Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adı:ibrahim soyadı:nergizka no:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adı:ibrahim soyadı:nergizka no:"— Sunum transkripti:

1 Adı:ibrahim soyadı:nergizka no:140623054
Ödev konusu: Telif hakları

2 TELİF HAKKI NEDİR? Herhangi bir bilgi veya yazılım ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. ->Yani, orijinal bir eserin kopyalanmasına veya kullanılmasına izin vermeme hakkıdır.

3 YAZILIM KORSANLIĞI NEDİR?
Telif haklarıyla korunan yazılımların izinsiz bir şekilde kopyalanması veya dağıtılmasıdır.Yani lisans belgesi taşımayan,yasal olmayan bir şekilde çoğaltılıp dağıtılması ve kullanılmasıdır.

4 Yazılımı telif hakları
Üniversitenin mülkiyetindeki bilgisayarlarda, ya da ağlarında sadece yasal olarak bulundurulma hakkı olan yazılım ürünleri kullanılabilir. - Telif hakkı yazarların ve geliştiricilerin fikri haklarını korumaktadır.   

5 Yazılım türleri Ticari yazılımlar: Muhasebe, tahmin yapma, proje yönetimi gibi genellikle sektorlere hitap edep ücretli programlardır Ücretsiz Yazılım (Freeware): Yeniden dağıtımına izin verilen ancak değiştirilmesine izin verilmeyen yazılımlardır. Paylaşılabilir yazılım (Shareware): Yeniden dağıtımına izin verilen ancak deneme sürelerinden sonra kullanılmaya devam etmek isteyenlerin lisans ücreti ödemesi gereken yazılımlardır.

6 Yasal hükümler İnternet üzerinden bilginin çok hızlı ve denetimsiz bir şekilde yayılması telif hakkı ihlal suçlarının artmasına neden olmuştur. Mesela Müzik albümleri, yazılımlar, oyunlar, filmlervb. Kanunu’na göre bu kişiler hakkında 2-4 yıl hapis, milyar ağır para cezası istenebilmektedir.


"Adı:ibrahim soyadı:nergizka no:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları