ. VE BÜTÜN DEDİKLERİ OLDU.

8 GÜNLÜK PLANDA OLMASI GEREKENLER
Günlük tekrar: Öğrenilen bilgiler tekrar edilmediğinde 24 saat içerisinde unutulur. Kalıcı öğrenme için okulda öğrenilen bilgilerin aynı gün içerisinde tekrar edilmesi gerekir. Ödevler Ertesi günün derslerine hazırlık Sınavlara hazırlık Eğlenme-dinlenme ve sosyal aktiviteler Günlük plan baz alınarak haftalık ve aylık planlar hazırlanabilir. Ertesi gün okul için araç gereç hazırlama.

9 ÖZETLE; HERGÜN OKULDAN GELDİKTEN SONRA YAPILMASI ÖNERİLENLER:
O GÜN OKULDA OLANLAR HAKKINDA KISA BİR SOHBET O GÜN OKULDA İŞLENEN DERSLERİN TEKRARI ANLAŞILMAYAN KONULARIN BELİRLENİP ERTESİ GÜN ÖĞRETMENE SORULMAK ÜZERE NOT EDİLMESİ OKULDA VERİLEN ÖDEVLERİN YAPILMASI MUTLAKA KİTAP OKUMA

10 DERS ÇALIŞMAK ÖDEV YAPMAK DEĞİLDİR.
UNUTMAYALIM!!!! DERS ÇALIŞMAK ÖDEV YAPMAK DEĞİLDİR. DERS ÇALIŞMAK O GÜN ÖĞRENİLEN KONULARIN TEKRARI VE BİR SONRAKİ KONUNUN GÖZDEN GEÇİRİLMESİDİR.


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları