Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir."— Sunum transkripti:

1 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.

2 bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımızı kutlarken atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarını anar, bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız.

3 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarda evlerin balkonlarına bayraklar asılır; sınıflar süslenir; günün anlam ve önemini belirten programlar yapılır.

4 Resmi olarak kutladığımız
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Resmi olarak kutladığımız milli bayramlarımız şunlardır:

5 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

6 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

7 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Birinci Dünya Savaşından sonra yurdumuz işgal edilmişti. Ordularımız dağıtılmış, silahları elinden alınmıştı. Halkımız perişan ve çaresizdi.

8 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı.

9 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı bugün, ulusumuz için önemli bir gündür. Atatürk bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiştir.

10 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

11 Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmıştır.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ ATATÜRK, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmıştır. Bugünün değerinin anlaşılması için de bugünü tüm çocuklara armağan etmiştir.

12 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 23 Nisan’ın içinde bulunduğu hafta çocuk haftası olarak kutlanır. Bu haftada Uluslar arası Çocuk Şenliği düzenlenir. Şenliğe dünyanın çeşitli bölgelerinden çocuk grupları ülkemize davet edilir..

13

14 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI Yurdumuzu işgal eden düşmanlara karşı Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır

15 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Kazanılan büyük zaferden dolayı her yıl 30 Ağustos’ta törenler yapılır; akrobat pilotlar uçuş gösterileri yapar, resmi geçitler düzenlenir.

16

17 MİLLİ BAYRAMLARIMIZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ATATÜRK,
29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etti. Cumhuriyet demek, ülkeyi yöneteceklerin seçimle belirlenmesi demektir. Yani, halkın kendi kendisini yönetmesidir.

18 Her yıl 29 Ekim gününü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlarız.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Her yıl 29 Ekim gününü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlarız.

19 MİLLİ BAYRAMLARIMIZI BİZE KAZANDIRAN ATATÜRK’Ü BİR KEZ DAHA MİNNETLE ANIYORUZ.

20 BALKAN DORUK UZUNER 3/A ÖĞRETMEN D İ LEK PEKGÖZ TÜRK KONUT İ L KOKULU

21 Balkan Doruk UZUNER


"MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları