Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: EMRAH HAS

2 Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri şeklinde dijital ortamda verinin toplanması, veriye erişilmesi ya da düzenlenmesini kolaylaştıran sistemlerdir. ​

3

4 Günümüz iş dünyasında, içerik anlayışının ve öneminin artmasıyla, “içerik yönetimi” kavramı bütün endüstriyel alanlarda ihtiyaç duyulan bir kavram haline gelmiştir. Bir içerik yönetim sistemi; yaratmayı, yönetimi, yayımlamayı, dağıtımı ve şirketleşmiş bilginin açığa çıkmasını desteklediği gibi, internet sayfasındaki bütün sayfaların yaşam döngülerini, intranetteki dokümanları, küçük ve kolay araçlar sayesinde yayımlamayı ve bunun sonucunda da arşivlemeyi sağlamaktadır.

5 World Wide Web (WWW)'in ortaya çıktığı ilk zamanlarda en basit sayfaları yaratmak için bile web sayfası tasarımcısının HTML denilen web işaretleme dilini bilmesi gerekiyordu. O günden bugüne web sayfası geliştirme yazılımları olağanüstü bir şekilde gelişmiş ve Adobe Dreamweaver, Front-Page gibi yazılımlar tek satır kodlama yapmadan web sayfaları tasarlayıp oluşturmayı mümkün hâle getirmişlerdir. Bu tür editörler, web sayfalarının inşa edilmesi için grafiksel bir kullanıcı arabirimi sunarak ve web sayfası tasarımcısı tarafından yapılması gereken HTML kodlama işini azaltarak bir web sitesi oluşturmayı ve web sitesinin bakımını yapmayı son derece kolaylaştırmışlardır.

6 Tüm bu gelişmelere rağmen, bir web sitesi birkaç statik sayfayı aşıp da gelişme kaydettiğinde bu gelişmiş editörler bile bu durumu kaldıramamaya başlar. Kırık linkleri takip etmek, menü sistemini çalışır kılmak gibi rutin görevleri ve forum eklemek gibi daha gelişmiş işleri yerine getirmekse tasarımcının oldukça fazla zamanını alacaktır. Ayrıca, her yeni içeriğin sitenin geri kalan kısmıyla tasarım bakımından uyumunu sağlamak ve ziyaretçilere bir arama seçeneği sunmak gibi daha gelişmiş sorunlardan da bahsetmek mümkündür. Bu gibi sorunları çözmek için büyük web sitesi yayıncıları İçerik Yönetim Sistemi adı verilen özel yazılımlara yönelmiştir.

7 HTML diliyle kodlanmış ve herhangi bir İçerik Yönetim Sistemi ile yönetilmeyen web sayfalarına “statik sayfa” denir. Statik sayfalarda web sayfasının içeriği ve tasarımı (sunumu) bir aradadır. İçerik Yönetim Sistemlerinde ise “dinamik sayfa”lar oluşturur. Dinamik web sayfalarında içerik ve tasarım birbirinden ayrıdır. İçerik kısımları genellikle bir veritabanında saklanır ve içerik yönetim sistemi, veritabanından bu bilgileri çekerek tasarım şablonuyla birleştirir ve nihai sayfayı oluşturur. Böylece bir web sayfasını oluşturma, görevleri kişiler arasında dağıtılabilir.

8 Günümüz elektronik-iş dünyasında içerik akışı çok önemlidir. Eğer bir şirket ürünleri hakkındaki bilgileri yenilemezse internet dünyasındaki beklentilere cevap veremeyecektir. Bunun yanı sıra şirketler, içerik akışını arttırmak ve bunu düşük maliyetle gerçekleştirmek, ayrıca içerik güncelleştirme işlemlerinden doğan problemleri gidermek isteyecektir.

9 İçerik Yönetim Sistemleri olmaksızın web sayfalarını yönetmek çok zor ve masraflıdır. Örneğin; 90 sayfa içeren bir web sitesi sitesinde, sayfalarda bulunan menüye yeni bir başlık daha eklemek için 90 sayfayı da ayrı ayrı düzenlemek ve yeni başlığı her birine tek tek eklemek gerekir. Yapılacak her değişiklik için bunun tekrarlanması gerektiği düşünülürse İçerik Yönetim Sistemlerinin faydası daha iyi anlaşılabilir. İçerik Yönetim Sistemleri sayesinde site yöneticisinin girdiği veriler eş zamanlı olarak veri tabanına kaydedilir. Böylece yapılan her değişiklik, her yenileme anında web sitesinde görünür. Kolayca anlık yenilemeler yapılabilir. Bu sistemler, istek doğrultusunda web sitesinin tamamını ya da bir bölümünün kontrol edilmesini sağlar.

10

11  İçeriğin hızlı ve ergonomik bir biçimde güncellenmesini sağlamak,  Kullanıcıların bilgiye kolay ulaşımını sağlamak,  Doğru bilgi ve güvenilirlik sağlamak,  Web sitesi gelişimini sağlamak,  Kurumlar ile müşteriler arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağlamak,  Web sitesi bakım bedellerini azaltmak,  Web sitesini yönetmek için tasarımcıya ya da teknik personele olan ihtiyacı ortadan kaldırmak

12  Web sitesini güncel tutmak isteyenler için  Kapsamlı içeriğe sahip, çok sayıda sayfadan oluşan bir web sitesi isteyenler için  Sitenin içeriğini hazırlayıp güncelleyebilecek zamanı ve becerisi ya da bu özellikte bir personeli bulunanlar için


"Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları